Detaylar
Kim cevapladı?Güvenilir bir paket indirirken güvenebilirsin. Sana paket önerir ise paketi ilk önce araştır.
Asla. Eger yaptigin seyi bilmiyorsan herhangi bir konuda guvenmemen lazim fakat Linux gibi son kullanici izinleriyle imha edilebilir bir sistemde ASLA guvenmemelisin.Ubuntu'da terminalden bir şey indireceğim zaman gptyevgüvenebilir miyim?
Bunun yerine daha son kullanici bir dagitim kullanip, GPTden arayuzsel tarif istemelisin.
Ubuntu son kullanıcı dağıtımı değil mi?Asla. Eger yaptigin seyi bilmiyorsan herhangi bir konuda guvenmemen lazim fakat Linux gibi son kullanici izinleriyle imha edilebilir bir sistemde ASLA guvenmemelisin.
Bunun yerine daha son kullanici bir dagitim kullanip, GPTden arayuzsel tarif istemelisin.
Güvenilir bir paket indirirken güvenebilirsin. Sana paket önerir ise paketi ilk önce araştır.
Ben de o tarz kullanım için demiştim. Steam Ubuntu kodu nedir gibi.
Bir sey indirecegin zaman ya APT komutlariyla PPA eklemen gerekiyor, ya da direkt olarak varolan repolardan bir seyler cekmen gerekiyor. Genelde indirecegin sey, senin repolarinda yoksa ya sources.list'e satir eklersin, ya da superuser izinleriyle add-apt kullanirsin ve gereken PPA'yi eklersin. Paket yoneticisinin mantigidir bu zaten.
Paket yoneticisiyle kurmayacaksan da kurdugun seyin yaninda cok yuksek ihtimal 'beni oku' dosyasi geliyordur, onu kullanarak kurulum yapabilirsin.
Paket yoneticisiyle kurmayacaksan da kurdugun seyin yaninda cok yuksek ihtimal 'beni oku' dosyasi geliyordur, onu kullanarak kurulum yapabilirsin.
İnsanlar neden yapay zekaya bu kadar karşı anlamadım. Ben ilk linux dağıtımımı kurarken tamamen chatgpt yardım etmişti. Kurulum aşamasından tut kurduktan sonra neler yapacağıma kadar. Google da saatlerce bir sorunun çözümünü aramaktansa chatgpt+claude veya chatgpt+gemini kullanmak hem vakitten tasarruf hem de daha az uğraştırıcı.
Bir şey indirecegin zaman ya apt komutlariyla PPA eklemen gerekiyor, ya da direkt olarak var olan repolardan bir seyler cekmen gerekiyor. Genelde indirecegin şey, senin repolarinda yoksa ya sources. List'e satir eklersin, ya da superuser izinleriyle add-apt kullanirsin ve gereken PPA'yi eklersin. Paket yoneticisinin mantigidir bu zaten.
PPA falan pek anlamadım ama sonra bakarım teşekkür ederim.
İnsanlar neden yapay zekaya bu kadar karşı anlamadım. Ben ilk Linux dağıtımımı kurarken tamamen ChatGPT yardım etmişti. Kurulum aşamasından tut kurduktan sonra neler yapacağıma kadar. Google da saatlerce bir sorunun çözümünü aramaktansa ChatGPT+claude veya ChatGPT+Gemini kullanmak hem vakitten tasarruf hem de daha az uğraştırıcı.
Hangi dağıtım?
- Makaleler
- 3
Hangi kullanıcı dağıtımı?
Terminal komutları konusunda güvenilir tabi de uygulama indirmek için tercih etmezdim ben. Uygulamaların kendi sitelerinde indirme komutları yazar. Yazmadığı ya da kullandığın dağıtımı bulamadığın zaman sor.
Hangi kullanıcı dağıtı mı?
Terminal komutları konusunda güvenilir tabii de uygulama indirmek için tercih etmezdim ben. Uygulamaların kendi sitelerinde indirme komutları yazar. Yazmadığı ya da kullandığın dağıtımı bulamadığın zaman sor.
Flatpak indirip arayüz üzerinden veya dediğin gibi sitelerden indireceğim de gerekebilir diye sormak istedim şimdiden.
- Makaleler
- 3
İnsanı tembelleştiriyor ve uzun vadede aradığını bulmayı zorlaştırabiliyor.İnsanlar neden yapay zekaya bu kadar karşı anlamadım. Ben ilk linux dağıtımımı kurarken tamamen chatgpt yardım etmişti. Kurulum aşamasından tut kurduktan sonra neler yapacağıma kadar. Google da saatlerce bir sorunun çözümünü aramaktansa chatgpt+claude veya chatgpt+gemini kullanmak hem vakitten tasarruf hem de daha az uğraştırıcı.
Verdiği cevaplar günü kurtarmaya yönelik olabiliyor. Kendi bildiğim alandan örnek vermem gerekirse yazdığı kodlar eski fonksiyonlar/kütüphaneler/yöntemler kullanabiliyor, güvenlik açıkları içerebiliyor, performans ve/veya bellek yönetimi gibi konularda "kötü" olabiliyor.
Yapay zekaya doğru soruyu doğru şekilde sormak gerekli yoksa kolaylıkla kaybolabiliyorsun da. Mesela forumda birisi sistem toplatmaya çalışmıştı, "40 bin TL 1080p 60 FPS oynatacak sistem" sormuştu ve 3070'li sistem önerisi almıştı. Teknik olarak problem yok, 40 bin liraya alacağın 3070 sistem 1080p 60 FPS oynatır ama ve lakin ki 40 bin liraya 1080p 100 FPS oynatabilecek sistemler de var, yapay zeka bunu düşünüp/yorumlayıp cevap vermez
Bu gibi sebepler işte. Kullanmak çok faydalı tabi, sadece dozunda ve bilinçli kullanmak gerek.
Güvenebilirsin, ben kullanıyorumFlatpak indirip arayüz üzerinden veya dediğin gibi sitelerden indireceğim de gerekebilir diye sormak istedim şimdiden.