İlkay Demir

Uzman
Herkese merhaba,
The Last of Us oynarken ghosting problemi yaşıyorum. Diğer oyunlarda da bazen olsa da çok nadir fark ediyordum. Ancak Last of Us'ta çok ciddi derecede fark ediliyor ve can sıkıcı bir hal almaya başladı. Monitörüm ASUS ROG STRIX XG27acs 27" 2K. Diğer oyunlarda bu kadar belli olmayıp sadece bu oyunda çok olması normal mi? Bir çözümü var mı?

"Belki" panelde benzer olan monitörler kullanıyoruz. Benimki TUF VG27AQZ 2k 27". Aynı sorun bende de oluyor sanki karakterlerin etrafında dış beyaz çizgi var mış kadar fark ediyor, diğer oyunlarda çok fazla karşılaşmıyorum. G-Sync kapatarak azaltmıştım. Ekran kartınız Nvidia ise deneyebilirsiniz.

Frame Generation açık ise kapatabilir misiniz?
DLSS ayarlarını da bir kurcalayın, kapatmayı deneiyn açık ise. FSR / XeSS ya da. Upscaling metotlarında bazen bu tarz keyif baltalayıcı durumlar ortaya çıkabiliyor.

Son düzenleme:
Herkese merhaba,
The Last of Us oynarken ghosting problemi yaşıyorum. Diğer oyunlarda da bazen olsa da çok nadir fark ediyordum. Ancak Last of Us'ta çok ciddi derecede fark ediliyor ve can sıkıcı bir hal almaya başladı. Monitörüm ASUS ROG STRIX XG27acs 27" 2K. Diğer oyunlarda bu kadar belli olmayıp sadece bu oyunda çok olması normal mi? Bir çözümü var mı?
Evet golgelenme hissediliyor baya.Transformer modelden olabilir.

Belirtmeyi unutmuşum, i7 14700K işlemci ve 4070 Ti super ekran kartı kullanıyorum.
Anladığım kadarıyla bu oyunda herkes benzer sorunları yaşıyor. Bir de dediğiniz gibi DLSS gibi özellikleri kapatıp deneyeceğim. Ancak bu oyuun ayarlarında direkt DLSS olarak geçmiyor sanırım, tam olarak nasıl geçiyor bilginiz var mı?