- Makaleler
- 5
Konu Başlıkları Gizle
Selamlar, bugün sizlere kendi sistemimde kullandığım Thermalright Peerless Assassin 120 Black hava soğutucum hakkında detaylı deneyimlerimi paylaşacağım. Kullandığım ve testlerini yaptığım işlemcim Intel i5 12400F, yani nispeten serin çalışan ama boost frekanslarını uzun süre koruyabilmesi için iyi bir soğutucuya ihtiyaç duyan bir model. Keyifli okumalar.
Ürününün görseli;
Tasarım sade ve şık, mat siyah kaplama sayesinde göze hoş duruyor. RGB sevdalısı değilseniz tam size göre. Kendim özellikle bu modeli seçtim siyah mat duruşu için.
Anakartınız LGA1700 destekliyorsa kutudan çıkan braket yeterli. RAM uyumluluğu konusunda bir tane fanı hafif yukarı almak yetti ama yüksek profil RGB RAM kullanıyorsanız önceden ölçmenizi öneririm.
Sormak istediğiniz bir şey olursa cevaplarım. Okuduğunuz için teşekkürler.
Ürününün görseli;
Montaj ve Uyum
Kutu içeriği oldukça düzenli, montaj aparatları hem Intel hem AMD için geliyor. Benim anakartım Gigabyte H610M H V2, giriş seviyesi mATX anakart. Çift kuleli yapısından kaynaklı bir tane fanı hafif yukarı aldım sorun olmuyor benim için. 157 mm yüksekliğinde olduğu için çoğu mid-tower kasaya rahat sığıyor (benim kasam Rampage Spear).Tasarım sade ve şık, mat siyah kaplama sayesinde göze hoş duruyor. RGB sevdalısı değilseniz tam size göre. Kendim özellikle bu modeli seçtim siyah mat duruşu için.
Kutu İçeriği
- 1 adet soğutucu blok

- 2 adet TL-C12B 120mm PWM fan
- Intel ve AMD uyumlu montaj kitleri (LGA 1700, AM4/AM5 vs. dahil)
- Termal macun (Thermalright TF7)
- Fan klipsleri (yedekli)
- Kullanma klavuzu ve garanti belgesi
Sıcaklık ve Performans
Kutu fanla 80 derece civarına çıkan işlemcim şu anda:- Boşta: 30-32 derece
- Günlük kullanımda: 35-40 derece
- Oyunlarda (CS2, FIFA, GTA V): 50-55 derece
- Stres testlerde: 60-65 derece maksimum
Fan Kalitesi
İçinden 2 adet TL-C12B 120mm fan çıkıyor. PWM kontrollü, 300-1550 RPM aralığında çalışıyorlar. Fanlar ne uğultu yapıyor, ne cızırtı. Fan eğrisi ayarlarsanız oyun dışı neredeyse hiç dönmüyorlar bile. Sessizliğe önem verenler için ideal. Ben fanların kalitesini beğendim.Uyumlu Sistemler
Bu soğutucu i5-12400F, i7-12700, Ryzen 5600X/5800X gibi orta-üst düzey tüm işlemcilerle uyumlu. Overclock yapmıyorsanız fazlasıyla yeterli.Anakartınız LGA1700 destekliyorsa kutudan çıkan braket yeterli. RAM uyumluluğu konusunda bir tane fanı hafif yukarı almak yetti ama yüksek profil RGB RAM kullanıyorsanız önceden ölçmenizi öneririm.
Artılar / Eksiler
Artılar:- Sessiz
- Montajı kolay
- Estetik siyah tasarım
- Fiyat/performans canavarı
- Büyük yapısı bazı kasalarla uyumsuz olabilir
- RGB yok (kimine göre eksik, kimine göre sadelik bana göre artı)
Sonuç
Fiyat/performans tarafında şu an piyasada alınabilecek en mantıklı hava soğutuculardan biri. Noctua ya da Be Quiet! gibi markalara fazladan para vermek istemeyen ama aynı seviyeye yakın performans isteyen herkese tavsiye ederim. Özellikle benim gibi orta segment sistem kullananlar için birebir. Ucuz bir sıvı soğutma almaktansa bu ürünü tercih ettim açıkçası beni de memnun etti beklentilerimi karşıladı.Sormak istediğiniz bir şey olursa cevaplarım. Okuduğunuz için teşekkürler.
Son düzenleyen: Moderatör: