Terletmeyen sandalye yapımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan emre259
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 253
  • Etiketler Etiketler
    sandalye

emre259

Becerikli
Adana gibi bir yerde yaşıyorsanız ve odanızda klima yoksa ne yaparsanız yapın oturduğunuz sandalye/koltuk yarım saat sonra sırtınızla beraber su gibi oluyor. Bugün 3 fanlı ve hız ayarlı bir orijinal "oyuncu koltuğu" tasarlayacağız.

Gerekli malzemeler:
  • Eski ya da kullanmadığınız kollu sandalye
  • 3X kasa fanı
  • 5A 90W 12V DC Motor Hız Kontrol Kartı
  • 12V 5A Çevirici Adaptör
Öncelikle bağlantıları yapıyoruz. 3 fanı birbirine bağlıyoruz. Adaptörün 12v ucundan bir kablo çekip hız kontrol devresinde uygun yere takıyoruz. Daha sonra diğer kalan iki soketten fanlara gidecek bir kablo çekip bunu da fanlara bağlıyoruz. Aslında sistem bu kadar. Şimdi fanları görseldeki gibi uygun yerlere sabitleyip kablolamaya geçiyoruz.

20250622_005150.webp 20250622_005220.webp 20250622_005205.webp

Ben görsellerdeki gibi hız devresinin ucunu sandalyeden delik açıp dışarı verdim. Adaptör ise sandalyenin altında saklı kaldı. Son hızda dayanmak pek mümkün değil; 1 haftaya hastanelik olursunuz. Günün sonunda fazla esen rüzgardan Kadıköy Boğası gibi gaz salınımı yapayım denerken altınıza edebilirsiniz. Ancak yüzde 20-40 arası güçte çok iyi hissettirdi. Exvega'nın yeni çıkardığı fanlı gaming koltuk ile yarışır bence.

Bu içerik sadece eğlence ve bilgi amacıyla hazırlanmıştır. Parçalar hakkında hiç deneyiminiz ve bilginiz yoksa yapmanızı tavsiye etmiyorum. Sorumluluk bana ait değildir.

COMPUTEX 2025'te vardı sanki böyle bir şey. 10-20 kat daha ucuza gelmiştir. Tebrik ediyorum. Benim merak ettiğim arkaya yaslanınca fanların hava akışı durmaz mı?

Adana gibi bir yerde yaşıyorsanız ve odanızda klima yoksa ne yaparsanız yapın oturduğunuz sandalye/koltuk yarım saat sonra sırtınızla beraber su gibi oluyor. Bugün 3 fanlı ve hız ayarlı bir orijinal "oyuncu koltuğu" tasarlayacağız.

Gerekli malzemeler:
  • Eski ya da kullanmadığınız kollu sandalye
  • 3X kasa fanı
  • 5A 90W 12V DC Motor Hız Kontrol Kartı
  • 12V 5A Çevirici Adaptör
Öncelikle bağlantıları yapıyoruz. 3 fanı birbirine bağlıyoruz. Adaptörün 12v ucundan bir kablo çekip hız kontrol devresinde uygun yere takıyoruz. Daha sonra diğer kalan iki soketten fanlara gidecek bir kablo çekip bunu da fanlara bağlıyoruz. Aslında sistem bu kadar. Şimdi fanları görseldeki gibi uygun yerlere sabitleyip kablolamaya geçiyoruz.

Eki Görüntüle 156469Eki Görüntüle 156471Eki Görüntüle 156470

Ben görsellerdeki gibi hız devresinin ucunu sandalyeden delik açıp dışarı verdim. Adaptör ise sandalyenin altında saklı kaldı. Son hızda dayanmak pek mümkün değil; 1 haftaya hastanelik olursunuz. Günün sonunda fazla esen rüzgardan Kadıköy Boğası gibi gaz salınımı yapayım denerken altınıza edebilirsiniz. Ancak yüzde 20-40 arası güçte çok iyi hissettirdi. Exvega'nın yeni çıkardığı fanlı gaming koltuk ile yarışır bence.

Bu içerik sadece eğlence ve bilgi amacıyla hazırlanmıştır. Parçalar hakkında hiç deneyiminiz ve bilginiz yoksa yapmanızı tavsiye etmiyorum. Sorumluluk bana ait değildir.
Saygı duydum hocam seri üretime geçerseniz ilk müşteriniz benim unutmayın😃

COMPUTEX 2025'te vardı sanki böyle bir şey. 10-20 kat daha ucuza gelmiştir. Tebrik ediyorum. Benim merak ettiğim arkaya yaslanınca fanların hava akışı durmaz mı?
Şu anlık akışta bir sorun yok, hava bir şekilde yolunu buluyor sanırım. Hatta ince bir sünger çekmeyi düşünüyorum, düşükte bile fazla estiriyor vücudu hassas olanları etkiliyor.

Güzel mantık. 😅

Bir öneri olarak, fanı sandalyeye yapıştırmasak da bir çıkıntı yapıp fanı oraya yerleştirsek ve biraz daha mesafeli şekilde versek kullanıcıya nasıl olur? Böylece havanın hem direkt vurup da rahatsız etmesini engelleriz, hem de biraz daha yayılacağı için daha fazla alanı serinletmesini sağlayabiliriz.

Tarif etmek istediğim şöyle bir şey;
10972711223346.webp

Mesela bu sırtlıkta fanı arkadaki lastiklere taksak? (tabi fan takacağımız için onları sert bir çubuk, tahta gibi nesneyle sertleştirmek gerekir)

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt