Benim bildiğim gpu sıcaklığı zaten genel anlamda kartın sıcaklığı değil mi ? Ben ped dışında ekstra bişey yapmadım ki karta ama sıcaklıklar düştü. Eğer faydasını görmezsem dediğiniz macunu alayım ileri zamanda.Padler GPU sıcaklığına etki etmez, onlar VRAM ve mosfetleri soğutur.
Bu macunu denedim maalesef dayanmayacak.
Faz değişimli pad kesin çözüm GPU için, macun isterseniz pullsar bold almalısınız.
Detaylar
Kim cevapladı?Uyguladım ama hotspot çip gpu genel sıcaklık diye biliyordum ben.GPU çipin sıcaklığı, hotspot çipin en sıcak noktası.
Macun uygulamadınız mı?
Öyle değil, GPU'da 3 sıcaklık olur.
-GPU, çipin sıcaklığı.
-Hotspot çipin en sıcak noktası.
-VRAM bellek sıcaklığı. (Sizdeki kartta sensörü yok.)
Macun GPU ve hotspot sıcaklığını düşürür, padler VRAM sıcaklığını düşürür.
-GPU, çipin sıcaklığı.
Tamamdır teşekkür ederim bu bilgileriniz için. Çok işime yaradı. Peki bu AMD kartlarında hotspot genel olarak yüksek diyorlar. 110 dereceye kadar dayanıklı deniyor. Gpu sıcaklığı ile arasında 25 derece fark oluşması normal mi furmarkta ? Oynadığım en ağır oyunlarda bile bu kadar hotspot ısınmasına denk gelmiyorum çünkü. İşlemcim zayıf olduğu için her oyunda high-ultraya almaya çalışıyorum. Mesela az önce sistemimi çok yoran EA FC 25 de ultra ayarlarda test yaptım, gpu sıcaklığı 62-63 leri, hotspot ise 75 leri geçmedi. Furmark ile oyunların ekran kartını zorlaması farklı oluyor sanırım. Biraz fazla kafaya takıyorum bu hotspotu 90 larda görünce.Öyle değil, GPU'da 3 sıcaklık olur.
-GPU, çipin sıcaklığı.
Tamamdır teşekkürler yardımlarınız için.Hotspot 110 dereceye kadar kabul edilsede siz 100 dereceyi baz alın, geçmesin.
Aradaki fark 25 dereceye kadar normal bunun üzerine çıktığında terma macun işlevini yitiriyor anlamı çıkarılabilir.
Yeni konular
-
-
-
Bambu Lab A1 için hangi internet sitesi tercih edilmeli?
- EmirhanRadicus
-
-
-
-
-
-
Ev ve Yaşam Sofra ve mutfak ürünlerinde 1.500 TL'ye 500 TL indirim
- Fırsat Ekibi