Herkese selam, bilgisayar toplarken başlıkta ki hava soğutma modelinden aldım. Ancak biraz daha araştırdığımda bu hava soğutmanın ekran kartı ile çakıştığını söyleyenler olmuş. Sistemi daha kurmadım, bazı eksik parçalar var. Sizce bu hava soğutma alacağım ekran kartı ile çakışır mı?
Ekran kartı: PNY RTX 5070
İşlemci: Ryzen 5 7600
Anakart: ASUS Prime B650M-K
Çakışmaz. Aradaki M.2 SSD slotu kadar bir boşluk olur arada. B550a Pro kullanıyorum Phantom spirit ile R9 380 arasında M.2 slotundan bir tık fazla boşluk var.
Herkese selam, bilgisayar toplarken başlıkta ki hava soğutma modelinden aldım. Ancak biraz daha araştırdığımda bu hava soğutmanın ekran kartı ile çakıştığını söyleyenler olmuş. Sistemi daha kurmadım, bazı eksik parçalar var. Sizce bu hava soğutma alacağım ekran kartı ile çakışır mı?
Ekran kartı: PNY RTX 5070
İşlemci: Ryzen 5 7600
Anakart: ASUS Prime B650M-K
Çakışıcağını sanmıyorum. Üreticiler zaten ona göre CPU soketini koyuyorlar. Fakat belirli anakartlarda çok yakın olabiliyor. Örneğin ben MSI B550 Tomahawk ile Noctua D15s i kullandığında arada 5mm civarı mesafe vardı.
Aynı anakartın farklı bir versiyonu bende de var. Arada yeterli bir derecede boşluk kalıyor ekran kartı için gayet yeterli oluyor. Akşam eve gittiğimde fotoğraf çekip yollayabilirim.
Aynı anakartın farklı bir versiyonu bende de var. Arada yeterli bir derecede boşluk kalıyor ekran kartı için gayet yeterli oluyor. Akşam eve gittiğimde fotoğraf çekip yollayabilirim.