N2mYoqh

Uzman
Yer
Afyonkarahisar
Merhaba arkadaşlar,

Termal macunu yenilemek istiyorum, uzun zaman oldu. En son yanlış hatırlamıyorsam Arctic MX-4 kullandım. İnternetten yaptığım araştırma sonucu https://www.idefix.com/thermal-grizzly-faz-degisimli-termal-ped-50x40mm-p-5503349?vendorId=3640
Şöyle bir termal macun buldum, önerir misiniz? Ayrıca ekran kartı ve işlemci için uygulamasını yapacağım.

Önerebileceğiniz kaliteli başka varsa önerilerinizi rica ediyorum.

@Recep Baltaş yardımcı olabilir misiniz.

Son düzenleme:
Merhaba,
Yaklaşık 7 8 yıl önce izlediğim Intel işlemci delid yapımında Thermal Grizzly sıvı metal kullanımını gördüm sana öneririm yük altında 6 dereceye yakın bir sıcaklık düşüşü gösteriyor ama riskli bir işlem sıvı metal yerine Noctua'nın ya da Arctic yine önerebilirim.
Macunlarda ısı iletim değerlerine bakarak bütçene uygun olanı seçebilirsin sana önerdiğim grizzly sıvı metal 73W değere sahipken LT100 sıvı metal 128W değere sahiptir buna bağlı fiyatı daha yüksektir.
Kolay gelsin.

Sıvı metal macun kullanabileceğimi sanmıyorum.

Merhaba,
Yaklaşık 7 8 yıl önce izlediğim Intel işlemci delid yapımında Thermal Grizzly sıvı metal kullanımını gördüm sana öneririm yük altında 6 dereceye yakın bir sıcaklık düşüşü gösteriyor ama riskli bir işlem sıvı metal yerine Noctua'nın ya da Arctic yine önerebilirim.
Macunlarda ısı iletim değerlerine bakarak bütçene uygun olanı seçebilirsin sana önerdiğim grizzly sıvı metal 73W değere sahipken LT100 sıvı metal 128W değere sahiptir buna bağlı fiyatı daha yüksektir.
Kolay gelsin.

Ekran kartım RTX 3070 kaç mm almam lazım acaba?

PTM'in kalınlığı değişmiyor. Termal ped değil bu. Pullsar ice Dragon karbon fiber bakın.

Ekran kartını açmakta biraz endişeliyim garantisinden dolayı değil tabii fakat tekrar olduğu gibi sorunsuz montajını yapabilir miyim bilmiyorum başkalarına güven konusun da ciddi problemlerim var. Ayrıca sormak istediğim diğer bir şey var bu VRAM'lar için önerilen ped mm kaç olması lazım bu konu da bilginiz var mı acaba?