Tanrı varsa neden bizim gibi küçük varlıklar tarafından bilinmek istiyor?
Kim söylüyor ki bilinmek istediğini?
Bence pek takmıyordur. Arada sırada bi' göz atıyordur ama.
Tanrı varsa neden bizim gibi küçük varlıklar tarafından bilinmek istiyor?
Sen yaptığın şeyin senin tarafından yapıldığını bilmek istemez misin?![]()
Belki de onu anlayacak bir düzeyde olmadığım için basit bir şekilde örnek gösterdim.Sen dediğin kişi insan. Tanrı ise tanımlanamacak bir boyut. O yüzden bilinmek istemek gibi bir amacı olamaz. İnsanlara veya dünyadaki herhangi bir olguya bakarak Tanrı'yı düşünmek mantık dışı. Onu hiçbir zaman anlayacak düzeyde değiliz.
Hayır, henüz bilmiyorum yani. Beynimle cevaplayabileceğim bir soru olduğunu düşünmüyorum. O yüzden ölünce görürüz herhalde.
Paşam o zaman niye kitaplar indirildi, insanlar anlaması için gönderildi sonuçta da şu an ki durum ortada. Bu arada size karşı çıktığımdan değil din işlerini bırakalı çok oldu zaten hatta forumda bu konuları göz ardı etmek istiyorum da arada bir insan merak ediyor.Ne Tanrı egolu, ne de biz tesadüfen var olduk. Tanrı'dan çok bizler egoluyuz. Kendimizi çok değerli görüp, Dünya hayatımızın illa bir amacının olduğunu, bir yaratıcının yarattığına inanmak istemişiz. Böyle bir şey olmak zorunda değil.
Tesadüfen var oluş diye de bir şey yok. Pek çok şey matematikle açıklanabilir durumda. Araştırdıkça varlığımızın aslında ne kadar olağan olduğunu fark edeceksiniz. O saatten sonra zaten insanların kendilerini ne kadar değerli gördüklerini ve bazı düşüncelerin saçmalığını anlamaya başlıyorsunuz.
Evrende bir toz zerresinden ibaretiz.