@Silinen üye isterim ama bu betimleme saçma hocam. Bak şimdi beni tanrı olarak düşün, ben seni yaratıyorum. Sen mi daha yücesin, ben mi? Cevap ben. Eğer sen bana ibadet etmezsen, ben seni cehenneme atarım. Bu bir uğraştır ve egodur bana göre.

@madelyn sen ölüp, görüp, dirilip mi geldin?

Şöyle bir husus var Allah tüm yarattıklarının cennete gitmesini istiyor. 1 kötü işe 1 günah 1 iyi işe 10 sevap yazıyor. Sevaplar silinmiyor ancak günahlarına tövbe edersen tamamını silerim diyor. Üstelik istediğin kadar tövbe edebiliyorsun. Yani kendi egosundan çok senin hedefe ulaşman cennete ulaşmanla daha çok ilgileniyor. İster iyi iş ister kötü iş yap ne halin varsa gör deyip gözlemci gibi takılmıyor dua edersen yardımcı oluyor, iyiliklerini 700 kat arttırırım diyor hep sana pozitif ayrımcılık yapıyor. Anında cezayı gerektiren pek çok isyanını abuk subuk işlerini anında cezalandırmayıp erteliyor belki kötü iş yaptığını anlar tövbe eder diye. Sürekli bir kolaycılık yardım etme var. Yüce Allah yerine her şey objektif karar veren bir yaratıcı olsa bir kişi bile cennete gidemezdi.

Son düzenleme: