Satışa çıksa bile diğer ürünlerinde olduğu gibi benzer performans veren soğutucuların 5 katı fazlasına satılır, kule tipi soğutucularda olduğu gibi bunu da kimse almaz.
Noctua'nın kule tipi soğutucularını kimse almıyor sanıyorsanız büyük yanılgı içerisindesiniz. 🫠
Bu attığın Noctua 'nın termosifon sistemi sadece proje, seri üretime geçip geçmeyeceği belirsiz.
1757679676902.webp

Seri üretime geçip geçmeyeceği belirsiz fakat sonuçta hava soğutma dışına çıkmış arkadaşlar. Roadmap'inde ise liquid coolers diye yer vermişler. Artık termosifonu mu verirler yoksa asetek aio ile bir şeyler mi yaparlar zaman gösterecek.

@20424, bütçe varken daha iyisini almakta fayda var gibi, konu açıyorum beklerim :)

Bütçe varsa Phantom spirit, hiç düşünmeye gerek yok, konuya bakarım.

Noctua'nın kule tipi soğutucularını kimse almıyor sanıyorsanız büyük yanılgı içerisindesiniz. 🫠

Doğru, insanlar 60-80-100k bütçede 10-13K'ya Noctua soğutucu alıyor, üstelik 2000TL'lik soğutucudan daha kötü performansı olan bir soğutucuya bu paraları veriyor, haklısınız.

Bütçe varsa Phantom spirit, hiç düşünmeye gerek yok, konuya bakarım.

Doğru, insanlar 60-80-100k bütçede 10-13K'ya Noctua soğutucu alıyor, üstelik 2000TL'lik soğutucudan daha kötü performansı olan bir soğutucuya bu paraları veriyor, haklısınız.

Noctua'ya bir tek @845 para veriyor. :)

Şu mucizevi 2000 liralık soğutucu hangi dB(A) seviyesinde daha iyi performans veriyormuş, paylaşsanız da biz de bilgilensek keşke.:unsure:

Son düzenleme:

Eki Görüntüle 184315
Seri üretime geçip geçmeyeceği belirsiz fakat sonuçta hava soğutma dışına çıkmış arkadaşlar. Roadmap'inde ise Liquid coolers diye yer vermişler. Artık termosifonu mu verirler yoksa asetek AiO ile bir şeyler mi yaparlar zaman gösterecek.

Aynen asetek aiolara kendi renklerini boyatıp Noctua fan takıp geçecekler gibi 😂😂

Arkadaşlar ses konusunda tek takıldığınız konu maalesef desibel o yüzden çok büyük yanılıyorsunuz, Noctua'da sadece hava sesi geliyor fanların sesi yok, bahsi geçen diğer soğutucuların hepsine fanın kendi sesleri de var ancak onu desibel testinde göremiyorsunuz.

Hayır o değil de hava soğutma ne kadar iyi olsa da sıvı soğutma sıcak havayı radyatörden direkt dışarı veriyor ve anakart, mosfet, vrm vs vs bileşenler çok daha az ısınıyor. Bunu zaten çoğunuz biliyorsunuz ama hatırlatmak istedim. 2021 yılından beri LF 2 240 mm kullanıyorum, 7600x ile. Kolay bozulma gibi bir durum da yok yani.

Arkadaşlar ses konusunda tek takıldığınız konu maalesef desibel o yüzden çok büyük yanılıyorsunuz, Noctua'da sadece hava sesi geliyor fanların sesi yok, bahsi geçen diğer soğutucuların hepsine fanın kendi sesleri de var ancak onu desibel testinde göremiyorsunuz.
Desibel ölçülü önemli Okan bey. Yani fan sesi mi hava sesi mi önemli değil. Toplamda çıkan ses önemli be Noctua 10 yıl önceki gibi en iyisi değil fiyatına göre.

Hayır o değil de hava soğutma ne kadar iyi olsa da sıvı soğutma sıcak havayı radyatörden direkt dışarı veriyor ve anakart, mosfet, vrm vs vs bileşenler çok daha az ısınıyor. Bunu zaten çoğunuz biliyorsunuz ama hatırlatmak istedim. 2021 yılından beri LF 2 240 mm kullanıyorum, 7600x ile. Kolay bozulma gibi bir durum da yok yani.

Desibel ölçülü önemli Okan bey. Yani fan sesi mi hava sesi mi önemli değil. Toplamda çıkan ses önemli be Noctua 10 yıl önceki gibi en iyisi değil fiyatına göre.
Valla ikisini de denemiş birisi olarak yorum yapıyorum, tiz ses iğrenç derecede rahatsız edici bir şey. Umarım denk gelmez sizin kullandığınız fanlarda.