Bunun için bütçe vermen lazım bizlere. @25457
Bütçem en fazla 2-3 milyon arası ama ben aradığım özellikler olan aracı olabildiğince ucuza almak istiyorum, tüm paramı harcamak istemiyorum. Sorun çıkarmayan bir araç var mı? Eğer yarı otopilot olan ve sorun çıkarmayan araç bu bütçede bulunmuyorsa Volvo S60 alacağım.

Bütçem en fazla 2-3 milyon arası ama ben aradığım özellikler olan aracı olabildiğince ucuza almak istiyorum, tüm paramı harcamak istemiyorum. Sorun çıkarmayan bir araç var mı? Eğer yarı otopilot olan ve sorun çıkarmayan araç bu bütçede bulunmuyorsa Volvo S60 alacağım.
Teslanın sorun çıkaracağını sanmıyorum.

Otopilot icin aracta cok sayida sensor olmasi gerekiyor diye biliyorum. Tum Tesla araclarda bu donanim standart gelip otopilotu daha sonra yazilimla mi aktif ediyorlar?

Evet sonradan yazilimla aciyorlar. Sensorle degil kameralarla hallediyor Tesla ayni durum park tarafinda da gecerli.

Icten yanmali alacaksan S60 yerine BMW G20 cok daha iyi bir tercih olur.

G20 donanımlar daha zayıf. Biz buna marka algısı diyoruz. Hatta S60 modelinden geride olduğu konular var. Ben S60 öneriyorum. Marka algısına yenik düşmeni tavsiye etmem. Eğer benim için donanım çok önemli değil dersen, Lexus LBX iyi tercih. Bugün baya bir konuştuk bu markayı. Motor ve şanzımanı ile şehir içi kullanımına uygun bir araç.

Aslında model çok, ama konu sahibinin kafası karışık biraz. Netleştirsin, güzel öneriler vereceğim. @Milas

Daha ucuza donanımlı bir araç yoksa alacağım. Bu bütçelerdeki kadar iyi olmasa bile yarı otopilot yeterli olur.

Tesla'da yari otonom surus var zaten sonradan eklenilen tam otonom sistem ki buna gerek yok. 2.3 milyon civarina daha donanimli ve daha kaliteli sifir arac yok. Yeni Model Y'nin ic mekani gayet kaliteli.

G20 donanımlar daha zayıf. Biz buna marka algısı diyoruz. Hatta S60 modelinden geride olduğu konular var. Ben S60 öneriyorum. Marka algısına yenik düşmeni tavsiye etmem. Eğer benim için donanım çok önemli değil dersen, Lexus LBX iyi tercih. Bugün baya bir konuştuk bu markayı. Motor ve şanzımanı ile şehir içi kullanımına uygun bir araç.

Aslında model çok, ama konu sahibinin kafası karışık biraz. Netleştirsin, güzel öneriler vereceğim. @Milas
İlk aracım olacağından çok para harcamak istemiyorum aslında, bilemiyorum.

Marka algisi ile hicbir alakasi yok. G20 pek cok acidan S60'dan daha iyi araba.

İlk aracım olacağından çok para harcamak istemiyorum aslında, bilemiyorum.

İlk mesajımda da söylediğim gibi beğeniyorum ve öneriyorum. Donanım, fiyat-performans, bir çok parametrede Tesla Y iyidir. Ama makyajlı, güncel kasa öneririm. Senin ilk araban olacağı için ikinci el alırsan eğer, olabildiğince yeni bir model tercih et. Donanım bir kere önceliğin olmasın.

Elektrikli araç alacaksan, ısı pompalı modeller tercih etmelisin. Özellikle kış aylarında, ihtiyacın olacak. Önerdiğim 3 modelde, gelişmiş ısı pompası mevcut.

Ama EV3 modeli de, gayet iyidir. Hatta tasarımını daha çok beğenirim. Oda dolu dolu bir araç. EV6 olabilir. Skoda Enyaq mesala başarılı bulduğum modellerden.

Son düzenleme: