Selam, hoş geldiniz. The Witcher 3'e REDKit isimli bir modlama aracı eklendi. Oyuncular, istedikleri gibi kendi modlarını hatta görevlerini bile tasarlayabiliyorlar.
Bu rehberde, nexusmods'ta bulduğunuz Witcher 3 görevlerini, oyununuza nasıl ekleyebileceğinizi göstereceğim.
Bu rehber 'REDKit nasıl kullanılır?' rehberi değil. Sadece bu modları en sorunsuz şekilde nasıl kuracağınızı göstereceğim.

görev.gif

Öncelikle nexusmods hesabına ihtiyacınız var. Bu site, görevleri indireceğimiz site. The Witcher 3: Wild Hunt'a tıklayarak, Witcher 3 için olan modları görebilirsiniz.
Bu modlardan birini indirmek isterseniz mod kurma rehberime göz atabilirsiniz.

Oyuna ekleyebileceğiniz görevleri görmek için üst panelden; mods > mod categories > Quests and Adventures sekmesine girebilirsiniz.
Beğendiğiniz görevi indirdikten sonra oyuna kurabilirsiniz. Çoğu görevde Türkçe çeviri de var. Optional files kısmından göz atabilirsiniz.
Şimdi şöyle bir sorununuz var; DLC klasörüne eklenen dosyalar

• kayıt dosyanızı bozabilir
  • yüklediğiniz mod olmadan kayıt dosyanız bir daha açılmayabilir
Bu durumların her DLC modu kurulduğunda olmayacağını belirteyim. Sadece görev eklediğinizde başınıza gelebilecek bir olay.
Bu yüzden işinizi garantiye alıyorsunuz ve oynamak istediğiniz kayıt dosyasını manuel olarak kaydediyorsunuz.
Böylece görevi oynadıktan sonra oluşabilecek hataları ve yukarıda bahsettiğim durumları yaşamazsınız. Görevi bitirdikten sonra kayıt dosyanıza geri dönebilirsiniz.

save.gif

Oyunu kaydettikten sonra oyundan çıkın. İndirdiğiniz görevi kurmak için The Witcher 3: Wild Hunt'ın kurulu olduğu yere girin. İndirdiğiniz modun .rar dosyasını açın ve bu .rar dosyasının içindeki mods ve dlc klasörlerini olduğu gibi Witcher 3'ün kurulu olduğu yere atın.

modlama.gif

Görevi oynamak için
  • oyununuzu çalıştırıp ayarlara girin.
  • oynanış sekmesinde en aşağı inin ve yüklediğiniz görevin ismini bulup aktif olduğundan emin olun.
  • yukarıda dediğim şekilde manuel kayıt dosyasına girin
Bazı görevler aktif olsa bile başlamayabilir. Bu durumda modun sayfasına göz atmanız gerekiyor. Mesela benim kurduğum A Night a Remember görevinde, bir kısımda kalıyordum ve ilerleyemiyordum. Modun bugs sekmesindeki bir yazıdan gördüğüm basit bir komut ile ilerleyebildim. Bu yüzden indireceğiniz görevin açıklamasını mutlaka okuyun.

Görevi tamamladıktan sonra oyuna devam etmek istiyorsanız

• indirdiğiniz dosyaları silin
  • manuel kayıt dosyanızdan ilerlemeye devam edin
Bu adımlarla sorunsuz şekilde Witcher deneyiminize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Aşağıya benim gördüğüm tüm görevleri bıraktım. Oradan seçebilir ve indirebilirsiniz.
Açıklamalarına modların kendi sayfalarından ulaşabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör: