Merhaba. Yaklaşık 3-4 ay önce ASUS ROG STRIX RX 6650 XT ekran kartıma bakım yapmak için ilk defa içini açtım. İnce uzun şeklinde termal pedin bir tanesi dağılmıştı onu sökmek zorunda kaldım. VRAM'lerin üzerindeki pedler de yapış yapış bir kıvamda şu an. Elimdeki 8.5 w/mk macundan sürüp kapattım kartı. Stok ayarlarda (1200 mv, 2720 MHz) oyun içinde veya FurMark'ta ekran kartı sıcaklığı 74-75, hotspot sıcaklığı ise 105-110 dereceleri görmeye başladı. Undervolt, underclock ile sıcaklıkları aşağı çekebildim fakat macun uçuyor resmen her ay 1-2 kere açmak zorunda kalıyorum kartın içini. Faz değişimli termal ped önerisi yapılmıştı ve ben de Thermal Grizzly markasının 50x40 olan ürününü gördüm.
Bu ürünü ekran kartı çip kısmına macun yerine ve diğer kısımlardaki orijinal pedleri söküp uygulasam, sonuç alabilir miyim? Hiç daha önce böyle bir ürün kullanmadım 1500 TL fiyatı var boşa para vermek istemiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Bu ürünü ekran kartı çip kısmına macun yerine ve diğer kısımlardaki orijinal pedleri söküp uygulasam, sonuç alabilir miyim? Hiç daha önce böyle bir ürün kullanmadım 1500 TL fiyatı var boşa para vermek istemiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Son düzenleyen: Moderatör: