Contact Frame işlemcinin bükülmemesi için, AM5 işlemcilerde bu sorun yoktu, işlemci mi büküldü?

Evet işlemcim de bükülmüş maalesef şu konumdan bakabilirsiniz:

Arka plaka ile birlikte bükülmüş, soğutucu fazla baskı yaptı o zaman.

Contact Frame'in etkisi olur evet, bence faz değişimli pad çözer bu temas sorununu.

Arka plaka ile birlikte bükülmüş, soğutucu fazla baskı yaptı o zaman.

Contact Frame'in etkisi olur evet, bence faz değişimli pad çözer bu temas sorununu.

Hocam zaten yakında anakart değiştireceğim. Şu an 7600 işlemcimi Ryujin III Extreme ile soğutamıyorum durumu siz düşünün. Ben Thermalright'ın orijinal ürününü Aliexpress üzerinden vergiler dahil 450 TL civarına alabildiğim için alacağım, yeni anakartımda da kullanırım diye düşünüyorum almışken.

Ben artık elimdeki anakartı gözden çıkardım diyeyim size. Amacım bu anakarttaki sorunu çözmek değil, yeni anakartımda bu sorunu yaşamamak bu yüzden almak istiyorum.

İşlemci bükülmüş artık anakart değiştirseniz de temas sorunu devam edecek, Contact Frame belki işlemciyi biraz düz tutabilir ama tamamen sorunu çözeceğini zannetmiyorum.

Ayrı bir olay da Contact Frame pin temas sorunu yaratabiliyor, normalde önermiyoruz.

İşlemci bükülmüş artık anakart değiştirseniz de temas sorunu devam edecek, Contact Frame belki işlemciyi biraz düz tutabilir ama tamamen sorunu çözeceğini zannetmiyorum.

Ayrı bir olay da Contact Frame pin temas sorunu yaratabiliyor, normalde önermiyoruz.

İşlemcimi anakarttan çıkartıp bakayım bir de en iyisi. Bir de umarım pin temas sorunu yaşamam. Ben işlemcimi anakarttan çıkartıp bakıp haber vereyim ona göre hareket ederiz.

@20424 işlemcim de yamulmuş maalesef.

Son düzenleme:
İşlemcinin bükülecegini pek düşünmüyorum, bütün CPU'lar köşelere doğru çıkıntılıdır o yüzden kart ve ışık testi doğru bir yöntem değil.

Anakarta gelirsek soğutucu vidalarını çok fazla sıkarsan bu durum normal, sonuna kadar sıkılması gerekmıyor vidaların.

İşlemcinin bükülecegini pek düşünmüyorum, bütün CPU'lar köşelere doğru çıkıntılıdır o yüzden kart ve ışık testi doğru bir yöntem değil.

Anakarta gelirsek soğutucu vidalarını çok fazla sıkarsan bu durum normal, sonuna kadar sıkılması gerekmıyor vidaların.

Elimdeki soğutucunun vidaları bir yerde duruyorlar zaten zorlamadan. Ayrıca işlemcimi çıkartıp diğer düzlemden ölçtüğümde düz duruyor bu yöntemde.

İşlemcimi anakarttan çıkartıp bakayım bir de en iyisi. Bir de umarım pin temas sorunu yaşamam. Ben işlemcimi anakarttan çıkartıp bakıp haber vereyim ona göre hareket ederiz.

@20424 işlemcim de yamulmuş maalesef.

Yani altından kart ile ışık sızıyorsa soğutucu ile de sızar o boşluk temas sorunu yaratıyor olabilir, dediğim gibi ben Contact Frame işine girmeden faz değişimli pad denerdim.