The Last of Us Part 2 "Görüntü aygıtınızla ilgili bir sorun oluştu" hatası

Sirius Blackw

Başarılı

Görseldeki hatadan muzdaribim. Bazen hiç oyuna giremeden bu hatayı verip oyunu kapatıyor, kimi zamansa 15-20 dakika oynadıktan sonra. Çoğu yöntemi denedim ama faydası olmadı. Direct X'leri kurdum, DDU ile sürücüleri kaldırıp tekrar kurdum, performans ayarlarından RAM ile ilgili olan kısmı ayarladım, DLSS açık-kapalı denedim. Oyunu orta ayarlarda gayet akıcı şekilde oynayabiliyorum.
  • RTX 3050 Laptop GPU
  • 8x2 RAM
  • i5-11300H
Görsel bana ait değildir, ondan dolayı 5070 yazıyor.

Hep şarjda kullanılıyor zaten harici monitör bağlı ama onun bir etkisi var mı bilmiyorum.

İlgisi olabilir mümkünse o bağlantıyı çıkarıp oyunlara tekrar girin, aynı hata gelirse ilgisi olmadığını anlamış oluruz ve farklı çözümlere yönelebiliriz ama onlarda azalıyor.
Monitörsüz şekildede aynı malasef.

@Assecreed, Ekran kartı için test falan yapabilir miyiz durumu için?

Son düzenleme:
Furmark var indirip test edebilirsiniz ekran kartını, isteyeceğim bir şey var olay görüntüleyicisi raporu paylaşın belki orada ekran kartının karşılaştığı bir hata yazıyordur.

Windows günlüklerini mi atayım?

Yönetim olayları raporu alacaksınız genel olarak ama o da olur,
Attım ne varsa, buyurun.

Siz mavi ekranda almışsınız "video scheduler internal error" diye direkt ekran kartını suçlayan. Olay görüntüleyicisinde bir sürü hata gördüm ekran kartıyla ilgili; "graphics SM global exception multiple warp errors" (ekran kartı çekirdeği kısaca bellek hatası veya gereken işlemi grafik çizmek için yapamamış hatadan dolayı), "out of range registers" (ekran kartı erişmemesi gereken veya var olmayan belleğe erişmeye çalışıyor) ve shader program header hataları da var. Büyük ihtimalle arızalı kart, garantiye gönderin laptopu.

Kesin olsun diye minidump dosyalarını da paylaşabilirsiniz ama yazılımsal olarak yüksek ihtimalle çözemeyeceğiz.

Son düzenleme:

En son mavi ekran alalı çok uzun zaman oldu. Garantisi bitti, maalesef mahalle tamircilerinden pek haz etmem ama onlara götürsem çözebilirler mi sizce? Ayrıca zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

Hocam şimdi size bir şey danışacağım. Bu oyunu da oynamak istiyorum ama durum malum. Çok uçuk olmayan paralara bu işi çözebilir miyim? Dışarıdan 2. el bir ekran kartı bağlamayı düşündüm. Thunderbolt var laptopta fakat nelere ihtiyacım var tam olarak bilmiyorum. En kötü ihtimal, ekran kartını kullanmadan Intel'in kartıyla 25-30 FPS oynayabiliyorum, garip şekilde ama bu sefer de monitöre görüntü veremiyorum, sürücüler olmadığı için. Sizce mümkün müdür bu tarz günü kurtarmalık çözümler?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…