eneshysh

Yetkin
Makaleler
2
Yer
Antalya
Sırasıyla öğrenmek istediklerim:
  • Boyumun uzaması durmuş mu? Daha ne kadar uzayabilirim?
  • Herhangi bir vitamin, mineral eksiğim var mı?
  • Testosteron seviyem nasıl?
Normalden çok daha güçsüzüm, sabah yataktan kalkacak enerjim yok. Ya üşengecim ya da vücutta ters bir şeyler var.
Nereye gideceğim, hastanede hangi bölümlere gideceğim? Yukarıya ek başka testler yaptırmalı mıyım? Hiçbir bilgim yok, bu arada 18 yaşındayım.

Normalden çok daha güçsüzüm, sabah yataktan kalkacak enerjim yok. Ya üşengecim ya da vücutta ters bir şeyler var.
Nereye gideceğim, hastanede hangi bölümlere gideceğim? Yukarıya ek başka testler yaptırmalı mıyım? Hiçbir bilgim yok, bu arada 18 yaşındayım.
1- Boy uzaması epifiz plağına ve STH hormonuna bağlı bir durumdur diğer hormonların da etkisi vardır tabi genelde bunlar.
2- Aşırı durgunluk, yorgunluk ve enerjinizin olmaması Potasyum fazlalığından olabilir.
3- Bilmem.
(Bunlar da olmayabilir doktor değilim en iyisi konunun uzmanı bir doktora görünmek.)
Aile hekiminize ya da dahiliye bölümüne gidip hormon, vitamin ve diğer testleri talep edebilirsiniz.

Boy uzaması genelde 25 yaşına kadar devam eder ama en fazla ergenlik dönemindeyken uzarsın, bunun herhangi bir testi olduğunu sanmıyorum çünkü genetiğinle alakalı bir şey ama ailen ve akrabalarına bakarsan tahmin çıkarabilirsin, mesela ben şu anda annem ve babamdan uzunum ama dayılarım ve amcalarımın hepsi uzun olduğundan dolayı ben de uzamaya devam ediyorum, dedelerimden o genler bana da geçmiş. Vitamin ve mineral eksikliği için sağlık ocağına gidip kan tahlili yaptırırken bunu söylemen yeterli, ben de YKS'ye çalışırken çok yorgun hissediyordum, masa başındayken uyuyakalıyordum ve test yapınca,aşırı olarak kalsiyum, potasyum, D vitamini ve demir eksikliğim çıkmıştı ve bunlar için doktor hemen ilaç yazdı. Testosteron hakkında herhangi bir bilgim yok, fırsatın varsa ürolojiye gidip sorabilirsin.

Testesteron kan tahliliyle bakılıyor diye duymuştum. De hiç merak etmedim, size de böyle şeylere takılmamanızı tavsiye ederim. Günde kaç saat uyku alıyorsunuz. Ayrıca İYOT eksikliğiniz olabilir yorgunlukla alakalı. Tiroid bezleriyle ilgili muayene olmanızı tavsiye ederim, sanırım endrokrinoloji bölümü.