Iste dostum onun icin magazada link var, steam de kurulum dosyasi veriyor, terminalle bogusma.Ubuntu son kullanıcı dağıtımı değil mi?
Ben de o tarz kullanım için demiştim. Steam Ubuntu kodu nedir gibi.
Detaylar
Kim cevapladı?Iste dostum onun icin magazada link var, Steam de kurulum dosyasi veriyor, terminalle bogusma.
Evet öyle yapacağım. Az önce kuracaktım Windows'tayken diski bölmeyi unutmuşum. Şimdi de üşendim 5 gün sonra tekrar denerim.
Fedora.
Hangisi daha çok işimize geliyorsa onu kullanıyoruz. Bugün kaç kişi bilgi aramak için ansiklopedi karıştırıyor? Hepimiz çok daha kolay olan interneti kullanıyoruz değil mi? Yapay zeka benim işimi kolaylaştırıyorsa sorun yok. Ben linux ile yaşadığım sorunları saatlerce belki google da araştırmak yerine chatgpt+claude ile basitçe çözüyorum.İnsanı tembelleştiriyor ve uzun vadede aradığını bulmayı zorlaştırabiliyor.
Verdiği cevaplar günü kurtarmaya yönelik olabiliyor. Kendi bildiğim alandan örnek vermem gerekirse yazdığı kodlar eski fonksiyonlar/kütüphaneler/yöntemler kullanabiliyor, güvenlik açıkları içerebiliyor, performans ve/veya bellek yönetimi gibi konularda "kötü" olabiliyor.
Yapay zekaya doğru soruyu doğru şekilde sormak gerekli yoksa kolaylıkla kaybolabiliyorsun da. Mesela forumda birisi sistem toplatmaya çalışmıştı, "40 bin TL 1080p 60 FPS oynatacak sistem" sormuştu ve 3070'li sistem önerisi almıştı. Teknik olarak problem yok, 40 bin liraya alacağın 3070 sistem 1080p 60 FPS oynatır ama ve lakin ki 40 bin liraya 1080p 100 FPS oynatabilecek sistemler de var, yapay zeka bunu düşünüp/yorumlayıp cevap vermez
Bu gibi sebepler işte. Kullanmak çok faydalı tabi, sadece dozunda ve bilinçli kullanmak gerek.
O sistem sorusunu soran arkadaşı ben de gördüm. Hatta o soruya cevabım da var bakabilirsin. Arkadaş bildiğim kadarıyla fiyat belirtmeden sadece 1080p 60 fps sabit oynatacak sistem sormuştu. Mesela ben de chatgpt ve deepseek e ayrı ayrı sordum ikisinin de verdiği farklı fiyatlar var. Chatgpt 950-1050 dolar aralığında bir sistem önerirken Deepseek 16-20k aralığında bir sistem önermişti. Kısacası nasıl sorduğun çok önemli yapay zekaya.
Son düzenleme:
@16593, Ubuntu anlamsız kastı Fedora deneyeceğim ama Fedora KDE ile devam edeceği için Windows ile de devam edebilirim KDE ile uğraşmak yerine. Windows desteği kesiyor diye Linux ile devam etmek istiyorum. Bugün 2 kez sistem geri yükleme noktasına dondğm Windows'un aptal hatası yüzünden.
Şimdi Fedora indiriyorum. Bence de artık AI ile Linux falan kurulabilir daha indirmeden yardımcı oldu. AI ile Linux kullanımı artabilir veya Windows Copilot ile güzel şeyler getireceği için azalabilir ama desteği kesilen laptoplarda artar.
Fedora.
Hangisi daha çok işimize geliyorsa onu kullanıyoruz. Bugün kaç kişi bilgi aramak için ansiklopedi karıştırıyor? Hepimiz çok daha kolay olan interneti kullanıyoruz değil mi? Yapay zeka benim işimi kolaylaştırıyorsa sorun yok. Ben Linux ile yaşadığım sorunları saatlerce belki Google da araştırmak yerine ChatGPT+claude ile basitçe çözüyorum.
O sistem sorusunu soran arkadaşı ben de gördüm. Hatta o soruya cevabım da var bakabilirsin. Arkadaş bildiğim kadarıyla fiyat belirtmeden sadece 1080p 60 FPS sabit oynatacak sistem sormuştu. Mesela ben de ChatGPT ve DeepSeek'e ayrı ayrı sordum ikisinin de verdiği farklı fiyatlar var. ChatGPT 950-1050 dolar aralığında bir sistem önerirken DeepSeek 16-20k aralığında bir sistem önermişti. Kısacası nasıl sorduğun çok önemli yapay zekaya.
Şimdi Fedora indiriyorum. Bence de artık AI ile Linux falan kurulabilir daha indirmeden yardımcı oldu. AI ile Linux kullanımı artabilir veya Windows Copilot ile güzel şeyler getireceği için azalabilir ama desteği kesilen laptoplarda artar.
Son düzenleme:
Kastı derken sistem yetersiz mi geldi? Eğer öyleyse Fedora da çok bir şey değişmez. Daha az sistem kaynağı tüketen farklı dağıtımlara bakmanız daha iyi olur o zaman. Özellikle KDE ve GNOME masaüstü ortamları diğerlerine göre daha fazla sistem kaynağı tüketiyor. XFCE veya MATE masaüstü ortamı içeren dağıtımları kullanmanı tavsiye ederim eğer sistemin iyi değilse.@16593, Ubuntu anlamsız kastı Fedora deneyeceğim ama Fedora KDE ile devam edeceği için Windows ile de devam edebilirim KDE ile uğraşmak yerine. Windows desteği kesiyor diye Linux ile devam etmek istiyorum. Bugün 2 kez sistem geri yükleme noktasına dondğm Windows'un aptal hatası yüzünden.
İnsanlar da yapay zekaya karşı önyargı var. Aslında bir kere kullansalar anlayacaklar ne demek istediğimi. Uzun zamandır google da arama dahi yapmıyorum soracağım genel şeyleri chatgpt ve perplexity, kodlama ile ilgili soruları genellikle claude soruyorum.
Kastı derken sistem yetersiz mi geldi? Eğer öyleyse Fedora da çok bir şey değişmez. Daha az sistem kaynağı tüketen farklı dağıtımlara bakmanız daha iyi olur o zaman. Özellikle KDE ve GNOME masaüstü ortamları diğerlerine göre daha fazla sistem kaynağı tüketiyor. Xfce veya Mate masaüstü ortamı içeren dağıtımları kullanmanı tavsiye ederim eğer sistemin iyi değilse.
İnsanlar da yapay zekaya karşı ön yargı var. Aslında bir kere kullansalar anlayacaklar ne demek istediğimi. Uzun zamandır Google da arama dahi yapmıyorum soracağım genel şeyleri ChatGPT ve perplexity, kodlama ile ilgili soruları genellikle claude soruyorum.
Önyargısı olana denk gelmedim. Şu anda üniversitelerin yönetiminde vs bile çokça kullanılıyor çok ilerledi GPT. Ve Gemini düzgün şekilde anlayamadığım ve hafızaya alamadığı için GPT'nin çok gerisinde. Sistemim de 32 GB DDR4 1070 i7 7 bu kadar kaynakla sıkıntı yaşadı Fedora daha akıcı çalışır muhtemelen.
Ben reddit ve burada gördüm. Özellikle reddit'te bildiğin düşman bir kesim var. Sistemin gayet iyi aslında. Sen fedora kur unutmazsan buraya yazarsın aynı sorunu yaşayıp yaşamadığını.Önyargısı olana denk gelmedim. Şu anda üniversitelerin yönetiminde vs bile çokça kullanılıyor çok ilerledi GPT. Ve Gemini düzgün şekilde anlayamadığım ve hafızaya alamadığı için GPT'nin çok gerisinde. Sistemim de 32 GB DDR4 1070 i7 7 bu kadar kaynakla sıkıntı yaşadı Fedora daha akıcı çalışır muhtemelen.
Ben Reddit ve burada gördüm. Özellikle Reddit'te bildiğin düşman bir kesim var. Sistemin gayet iyi aslında. Sen Fedora kur unutmazsan buraya yazarsın aynı sorunu yaşayıp yaşamadığını.
Reddit'te marjinaller çok. Almanya ef vermeyeceğim demiş alttakiler coşuyordu. 5. n uçak.
Ben Reddit ve burada gördüm. Özellikle Reddit'te bildiğin düşman bir kesim var. Sistemin gayet iyi aslında. Sen Fedora kur unutmazsan buraya yazarsın aynı sorunu yaşayıp yaşamadığını.
Kasıyor ama şimdi NVIDIA sürücülerini kuruyorum.
ChatGPT iyiki var bin kere hata aldım terminalde yanlış yaptım bininde de yardımcı oldu. Şimdiye vazgeçmiştim başarıyla kurdum sürücüyü. ChatGPT kesinlikle linux yazılım tarikatı için faydalı. @16593,
Son düzenleme:
Chatgpt kesinlikle çok yardımcı oluyor. Ben de chatgpt olmasaydı muhtemelen kurmaktan vazgeçerdim.Kasıyor ama şimdi NVIDIA sürücülerini kuruyorum.
ChatGPT iyiki var bin kere hata aldım terminalde yanlış yaptım bininde de yardımcı oldu. Şimdiye vazgeçmiştim başarıyla kurdum sürücüyü. ChatGPT kesinlikle linux yazılım tarikatı için faydalı. @16593,
ChatGPT kesinlikle çok yardımcı oluyor. Ben de ChatGPT olmasaydı muhtemelen kurmaktan vazgeçerdim.
Steam yüklenmedi ayar oldum Windows gectim.