Testosteron ölçtürmek istiyorum ama hangi bölümün ilgilendiği hakkında bir fikrim yok.
Fitness salonunda hareket yaparken eskiden çok yüksek kilolara çıkabilirken 6 aylık aradan sonra düşük ağırlıklarda bile zorlanıyorum. Ek olarak hızlı bir yağlanma var. Komik gelebilir ama hafifinden dişil enerji de var. Testosteron değerlerimde bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum ve ölçtürmek istiyorum. Yardım ederseniz teşekkürler.

Testosteron ölçtürmek istiyorum ama hangi bölümün ilgilendiği hakkında bir fikrim yok.
Fitness salonunda hareket yaparken eskiden çok yüksek kilolara çıkabilirken 6 aylık aradan sonra düşük ağırlıklarda bile zorlanıyorum. Ek olarak hızlı bir yağlanma var. Komik gelebilir ama hafifinden dişil enerji de var. Testosteron değerlerimde bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum ve ölçtürmek istiyorum. Yardım ederseniz teşekkürler.
Endokrinoloji ilgilenir ama acele etmeyin bence.
Ara verdikten sonra ağırlıkların düşmesi normal, ara verdikten sonra aynı formu yakalamanız doğru şekilde çabalasanız dahi 2-3 ay sürebilir.
Beslenmenizi, uykunuzu ve antrenman düzenini eskisi gibi veya daha iyi devam ettirin.
Sağlık ocağına saat 9'dan önce gidip kan testi için kan verin ve vitaminlerinizi ölçtürün, eksik olanlar için takviye alın.
Büyük kas gruplarının antrenmanlarını sertleştirin ve sıklaştırın (Bacak,Sırt,Kalça).
Uyku kalitenizin iyi olduğundan emin olun çünkü gerçekten önemli, hem iyileşme hem hormon üretimi açısından.
Son olarak mutlaka Creatine kullanın, vücut geliştirmede diğer tüm supplementler olmazsa olur ama Creatine olmazsa olmaz, tabii günde 3-4kg kırmızı et tüketiyorsanız gerek yok :)

Dahiliye bölümüne gidip, hormon değerlerimi (testosteron dahil diyerek) ölçtürmek istiyorum dersen sana kan vermen için sıra veriyor. Sonra kan verme bölümünden tüplerini alıp kan vererbilirrsin. Sonuclar icin beklemene gerek yok, eve giderek E-Nabız'dan bakabilirsin cıktığında.

@yusakaraa, Aslında dediğim gibi tek sorun bu değil. Merak da ediyorum açıkçası testosteron miktarımı.

Sanırsam anladığım kadarıyla dahiliye ilgileniyor. Gerek duyarsa endokrinolojiye yönlendiriyor.
Endokrinoloji genel olarak hormonlara bakıyor. Ama diğer bölümlerde "Kardiyoloji, üroloji, dahiliye" gerek duyduklarında hormon testleri yapıyorlar. Gideceğiniz hastanede Endokrinoloji varsa ona gidin, yoksa dahiliyeye gidebilirsiniz.