Selam, hoş geldiniz. Bu rehberde The Witcher 3'te aynı kayıt dosyasının üstüne istediğiniz kadar New Game+ açmayı öğreneceksiniz.
ng+.gif

The Witcher 3'ü aynı kayıt dosyası üstünden yalnızca iki kez bitirebilirsiniz. Birincisi 55. seviye civarlarında ilk bitirdiğiniz kayıt iken; ikincisi 100 seviyeye kadar çıkabildiğiniz, eşyalarınızı ve karakter ağacınızı koruyabildiğiniz New Game+ modu. New Game+ açmak için, oyunun hikayesini bitirmeniz gerekiyor. Bunu ikinci kez yaptığınız zaman 'Seçtiğiniz kayıt dosyasında oyun henüz bitirilmemiş' hatası alacaksınız.
ng+.gif

Bu durum oyunu en baştan, eşyasız ve güçsüz şekilde oynamanıza sebep oluyor. New Game Plus Plus modu bana bu oyunu binlerce saat oynattıran bir moddur.
Mantığı çok basit. Seçtiğiniz kayıt dosyanızı, sanki ilk bitirilen kayıt dosyası olarak gösteriyor. Böylece oyunu yeniden oynayabiliyorsunuz. Gelin nasıl yapacağınızı göstereyim. Eğer mod kurmayı bilmiyorsanız bu rehberime göz atabilirsiniz.
  • Öncelikle New Game Plus Plus modunu indirmelisiniz.
  • Konsolu açmanız gerekiyor.
    • Konsolu açmak için The Witcher 3 > bin > config > base yolundan general.ini dosyasını düzenlemeniz gerekiyor. Dosyanın içindeki ConfigVersion satırının altına DBGConsoleOn=true yazın ve kaydedin.
  • Kayıt dosyanıza girin ve konsolu açın. ESC'nin altındaki tuşla açabilirsiniz.
  • Konsola NGPPCustomInitResetDiagrams yazın. Oyun kasabilir, korkmayın. New Game Plus Plus has done its job uyarısını verdikten sonra quicksave alın ve ana menüye dönün.
  • New Game+'a tıklayıp, aldığınız quicksave'i seçin ve oynamaya başlayın.
ng++.gif

Benim verdiğim bu kod, diyagramlarınızı sıfırlayarak, hazine avı görevlerini yapmanızı sağlıyor. Böylece bazı görevlerin bozulmasını engelliyor. Bunun yanında başka kodlar da var.
  • NGPPCustomInit kodu diyagramlarınızı silmez. Görev eşyalarını siler. Sizde bulunan ekipmanlar için hazine avı görevlerini yapamazsınız. Bazı ?'lerindeki eşyalar zaten sizde bulunduğu için toplayamazsınız.
  • NGPPCustomInitResetDiagrams kodu diyagramlar dahil tüm görev eşyalarınızı siler. Oyunun tüm içeriklerini oynayabilirsiniz.
  • NGPPStandardInit kodu oyunu CDPR'ın New Game+'ı ile aynı başlatır. Bu kod eşyalarınızın seviyesini düşürebilir. Önermiyorum.
  • NGPPLockVanillaEquipmentLeveling kodu eşyalarınızın seviyesini kilitler. Yine hatalara yol açabileceği için önermiyorum.
  • NGPPUnlockVanillaEquipmentLeveling kodu eşyalarınızın seviye kilidini kaldırır. Oyunu bozabileceği için önermiyorum.
  • NGPPClearOriginalEquipmentLevel kodu eşyalarınızın seviyesini, sizin seviyenizle eşitler. Eşyaların özelliklerini bozabildiğinden önermiyorum.

Modun tek özelliği sınırsız New Game+ açmak değil.
  • Seviye sınırınızı 999'a kadar kaldırabilirsiniz.
    • Seviyenizi 100'ün üstüne çıkardığınız zaman oyun bozulabiliyor. Tavsiye etmiyorum.
  • Düşmanı seviyenize ölçeklendirebilirsiniz.
    • Oyunda zaten düşman ölçekleme var. Bunu da açmanızı tavsiye etmem.
  • New Game++'a 55'ten düşük seviyede girdiyseniz, seviyenizi 55'ten daha büyük bir seviyeye yükseltebilirsiniz.
  • Ekipmanlarınızın seviye gereksinimlerini kaldırabilirsiniz.
  • Ekipmanlarınızın seviye ölçeklendirmesini orijinal seviyelerine döndürebilir, seviyenizle eşleştirebilir veya olduğu gibi bırakabilirsiniz.
  • Verdiğiniz ve aldığınız hasarı ayarlayabilirsiniz.
  • Tüccarların sahip olduğu parayı ayarlayabilirsiniz.

Modun sebep olabileceği bazı hatalar var. Merak etmeyin çözümleri de var.
  • Eğer NG++ açmadan önce üstünüzde herhangi bir Witcher seti varsa, NG++ açmadan önce seti çıkarın. Sonra yeniden kuşanıp NG++ kodunu kullanın. Bunu yapmazsanız kılıç hasarınız düşebiliyor.
  • NG++'taki zorluk seviyeniz, NG+ ile aynı olsun. Bunu yapmazsanız karakterinizin istatistiklerinde düşüş olabiliyor.
Bu hatalar her zaman olacak diye bir kaide yok. Yine de risk almamakta fayda var.

Modu sildiğiniz zaman kayıt dosyanızda herhangi bozulma olmaz. Sadece başta seçtiğiniz kod önemli.