Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

UnkownTecho

Uzman
Arkadaşlar işlemci termal macun yeniledim. Bir de thermalight kiti vardı. Şimdi güçlendirme kitini söküp anakartın orijinal braketini taktım fakat ekran kırmızı yanıp sönüyordu. Bir daha işlemcinin macununu açıp silip yeniledim belki tam oturmamıştır diye, lakin baktığımda tam oturmuş, hareket bile etmiyordu ve mandal tutuyordu.

Ekran kartı kırmızı yanıp sönünce RAM'lerimin 1 tanesini söküp diğerini bıraktım. Yeniden başlattım, bilgisayarı yeniden başlattıktan 10-15 saniye sonra kırımızı yanıp sönüyor ve sonra beyaz oluyor ekran kartı ışığı. Hiçbir BIOS uyarı ışığı olmuyor ama görüntü halen gelmiyor monitörüme.

Sorun kesin olarak neden kaynaklıdır? Lütfen şu sorunu çözelim birlikte.

Çözüm
İlginç bir sorun. Yani termal macun yenilemeden önce çift RAM kullanırken herhangi bir sorun oluyor muydu?

Hiçbir sorun yoktu hocam fakat RAM'den kaynaklı gibi geldi bana. Çünkü 4. slota taktım çalışmadı. Tekli olarak diğer bozuk olmayan RAM 4. slotunda çok şükür sıkıntısız ve sorunsuz bir şekilde çalışıyor. 32 GB 6000 MHz olarak kullanacağım gibi bu gidişle. İlerleyen zamanlarda anakart veya RAM alırım, tekliyi satıp bakarım hocalarım.
Ama umarım kimse bu sorunu yaşamaz. Kaç saattir başım ağrıdı uğraşmaktan, ne bela bir şeymiş. Sorun RAM'den kaynaklıymış gibi geldi bana bunlardan yola çıkarak. Merak ediyorum neden böyle bir şey olabilir? Sizce ne olabilir?
Hiçbir sorun yoktu hocam fakat RAM'den kaynaklı gibi geldi bana. Çünkü 4. slota taktım çalışmadı. Tekli olarak diğer bozuk olmayan RAM 4. slotunda çok şükür sıkıntısız ve sorunsuz bir şekilde çalışıyor. 32 GB 6000 MHz olarak kullanacağım gibi bu gidişle. İlerleyen zamanlarda anakart veya RAM alırım, tekliyi satıp bakarım hocalarım.
Ama umarım kimse bu sorunu yaşamaz. Kaç saattir başım ağrıdı uğraşmaktan, ne bela bir şeymiş. Sorun RAM'den kaynaklıymış gibi geldi bana bunlardan yola çıkarak. Merak ediyorum neden böyle bir şey olabilir? Sizce ne olabilir?

Anakarta çift RAM takarken sıralama önce 2. slot sonra 4. slot oluyor diye biliyorum. Benim de anlamadığım şey bakım yapmadan önce düzgün çalışan sistem neden macun yenileyince bozulur? Hani RAM'lik bir durumda yok sorunun kaynağı neden RAM olsun ki? Siz bakım yaparken işlemciyi tak çıkar yaptınız mı?

Anakarta çift RAM takarken sıralama önce 2. slot sonra 4. slot oluyor diye biliyorum. Benim de anlamadığım şey bakım yapmadan önce düzgün çalışan sistem neden macun yenileyince bozulur? Hani RAM'lik bir durumda yok sorunun kaynağı neden RAM olsun ki? Siz bakım yaparken işlemciyi tak çıkar yaptınız mı?

Hocam ceza yemiştim geç cevap için çok özür diliyorum.
Yapay zekaya şöyle sordum; kasamı ters çevirip salladım çünkü işlemci soğutucumun ayak destek vidası kasamın içine düştüğü için sallayıp çıkarttım bu zarar vermiş midir dedim?
Gemini; Kasayı ters çevirip sallamak, anakartın bellek kanallarının geçtiği bölgeye baskı uygulamış olabilir; bu da 2. ve 3. RAM slotlarının sinyal yollarında mikro çatlak oluşma ihtimaline yol açmış olabilir dedi yapay zeka.

ChatGPT'ye sorduğumda'da; arka pinlere MX-6 macun minik bulaşsa bile boya gibi iz bırakabilir bu bozmaz pinleri dedi çalışırlar dedi fakat işlemci çok belli olmayacak şekilde hafif yamuk soketine konulduysa ondan dolayı çalışmayabilir dedi 2.slot ve 3.slot RAM yerleri.
Bende işlemcime açıp baktım dümdüz duruyor yamukta değil yani anlam veremedim.
Fotoğraftaki attığım gibi duruyor işlemci o üst taraftaki pinlere taşmış olan macunları silebildiğim kadar sildim hocam fotoğraftaki gibi kirli değil artık en azından. :D

Dosya Ekleri

• IMG_19E4CD19-1C4C-4235-8705-952A3DAAD1EA.webp
    IMG_19E4CD19-1C4C-4235-8705-952A3DAAD1EA.webp
    4,2 MB · Görüntüleme: 24