Yer
Haddonfield, Illinois
Selam. Çıkışının üzerinden 10 ay geçmiş Crew Motorfest'i Türkiye'de çok fazla oyuncusu olmadığı için bir inceleme yapmak istedim belki bu seriye karşı olan ön yargılarınızı yıkmanızı sağlar.

FİYAT​

Oyun emsallerine göre biraz pahalı ancak bu parayı sonuna kadar hak ettiğini düşünüyorum. Steam'den indirimde 800TL'ye satın aldım 2 gün sonrasında Ubisoft'ta 450TL'ye düştü neyse bunun hakkında konuşmak istemiyorum... Oyunu almak için indirimleri beklemenizi tavsiye ederim çok sık indirime giren bir oyun zaten.

OYNANIŞ​

Oynanış kısmında tam olarak NFS ve Forza'nın ortasında olduğunu söyleyebilirim. NFS kadar aksiyonlu ve modifiye seçenekleri fazla öte yandan da Forza kadar seçenekleri bol bir oyun. GTA San Andreasteki Low Rider'dan tutun motosiklete ondan uçaklara teknelere her şeyi kullanabiliyorsunuz. Şu ana kadar oynadığım araba oyunları açısından en çok çeşitliliğin olduğu oyun şahsen. Bu oyunda sıkılmanız mümkün değil eğer ilginiz varsa. Drift kısmında alıştıktan sonra aşırı tatlı ancak alışana kadar bir taraflarınızdan ter akıyor. 3-4 saatinizi drifte ayırırsanız çok rahat mekaniğe alışırsınız, ne Forza gibi ne de NFS gibi. Oyunda nitromuz var ve gayet güzel hızlandırıyor ancak NFS gibi hissettirmiyor pek fazla. Araçlar kısmında da her araç türünün kendine göre bir mekaniği var. Farklı şeyler kullandığınızı çok rahat hissedebiliyorsunuz.

OYNANABİLİRLİK​

Ben oyunu 3 gündür oynuyorum ve 20 saati devirdim. Oyuna girdikten sonra çıkması biraz zor oluyor. :D O kadar çeşitliliğin içinde kendinizi kaybediyorsunuz bir bakıma. Eğer günde 1-2 saat girip çıkmalık bir şey arıyorsanız bu oyun da size göre aslında. 2 saatte bütün stresinizi atarsınız.

HARİTA​

Haritası gerçekten OMG yani. Her bir sokağı aşırı detaylı ve ona rağmen oyun çok akıcı, optimizasyonu aşırı iyi. Çok geniş bir haritası var. Bir yerinden bir yerine gitmek bayağı uzun bir zamanınızı alıyor. Haritanın hemen hemen her yerinde collectibles, hız kapanları, slalom gibi çeşitli kısa eventler var bunları diğer oyunlardan da biliyorsunuz zaten ve çok fazlalar.

GRAFİKLER​

Grafik anlamında şu ana kadar çıkmış bütün AAA grafikli oyunları oynamış biri olarak Crew'in en zirvede olduğunu söyeyebilirim. Özellikle yağmurlu havalarda inanılmaz görüntüler çıkıyor. Bir kaç fotoğraf bırakayım çok da bir söze gerek yok. Bunu demişken daha önceden Forza için çektiğim fotoğrafları profilimde bulabilirsiniz...

image.webp
Ekran görüntüsü 2024-07-12 215726.webp

Ekran görüntüsü 2024-07-12 220734.webp

Ekran görüntüsü 2024-07-13 190300.webp

Ekran görüntüsü 2024-07-11 235250.webp
Ekran görüntüsü 2024-07-13 221822.webp

Ekran görüntüsü 2024-07-13 194118.webp

Ekran görüntüsü 2024-07-13 191228.webp

Ekran görüntüsü 2024-07-12 224908.webp

OPTİMİZASYON​

Oyunu alırken biraz endişeliydim çünkü sistemim günümüz için pek yeterli bir sistem değil GTX1650S ve Ryzen 3 3100 kullanıyorum. Yüksek ayarlarda Lossless Scaling kullanarak sabit 60 FPS alabiliyorum. O kadar oyun oynadım ve optimizasyonu tartışmasız en iyi oyunlardan birisi. RTX serisine sahip birisi hiç sıkıntı yaşamadan gayet rahat oynayabilir. Oyunda 60FPS sınırı var bunu bir eksi olarak sayıyorum. Aklınızda bulunsun.

MÜZİKLER​

Oyunda müzikler genellikle güzel ancak çok az sayıda müzik var. Arkadan Spotifyı açarsınız daha iyi olur.

SONUÇ​

Forza 4 ve 5'te toplamda 3000 saat harcamış ve bunun her saniyesinde eğlenen biri olarak Crewden sonra girdim ve artık hiç güzel gelmiyor. Çok boş çok yavan çok yetersiz. Uzun bir süre Crew oynayacağım gibi duruyor. Oyun beni tam anlamıyla içine çekmeyi başardı. İncelemeyi beğendiyseniz o kadar emeğime karşılık bir beğeninizi alırım. :D Sormak istediğiniz bir şey varsa bekliyorum. Puanım 9/10.

Son düzenleme:
Crew Motorfesti kimse incelemediği için mi? :unsure:

Eline sağlık

Crew Motorfesti kimse incelemediği için mi? :unsure:

Eline sağlık
Görmemişimm. :(

Bu senin de incelemeyeceğin anlamına gelmiyor ki zaten, eline sağlık rehber güzel. Araç sesleri konusuna detaylı değinmeni isterdim gerçekten muazzam sesler. NFS ile CM ses konusunda kapışır da FH serisi iğrenç ses konusunda. Oynanır kesinlikle bu oyun.
Kesinlikle sesler de çok iyi.

Bende inceledim:// hatta kapali Beta'da ilk inceleyen benim.
Senin incelemede cok guzel olmus hocam eline saglik.

Forza gibi para kazanmak kolay mı? Ben uzun uzun uğraşıp para kazanmak istemem günde 1-2 saat oynarım ve istediğim arabayı sürmek isterim.
Birazcık Forza'ya göre zor kaçıyor, ama günde 1-2 saat ile elde edersiniz diye tahmin ediyorum.

Forza'nınki de çok kolay, oyuncak oluyor her şey.