süleymanakca

Çalışkan
İşlemcimin termal macununu yeniledikten sonra 2 RAM takılıyken ekran gelmemeye başladı. Anakartım 2 soketli, sol sokete RAM takınca ekran vermiyor, sağ sokete takınca sorun olmuyor. Sorun sizce anakartta mı, ona göre parça alımı yapacağım. Ya da sorun nerede, nasıl anlayabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Pinlerde bir şey göremedim tekrar bakıyorum şu an belki RAM slotu tarafına bulaştırmış olabilir misiniz eliniz temiz değilken veya RAM'lerde oksitlenme var mı? RAM'leri söküp bir bakın ve RAM uçlarını silgi ile temizleyin.
ramleri ayrı ayrı takınca çalışıyor sadece sol slota takınca çalışmıyor sağ da ikiside çalışıyor

RAM'leri ayrı ayrı takınca çalışıyor sadece sol slota takınca çalışmıyor sağ da ikisi de çalışıyor.

Tamam o soketi devre temizleem spreyi ile temizleyebilirsen çalışma şansı var elinde yoksa hava tut belki kalıntı engel oluyordur en son çare sıfır anakart almak garanti varsa garantiyede verebilirsin pinlerde bir sıkıntı görmedim ben.

Tamam o soketi devre temizleem spreyi ile temizleyebilirsen çalışma şansı var elinde yoksa hava tut belki kalıntı engel oluyordur en son çare sıfır anakart almak garanti varsa garantiyede verebilirsin pinlerde bir sıkıntı görmedim ben.
tamam deneyip döneceğim teşekkürler