Arkadaşlar hepinize iyi günler dilerim. Testleri çok detaylı fotoğraflamadım, yoğun bir dönemdeyim ama merak eden arkadaşlar için öncesi-sonrası şeklinde test sonuçlarını paylaşacağım.

Önemli Bilgiler

RTX 4050 95 Watt - 8 GB DDR5 RAM
Laptopun kendi orijinal macunu vardı, içi hiç açılmadı, yaklaşık 1 yıl kullanıldı fakat aktif olarak oyun oynanıp yorulmadı.

PTM'in döngüsünün tamamlanması beklenilmeden test yapıldı, yaklaşık 1-2 gün sonra bu testleri yaptım.

Tüm testler aynı ayarlar, aynı koşullarda gerçekleşmiştir.

Detaylı fotoğraf çekmeyi unutmuşum, 2 tane fotoğraf çekmişim. Ekran kartına uyguladığım PTM'i ve bilgisayarın altının fotoğrafını çekmişim.

CPU'ya da uyguladım onun fotoğrafını çekmeyi unutmuşum, 1mm boşluk kalacak şekilde uyguladım hem GPU hem CPU'ya, bilginiz olsun.

Test Öncesi-Sonrası Sonuçlar (GPU)

Öncesi / Sonrası (GPU)
  • FurMark Testi: 83° 71° (Delta Sıcaklık Farkı yaklaşık 11-12° derece düştü - kart watt kısıtlaması yapıyordu, sıcaklıklardan dolayı)
  • CS2 Testi: 77° 65°
  • Pro Soccer Online: 76° 63°

Test Öncesi-Sonrası Sonuçlar (CPU)

Öncesi / Sonrası (CPU)
  • CPU-Z Stres Testi: 98° 87°
  • CS2 Testi: 94° 69°
  • Pro Soccer Online: 96° 75°

Kullanıcı Yorumum

Devasa bir fark var, özellikle işlemcinin sıcak çalışmaması, bilgisayarın çok fazla fan açma ihtiyacı duymaması ve en önemlisi termal macun gibi kısa bir sürede pump out yapmadan, 1-2 sene aynı sıcaklık değerlerini kullanıcıya sunabilmesi, fiyatına göre büyük bir avantaj.

PTM Sürdüğüm Fotoğraf

Eki Görüntüle 229860

Laptopun Arkasını Açtığım Fotoğraf

Eki Görüntüle 229861

Fotoğraflarla test sonuçlarını detaylandıramadığım için kusura bakmayın, yoğunum. Değerleri hatırladığım kadarıyla girdim. %98-99 oranında değerlerin hepsi doğru. Çünkü ben masaüstü bilgisayardan laptopa geçtiğim için sıcaklık değerlerinde epey takıntılı bir insanım, masaüstü bilgisayar kullanırken bayağı soğuk çalışan bir bilgisayarım vardı, değerler yüksek oranla doğru.

AAA, hocam.

Hocam emin misiniz? Yanlışsam beni lütfen düzeltin. Fakat Phasesheet'in kendi videosunda 1mm fazla uygulamanız gerektiği belirtilmiş. 01:30'dan sonra izler misiniz?

"The pad should be about 2 to 3 millimeters larger than the contact surface." tam olarak şu ifadeyi kullanıyor sanırım. Bende sizin gibi uygulayacaktım fakat videoda bunu gördükten sonra karar kılmıştım. 2mm-3mm diyor hatta hocam videoda, bilginiz olsun. @ONDEARTH siz ne düşünüyorsunuz hocam? Videoda farklı bir görüş var sanki?

Hocam performansta düşüş olursa ve değiştirmen gerekirse bir de biraz kısa şekilde denersin kafana takma. Zaten şu an performansın gayet iyi ve biraz dışarıda kalırsa da sıvı metal gibi cihaza zarar verecek değil ya bence şu anki hali güzel ileri ki süreçlerde takip edersin ona göre reaksiyon alırsın.

Hocam, performansta düşüş olursa ve değiştirmen gerekirse, bir de biraz kısa şekilde denersin, kafana takma. Zaten şu an performansın gayet iyi ve biraz dışarıda kalırsa da sıvı metal gibi cihaza zarar verecek değil ya, bence şu anki hali güzel. İleri ki süreçlerde takip edersin, ona göre reaksiyon alırsın.
Bence de hocam, değiştirmeyi düşünemem çünkü benim ekonomime göre pahalı bir ürün.

Haftaya RX 6700 ekran kartında deneyeceğim. Overclock modunda delta sıcaklığı (hotspot-ana sıcaklık arasındaki farktan bahsediyorum) 30-32 dereceleri görüyordum, 3 yıllık kart. Nasıl tepki verecek acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle yanlış uygulama aksine 1mm kısa kesmeniz lazım. 3 farklı laptopta deneyimlemiş biri olarak.
Tam çipi kaplayacak şekilde kesmesi yeterli hocam.

Bence de hocam, değiştirmeyi düşünemem çünkü benim ekonomime göre pahalı bir ürün.

Haftaya RX 6700 ekran kartında deneyeceğim. Overclock modunda delta sıcaklığı (hotspot-ana sıcaklık arasındaki farktan bahsediyorum) 30-32 dereceleri görüyordum, 3 yıllık kart. Nasıl tepki verecek acaba?
Ben hem laptop hem de ekran kartımda kullandım. İkisinde de güzel sonuç verdi. Öneririm kesinlikle.

Tam çipi kaplayacak şekilde kesmesi yeterli hocam.

Ben hem laptop hem de ekran kartımda kullandım. İkisinde de güzel sonuç verdi. Öneririm kesinlikle.
Hocam hotspot sıcaklığınızı düzeltti mi? Benim delta sıcaklığı eski bir kart olduğu için yüksek. Termal macun yenileyince düzeliyor sonra tekrar aynı oluyordu.

Hocam bu akşam deneyeceğim.

RX6700 hocam ekran kartı. Overclock da iken hotspot delta sıcaklığı çok fazla oluyor. Umarım düzeltir.

Hocam kart overclock modunda iken 182 watt çekiyordu, delta sıcaklığı 33-34 lere çıkıyordu. Şu anda 26-27 ti geçmedi bence gayet temiz sonuç. VRAM pedlerim falan eski olmasına rağmen çok iyi sonuç. Kartta oyunlarda daha 63-65 dereceleri geçemedim. Fan çok çalışmıyor bile.

Son düzenleme: