mentel455

Başarılı
Merhaba 5700X3D aldım. Daha öncede konu açmıştım almayı düşündüğüm soğutucu Thermalright Peerless Assassin 120 Black TL-C12B 120mm 6 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili budur. Ama şimdi aklıma takıldı benim RAM'ler ile çakışma olasılığı var mıdır? Kullandığım RAM'ler Ripjaws V 16 GB (2x8GB) 3600MHz DDR4 RAM. Forumlarda bazı RAM'ler Low profile olabiliyormuş acaba benim de Low profile mı? Kasamın içini fotoğraflara koydum. (Kirlilik için özür dilerim.)

Kasam MSI M100A, alacağım işlemci kasa soğutucu aralığı olarak problem yok.

safafax.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende PA120SE kullanıyorum, RAM'lerin bloğu büyük olsa bile fanı biraz yukarı çekip kullanabiliyorsunuz. Kasanızın da 160 mm genişlik desteği olduğuna göre biraz fanı yukarı çekip kullanabilirsiniz. Eğer yetmeyeceğini düşünüyorsanız benim gibi Peerless Assassin 120SE alabilirsin.

Kullandığınız RAM'ler DDR4 olarak en yüksek profilli RAM'lerden. Sorun yaratması muhtemel. Her ne kadar blokta çıkıntı ve fanı yukarı kaldırma imkanınız da olsa kasanızın desteğini (160mm) de göz önünde bulundurunca dediğim gibi sığmayabilir.

Kullandığınız RAM'ler DDR4 olarak en yüksek profilli RAM'lerden. Sorun yaratması muhtemel. Her ne kadar blokta çıkıntı ve fanı yukarı kaldırma imkanınız da olsa kasanızın desteğini (160mm) de göz önünde bulundurunca dediğim gibi sığmayabilir.
Daha soğutucuyu almadım peki ne önerirsiniz şimdi baktım 42mm miş RAM'ler.

Bu soğutucu nasıldır mesela? Thermalright Frost Commander 140 Black TL-D14X 140mm + TL-C12PRO 120mm 5 x 8mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili

Son düzenleme:
Daha iyi de sizin kasanıza sığmaz. RAM'den önce direkt kasaya sığmaz yani. Gaming.gen'le isterseniz bir görüşün. Durumu izah edin. Çünkü ben kesin bir şey söyleyemem bu durumda. İadeyi kesin kabul edeceklerse 120 SE tercih edebilirsiniz. Olumsuz yanıt verirlerse Burst Assassin 120 çekin.