Bir şey sorucam hocam. Bu haritalarda bir çok hazine var malum. Örneğin bir hazineye gidip içinden bir kılıç aldım ve bakıyorum saldırısı mesela 120-130. Ben bu hazineyi 5 seviye sonra gidip alsaydım bu kılıçların saldırı değerleri değişiyor mu? Haritalarda bulduğumuz zırh ve kılıçların değerleri karakterimizin seviyesine mi bağlı?
Evet. Seviyeniz ne kadar yüksekse aldığınız kılıç o kadar güçlü oluyor. Ama bunun pek önemi yok. Witcher 3'te kılıçların hasarı değil, pasif özellikleri güçlü. İleride yapacağınız bazı yan görevlerden zaten güzel kılıçlar kazanacaksınız. Parayla satın almanza gerek yok. O oyunun tadı bana kalırsa New Game+ oynarken çıkıyor zaten. Şu an için hangi kılıç daha güçlüyse onu kullanın.

Evet. Seviyeniz ne kadar yüksekse aldığınız kılıç o kadar güçlü oluyor. Ama bunun pek önemi yok. Witcher 3'te kılıçların hasarı değil, pasif özellikleri güçlü. İleride yapacağınız bazı yan görevlerden zaten güzel kılıçlar kazanacaksınız. Parayla satın almanza gerek yok. O oyunun tadı bana kalırsa New Game+ oynarken çıkıyor zaten. Şu an için hangi kılıç daha güçlüyse onu kullanın.
Anladım. Peki bu New Game+' ın olayı nedir? Özellikle bahsettiniz birkaç kere. Oyunu bitirdikten sonra başka bir şey mi olacak? Yani bir oyun bittiyse bitmiştir öyle değil mi ?

Anladım. Peki bu New Game+' ın olayı nedir? Özellikle bahsettiniz birkaç kere. Oyunu bitirdikten sonra başka bir şey mi olacak? Yani bir oyun bittiyse bitmiştir öyle değil mi ?
Oyunu bitiriyorsun. Sonra hiçbir eşyanı (görev eşyaları hariç), seviyeni ve yeteneklerini kaybetmeden oyunu baştan oynuyorsun. Öyle öyle 1700 saat kastım. Hala 3 4 ayda bir Witcher 3 oynarım.

1744137354230.webp

Aeronight hocamla konuştuktan sonra oyuna tekrar başlamaya karar verdim fakat şöyle ilginç bir durumla karşılaştım. 5-6 gün önce başladığımda Velen'de başladı oyun, fakat dün yeniden başladım tekrar tüm görevleri eksiksiz (olabildiğince) yaparak ilerlemek amacıyla. Bu defa gerçekten baştan başladı sanırım oyun, ak Bostan'daki kurt okulu olan kalede (adını unuttum) başladı, küvetin içinde. İlk başladığında neden Velen'de başladı anlamadım, yaklaşık 8 yıl önce filan oyunu 2 saat oynayıp bırakmıştım, belki Steam bulut sistemine falan kayıt oldu oyun bir save oluşturdu herhalde.

Konuya gelecek olursak şu an tam olarak sizin dediğiniz gibi yapıyorum, ak Bostan'da mesela tüm işaretlere gidip tüm görevleri yapıp en son ana hikaye görevine gittim, şu an Velen'e yeni geçtim. Sizin dediğine göre tabelalarda görev bitmez ama sürekli gidersem. Nasıl yapmak lazım onu? Öte yandan "!" işareti olan görevler bir karakterin yanından geçince rastgele çıkıyor sanırım değil mi? Onları da yapıyorum denk geldikçe.

Ben de igni işaretini sevdim ona puan veriyorum fakat böyle bir yazı var, neden veremiyorum igniye daha fazla anlamadım. Grifin okulu zırhlarını bilmiyorum, ne de olabileceklerini de. Bir bakacağım, şu an çantamda en iyi "batı beyaz seti" ve "bin çiçek seti" zırhları var. Onu da Vizima'daki kraliyet sarayındaki bir kasadan aldım, Yennefer bırakmış sanırım. İksir konusunda da hiçbir fikrim yok. Aeronight hocamın rehberlerine bir bakacağım. Yani tarif nereden bulunur, malzeme nereden bulunur bunları bilmiyorum. Bakalım bir şekilde öğreneceğim artık :)

Eki Görüntüle 138922

Kusura bakma lütfen. Bayağı bir yoğun tempoda çalışıyorum. Çok az vakit bulup bilgisayar başına oturuyorum. O panolardaki görevler illaki bitiyordur. Gerçi bende sürekli gidip bakmadım ama baya baya yapmıştım. Yine de bitiyordur diye düşünüyorum :D

Yazılan mesajları da okudum. Sende DLC var sanırım oraya da geçip oynayabilirsin. @Aeronight attığı Build'e ortadaki yer Blood and Wine'da açılıyordu galiba. Aslında bayağı bir özellik o DLC ile mi açılıyordu? Bulduğun şemalarını zanaat ekranında görebilirsin ama üretmek için demirciye gitmen gerekiyordu. Bir de sanırım seçkin demirciler gibi bir şeyler daha vardı onlarda da özel şeyler oluyordu.

Sen yine de bence karış karış her yerini içinden geldiği gibi davranarak oyna oyunu :) Ve en sonunda tepkini merakla bekliyorum.

Kusura bakma lütfen. Bayağı bir yoğun tempoda çalışıyorum. Çok az vakit bulup bilgisayar başına oturuyorum. O panolardaki görevler illaki bitiyordur. Gerçi bende sürekli gidip bakmadım ama baya baya yapmıştım. Yine de bitiyordur diye düşünüyorum :D

Yazılan mesajları da okudum. Sende DLC var sanırım oraya da geçip oynayabilirsin. @Aeronight attığı Build'e ortadaki yer Blood and Wine'da açılıyordu galiba. Aslında bayağı bir özellik o DLC ile mi açılıyordu? Bulduğun şemalarını zanaat ekranında görebilirsin ama üretmek için demirciye gitmen gerekiyordu. Bir de sanırım seçkin demirciler gibi bir şeyler daha vardı onlarda da özel şeyler oluyordu.

Sen yine de bence karış karış her yerini içinden geldiği gibi davranarak oyna oyunu :) Ve en sonunda tepkini merakla bekliyorum.
Ne kusuru hocam olur mu öyle şey, çok yardımcı oluyorsunuz @Aeronight hocamla birlikte. Panolardan her şeyi topluyorum fakat aldıklarımın her biri bağımsız birer görev değil gibi sanırım tam anlamadım. Örneğin bir panodan altı tane kağıt alıyorum fakat görevler sekmesinde hiçbir şey değişmiyor. Bazen aldığım zaman aralarından kontrat çıkıyor herhalde, işleyişi bilmiyorum.

Bu DLC ler ayrı mı oynanıyor? Hikayede kendiliğinden belli bir sırayla dahil olmuyor mu oyuna görevler?

Dediğiniz gibi yapıyorum, dağ bayır geziyorum, ! ve ? işaretlerine gidiyorum şu an. Ancak çok güçsüzüm ve nasıl güçleneceğim pek fikrim yok, ayrıca çok zor seviye atlanıyor gibi geldi. İşaretlerden falan çok düşük XP ler geliyor. Şu an 6 seviyeyim ve 7 seviye için 1000 XP istiyo, bir işarete gidiyorum canavar yuvası yok ediyorum 20 XP veriyor.

Ne kusuru hocam olur mu öyle şey, çok yardımcı oluyorsunuz @Aeronight hocamla birlikte. Panolardan her şeyi topluyorum fakat aldıklarımın her biri bağımsız birer görev değil gibi sanırım tam anlamadım. Örneğin bir panodan altı tane kağıt alıyorum fakat görevler sekmesinde hiçbir şey değişmiyor. Bazen aldığım zaman aralarından kontrat çıkıyor herhalde, işleyişi bilmiyorum.

Bu DLC ler ayrı mı oynanıyor? Hikayede kendiliğinden belli bir sırayla dahil olmuyor mu oyuna görevler?

Dediğiniz gibi yapıyorum, dağ bayır geziyorum, ! ve ? işaretlerine gidiyorum şu an. Ancak çok güçsüzüm ve nasıl güçleneceğim pek fikrim yok, ayrıca çok zor seviye atlanıyor gibi geldi. İşaretlerden falan çok düşük XP ler geliyor. Şu an 6 seviyeyim ve 7 seviye için 1000 XP istiyo, bir işarete gidiyorum canavar yuvası yok ediyorum 20 XP veriyor.
Panolardan aldığın kağıtlar her zaman görev vermiyor. Pano rengi minimapte sarı renkteyse görev var demek. Beyaz renkliyse almana gerek yok.

Ek paketler yani DLC'ler, Half-Life 2 Episode'ları gibi değiller. Hikayeyi bitirmeden de oynayabilirsin ama tavsiye etmem. Hikaye akışını bozuyor.