Arkadaşlar hepinize iyi günler dilerim. Testleri çok detaylı fotoğraflamadım, yoğun bir dönemdeyim ama merak eden arkadaşlar için öncesi-sonrası şeklinde test sonuçlarını paylaşacağım.
Önemli Bilgiler
RTX 4050 95 Watt - 8 GB DDR5 RAM
Laptopun kendi orijinal macunu vardı, içi hiç açılmadı, yaklaşık 1 yıl kullanıldı fakat aktif olarak oyun oynanıp yorulmadı.
PTM'in döngüsünün tamamlanması beklenilmeden test yapıldı, yaklaşık 1-2 gün sonra bu testleri yaptım.
Tüm testler aynı ayarlar, aynı koşullarda gerçekleşmiştir.
Detaylı fotoğraf çekmeyi unutmuşum, 2 tane fotoğraf çekmişim. Ekran kartına uyguladığım PTM'i ve bilgisayarın altının fotoğrafını çekmişim.
CPU'ya da uyguladım onun fotoğrafını çekmeyi unutmuşum, 1mm boşluk kalacak şekilde uyguladım hem GPU hem CPU'ya, bilginiz olsun.
Test Öncesi-Sonrası Sonuçlar (GPU)
Öncesi / Sonrası (GPU)
Test Öncesi-Sonrası Sonuçlar (CPU)
Öncesi / Sonrası (CPU)
Kullanıcı Yorumum
Devasa bir fark var, özellikle işlemcinin sıcak çalışmaması, bilgisayarın çok fazla fan açma ihtiyacı duymaması ve en önemlisi termal macun gibi kısa bir sürede pump out yapmadan, 1-2 sene aynı sıcaklık değerlerini kullanıcıya sunabilmesi, fiyatına göre büyük bir avantaj.
PTM Sürdüğüm Fotoğraf
Eki Görüntüle 229860
Laptopun Arkasını Açtığım Fotoğraf
Eki Görüntüle 229861
Fotoğraflarla test sonuçlarını detaylandıramadığım için kusura bakmayın, yoğunum. Değerleri hatırladığım kadarıyla girdim. %98-99 oranında değerlerin hepsi doğru. Çünkü ben masaüstü bilgisayardan laptopa geçtiğim için sıcaklık değerlerinde epey takıntılı bir insanım, masaüstü bilgisayar kullanırken bayağı soğuk çalışan bir bilgisayarım vardı, değerler yüksek oranla doğru.
Önemli Bilgiler
RTX 4050 95 Watt - 8 GB DDR5 RAM
Laptopun kendi orijinal macunu vardı, içi hiç açılmadı, yaklaşık 1 yıl kullanıldı fakat aktif olarak oyun oynanıp yorulmadı.
PTM'in döngüsünün tamamlanması beklenilmeden test yapıldı, yaklaşık 1-2 gün sonra bu testleri yaptım.
Tüm testler aynı ayarlar, aynı koşullarda gerçekleşmiştir.
Detaylı fotoğraf çekmeyi unutmuşum, 2 tane fotoğraf çekmişim. Ekran kartına uyguladığım PTM'i ve bilgisayarın altının fotoğrafını çekmişim.
CPU'ya da uyguladım onun fotoğrafını çekmeyi unutmuşum, 1mm boşluk kalacak şekilde uyguladım hem GPU hem CPU'ya, bilginiz olsun.
Test Öncesi-Sonrası Sonuçlar (GPU)
Öncesi / Sonrası (GPU)
- FurMark Testi: 83° 71° (Delta Sıcaklık Farkı yaklaşık 11-12° derece düştü - kart watt kısıtlaması yapıyordu, sıcaklıklardan dolayı)
- CS2 Testi: 77° 65°
- Pro Soccer Online: 76° 63°
Test Öncesi-Sonrası Sonuçlar (CPU)
Öncesi / Sonrası (CPU)
- CPU-Z Stres Testi: 98° 87°
- CS2 Testi: 94° 69°
- Pro Soccer Online: 96° 75°
Kullanıcı Yorumum
Devasa bir fark var, özellikle işlemcinin sıcak çalışmaması, bilgisayarın çok fazla fan açma ihtiyacı duymaması ve en önemlisi termal macun gibi kısa bir sürede pump out yapmadan, 1-2 sene aynı sıcaklık değerlerini kullanıcıya sunabilmesi, fiyatına göre büyük bir avantaj.
PTM Sürdüğüm Fotoğraf
Eki Görüntüle 229860
Laptopun Arkasını Açtığım Fotoğraf
Eki Görüntüle 229861
Fotoğraflarla test sonuçlarını detaylandıramadığım için kusura bakmayın, yoğunum. Değerleri hatırladığım kadarıyla girdim. %98-99 oranında değerlerin hepsi doğru. Çünkü ben masaüstü bilgisayardan laptopa geçtiğim için sıcaklık değerlerinde epey takıntılı bir insanım, masaüstü bilgisayar kullanırken bayağı soğuk çalışan bir bilgisayarım vardı, değerler yüksek oranla doğru.