Yan görevler, rastgele olan her şey vs, ana Hikaye'de geçebilir demek istedim.

Yaptığınız görev veya yapmadığınız görev sonucuna göre ana hikaye ilerleyebiliyor. Yan görevi yapsanız bile nasıl yaptığınızın etkisi var. Ana hikayenin içinde, yan görevlerin vs her şeyin etkisi var, bu sizin hislerinize ve seçimlerinize bağlı.
Bu dediğiniz çok güzel bir şey ya. Heyecanlandım açıkçası. Kendi karakterimi ister istemez yansıtıyorum oyuna, kendim gibi yapıyorum seçimleri. Tüm yan görevleri sürekli bitirip, güncel tutup ondan sonra mı ana görevleri yapayım? Şundan soruyorum yani rastgele bir yerden geçiyorum ve bir yan görev alıyorum, sonu yok gibi, her yerde bir "!" işareti çıkabiliyor mesela.

Olmaz mı?
Tüm rehberlerim burada. Göz atabilirsin.

Witcher evreni zengin bir evren. Ayrıca gri bir hikaye anlatılıyor. Kimse ne iyi ne kötü. Savaştan dolayı kimse birbirine güvenmiyor. Yine savaştan dolayı kıtlık var. Bu yüzden insanlar sana karşı soğuk. Tabii soğuk olmasının en büyük nedeni; senin bir Witcher olman. Ebedi Ateş Kilisesinin sözde rahiplerinni dediğine göre Witcherlar alçak yaratıklar. İnsanlar bu yüzden sana yan gözle bakıyor ve tersliyor.
Göz atıcam hocam, çok teşekkürler rehberler için.

Ayrıca evet, hemen fark ettim bunu. Girdiğim hemen her yerleşim yerinde herkes uzaklaşıyor, tersliyor, hakaretler ediyolar hatta. Merak ediyorum acaba saygınlık kazanabilecek miyim bakalım.

Göz atacağım hocam, çok teşekkürler rehberler için.

Ayrıca evet, hemen fark ettim bunu. Girdiğim hemen her yerleşim yerinde herkes uzaklaşıyor, tersliyor, hakaretler ediyorlar hatta. Merak ediyorum acaba saygınlık kazanabilecek miyim bakalım.

Oyunda saygınlık sistemi yok. Anca köylülerin falan işini yaparsan 'sağ ol Witcher' derler o kadar. Boşuna saygı kazanmaya uğraşma. Witcher 3 bir rol yapma oyunu. Kendini Geralt'ın yerine koyup kararları kendin ver. Emin ol eğlenirsin. Velen biraz uzun ve bana kalırsa sıkıcıdır. Ama Novigrad ve Skellige mükemmeldir. Müzikleriyle olsun, atmosferiyle olsun seni alır götürür.

Bu dediğiniz çok güzel bir şey ya. Heyecanlandım açıkçası. Kendi karakterimi ister istemez yansıtıyorum oyuna, kendim gibi yapıyorum seçimleri. Tüm yan görevleri sürekli bitirip, güncel tutup ondan sonra mı ana görevleri yapayım? Şundan soruyorum yani rastgele bir yerden geçiyorum ve bir yan görev alıyorum, sonu yok gibi, her yerde bir "!" işareti çıkabiliyor mesela.

Göz atacağım hocam, çok teşekkürler rehberler için.

Ayrıca evet, hemen fark ettim bunu. Girdiğim hemen her yerleşim yerinde herkes uzaklaşıyor, tersliyor, hakaretler ediyorlar hatta. Merak ediyorum acaba saygınlık kazanabilecek miyim bakalım.

Kilitlenmediğin sürece yan görevleri de ana ilerleyişin ile orantılı yap derim. Öyle bir kilitlenme var mıydı hatırlamıyorum da açıkçası.

O ! işaretleri, yapmadığınız zaman kaybolabilen yan görevleri ifade ediyor. Hepsi kaybolmuyor elbette ama bazı yan görevlerde mesafe koşulu var. Uzaklaşırsan yapamazsın.

Oyunda saygınlık sistemi yok. Anca köylülerin falan işini yaparsan 'sağ ol Witcher' derler o kadar. Boşuna saygı kazanmaya uğraşma. Witcher 3 bir rol yapma oyunu. Kendini Geralt'ın yerine koyup kararları kendin ver. Emin ol eğlenirsin. Velen biraz uzun ve bana kalırsa sıkıcıdır. Ama Novigrad ve Skellige mükemmeldir. Müzikleriyle olsun, atmosferiyle olsun seni alır götürür.

Skellige'ye yeni geçtim hocam, Yennefer ile ilk defa karşılaştım, Ciri'yi arıyorum. Tam oralardayım işte :) her şey güzel gidiyor şu an. Bir sorum daha olacak, para kazanmam gerekiyor, direk nasıl kazanırım diye sormakta istemiyorum aslında fakat şu an biraz zorlanıyorum, mesela öldürdüğüm hayvanların postlarını satıyorum filan ya da envanterde "kendimce gereksiz gördüğüm" şeyleri satıyorum. İleride kendiliğinden yoluna girer mi acaba görev yaptıkça kazanır mıyım?

Kilitlenmediğin sürece yan görevleri de ana ilerleyişin ile orantılı yap derim. Öyle bir kilitlenme var mıydı hatırlamıyorum da açıkçası.

Tamamdır hocam, onun dengesini kurmaya çalışacağım.

Skellige'ye yeni geçtim hocam, Yennefer ile ilk defa karşılaştım, Ciri'yi arıyorum. Tam oralardayım işte :) Her şey güzel gidiyor şu an. Bir sorum daha olacak, para kazanmam gerekiyor, direk nasıl kazanırım diye sormakta istemiyorum aslında fakat şu an biraz zorlanıyorum, mesela öldürdüğüm hayvanların postlarını satıyorum filan ya da envanterde "Kendimce gereksiz gördüğüm" şeyleri satıyorum. İleride kendiliğinden yoluna girer mi acaba görev yaptıkça kazanır mıyım?
Hocam emin misin Skellige'da olduğuna? Yennefer ile Ak Bostan'da karşılaşıyorsun çünkü.

Hayvan postlarını herhangi bir tüccara veya satıcıya satabilirsin. Gelişmek için yan görev, kontrat ve ? yapman gerekiyor. Bunlardan para, xp ve eşya düşürüyorsun.

Hocam emin misin Skellige'da olduğuna? Yennefer ile Ak Bostan'da karşılaşıyorsun çünkü.
Şöyle söyliyim, bir şehirde (adını hatırlayamadım şu an) bir gemi kaptanına 1000 para verdim beni gemi ile götürmesi için, Skellige' ye götürmesi için diye hatırlıyorum. Yolculuk esnasında gemiyi korsanlar basıyor, gemi alabora oluyor ve bir sahilde uyanıyorum, biri kolyemi çalmaya çalışıyor, sonrasında bir cenazeye katılıyorum, o bölgenin kralının cenazesi sanırım, tam o cenazede Yennefer karakterini ilk defa gördüm.

Bir şeylerin sırasını farklı yapmış olabilirim belki emin değilim. Yani şu an mesela ana hikaye görevleri de sayıca fazlaydı sanırım, iş yerinde olduğum için tam hatırlamıyorum. Birden fazla (5-6 kadar) ana hikaye görevi vardı sanki. Bu da ilginç geldi.

Şöyle söyliyim, bir şehirde (adını hatırlayamadım şu an) bir gemi kaptanına 1000 para verdim beni gemi ile götürmesi için, Skellige' ye götürmesi için diye hatırlıyorum. Yolculuk esnasında gemiyi korsanlar basıyor, gemi alabora oluyor ve bir sahilde uyanıyorum, biri kolyemi çalmaya çalışıyor, sonrasında bir cenazeye katılıyorum, o bölgenin kralının cenazesi sanırım, tam o cenazede Yennefer karakterini ilk defa gördüm.

Bir şeylerin sırasını farklı yapmış olabilirim belki emin değilim. Yani şu an mesela ana hikaye görevleri de sayıca fazlaydı sanırım, iş yerinde olduğum için tam hatırlamıyorum. Birden fazla (5-6 kadar) ana hikaye görevi vardı sanki. Bu da ilginç geldi.
Tamam, Novigrad'dan çıkmışsın. Şu an Skellige'dasın. Oyunda bayağı ilerlemişsin aslında. Ben dah başlardasın zannettim konu içeriğini görünce.

Tamam, Novigrad'dan çıkmışsın. Şu an Skellige'dasın. Oyunda bayağı ilerlemişsin aslında. Ben dah başlardasın zannettim konu içeriğini görünce.
Ben aslında o kadar saat harcamadım oyunda ama. Pek bir şey yaptığımı da düşünmüyorum/hissetmiyorum. Şu an sizin söylediğinizden sonra sanki çok boş ya da yanlış/eksik oynamışım gibi hissettim. Seviye 7 yim mesela henüz. Haritalara yarın bir göz atacağım. Muhtemelen ben anlamadım tam haritaları, çünkü detaylı incelemedim. Örneğin haritayı açtığımda mesela Velen' deyim, sonra bir kez daha uzaklaştırdığımda böyle krallık armaları gibi bir şeyler çıkıyor. Oraların her biri ayrı bağımsız topraklar mı? Yoksa tek bir anakara üzerinde birbirine bağlı bölgeler mi acaba. Size de çok şey sordum hakkınızı helal edin. Kendim keşfetsem daha iyi sanırım.

Fakat bayağı ilerlemişsem şayet, oyunun en temel şeylerini bile öğrenememiş olduğum için, simya, zırh & silah, meditasyon vb tüm oyun içerikleri hakkında neredeyse hiç fikrimin olmaması beni üzdü.

Ben aslında o kadar saat harcamadım oyunda ama. Pek bir şey yaptığımı da düşünmüyorum/hissetmiyorum. Şu an sizin söylediğinizden sonra sanki çok boş ya da yanlış/eksik oynamışım gibi hissettim. Seviye 7 yim mesela henüz. Haritalara yarın bir göz atacağım. Muhtemelen ben anlamadım tam haritaları, çünkü detaylı incelemedim. Örneğin haritayı açtığımda mesela Velen' deyim, sonra bir kez daha uzaklaştırdığımda böyle krallık armaları gibi bir şeyler çıkıyor. Oraların her biri ayrı bağımsız topraklar mı? Yoksa tek bir anakara üzerinde birbirine bağlı bölgeler mi acaba. Size de çok şey sordum hakkınızı helal edin. Kendim keşfetsem daha iyi sanırım.

Fakat bayağı ilerlemişsem şayet, oyunun en temel şeylerini bile öğrenememiş olduğum için, simya, zırh & silah, meditasyon vb tüm oyun içerikleri hakkında neredeyse hiç fikrimin olmaması beni üzdü.
Hiç yan görev yapmamışsın. O yüzden eksik hissediyorsun.

Haritadaki armalar bölgeleri gösteriyor. Velen ve Novigrad aynı yerde. Ak Bostan, Skellige, Kaer Morhen ve Toussaint farklı yerler. Işınlanarak gitmek zorundasın oralara.

Witcher 3'ü %100 bitirme süresi 120 saat falan. Öyle diyeyim. Ben Skellige'ya 28 levelda falan gidiyorum mesela. Tüm içerikleri bitirmeden diğer haritaya geçmiyorum.