Tesadüfen mi varız yoksa Tanrı mı egolu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ÜçyüzGoneBeş
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 983
@Silinen üye isterim ama bu betimleme saçma hocam. Bak şimdi beni Tanrı olarak düşün, ben seni yaratıyorum. Sen mi daha yücesin, ben mi? Cevap ben. Eğer sen bana ibadet etmezsen, ben seni cehenneme atarım. Bu bir uğraştır ve egodur bana göre.

@madelyn sen ölüp, görüp, dirilip mi geldin?

Sen yaptığın şeyin senin tarafından yapıldığını bilmek istemez misin?

Sen dediğin kişi insan. Tanrı ise tanımlanamacak bir boyut. O yüzden bilinmek istemek gibi bir amacı olamaz. İnsanlara veya dünyadaki herhangi bir olguya bakarak Tanrı'yı düşünmek mantık dışı. Onu hiçbir zaman anlayacak düzeyde değiliz.

Belki de onu anlayacak bir düzeyde olmadığım için basit bir şekilde örnek gösterdim.

Ne Tanrı egolu, ne de biz tesadüfen var olduk. Tanrı'dan çok bizler egoluyuz. Kendimizi çok değerli görüp, Dünya hayatımızın illa bir amacının olduğunu, bir yaratıcının yarattığına inanmak istemişiz. Böyle bir şey olmak zorunda değil.

Tesadüfen var oluş diye de bir şey yok. Pek çok şey matematikle açıklanabilir durumda. Araştırdıkça varlığımızın aslında ne kadar olağan olduğunu fark edeceksiniz. O saatten sonra zaten insanların kendilerini ne kadar değerli gördüklerini ve bazı düşüncelerin saçmalığını anlamaya başlıyorsunuz.

Evrende bir toz zerresinden ibaretiz.

Tanrı gibi bir sıfata insan özellikleri verip değerlerini ona göre yargılamak çok komik kaçıyor, hiçbir faninin anlayamayacağı bir varlık Tanrı. Bence ne biz tesadüfen olduk ne de bu evren; her şey bir kimya, bir formüle ve matematiğe göre işliyor.

Koca evrende yer alan bir toz zerresiyiz ancak hâlâ kendimize büyük anlamlar yüklüyoruz. Bunu kabul ettiğinizde birçok şeyin düğümü de çözülüyor aslında.

Yaratici, tanri vs. olsa kotuluk problemi vs. Olmaz ve her sey esit olurdu. eger var ama yine de durum boyle degilse malum zat insanlarin algilayamacagi sapkin bir seydir. Tanri kavrami vs. insan evrimi ile beraber evrimlesiyor zaman ilerledikce tanri vs. gibi gercek disi dusuncelerden insanlar daha da ariniyor veya daha gercekci bir seye evriliyor.

Paşam o zaman niye kitaplar indirildi, insanlar anlaması için gönderildi sonuçta da şu an ki durum ortada. Bu arada size karşı çıktığımdan değil din işlerini bırakalı çok oldu zaten hatta forumda bu konuları göz ardı etmek istiyorum da arada bir insan merak ediyor.

"Kitapların indirilmesi" zaten pek akıl ve mantıkla uyuşan bir şey değil, Ay'ın ortadan ikiye bölünüşü gibi. Dikkate bile almam.

Kitaplar indirilmiş dahi olsa, bahsedildiği gibi "mükemmel düzen" maalesef yok. Bu da direkt geçersiz kılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…