GhostOps

Becerikli
Yaklaşık 2 aydır tüketici hakem heyeti (THH) kararını bekliyorum, ancak şu ana kadar sistemde herhangi bir ilerleme veya güncelleme görünmüyor. Dosya hâlâ aynı aşamada.

Sürecin bu kadar uzaması nedeniyle ciddi şekilde mağdur durumdayım. ayıplı olduğu açık olan soğutucu arızalıdır ve kullanılamaz durumdadır. Buna rağmen karar çıkmadığı için, yılbaşı yaklaşmasına rağmen hâlâ elimde çalışır durumda bir soğutucu bulunmuyor. Bu nedenle bilgisayarımı uzun süredir sağlıklı şekilde kullanamıyorum.

THH sürecinin bu kadar uzun sürmesi normal midir?
Benzer durumu yaşayan veya bilgisi olan arkadaşlar deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim.

3-6 ay kardeşim zaten süresi. Eskiden 12 aydı. Ben 12 ay bekleyip "Bu husus THH alanına girmez Ticaret Mahkemesine başvurun" cevabı aldığımı bilirim. Ayrıca THH bir karar verince şikayetçi olduğun firma direkt uygulamaya koyacak diye bir şey yok. Firma THH kararına itiraz edebilir. İtiraz ederse sürecin Tüketici Mahkemesine taşınması gerekir. Eğer itiraz etmez ve edinimini ifa etmezse ilamlı icra takibi başlatman gerekir.

Kendine yeni bir soğutucu al, bu süreçler çok uzun.

İncehesap normalde böyle bir şey yapmaz. Mevcut ürünün daha da iyisini önerir. İnanamadım gerçekten. Üzüldüm şanssızlığına. Bundan sonra incehesap'ı da 1. seçenek olmaktan çıkarıyoruz böyle konuları görünce. Beklemek gerçekten can sıkıcı. Bu THH süreci daha da moral bozuyor. Keşke başvuruyu 100 TL falan yapsalar, haklı çıkarsan 100 TL'yi de iade etseler. Belki o zaman başvuru azalır ve süreç hızlanır. En iyi ihtimalde 3 ay bekliyorsun. Yazık günah koskoca 90 gün ne demek... İnsan haklı çıksa bile değmez o süreye.

Edit: Konunu okudum. Keşke direkt aynı gün paranı iade alıp başka bir siteden başka bir ürün alsaydın. Uğraşmamış olurdun bu kadar sıkıntıyla.

İncehesap normalde böyle bir şey yapmaz. Mevcut ürünün daha da iyisini önerir. İnanamadım gerçekten. Üzüldüm şanssızlığına. Bundan sonra İncehesap'ı da 1. seçenek olmaktan çıkarıyoruz böyle konuları görünce. Beklemek gerçekten can sıkıcı. Bu THH süreci daha da moral bozuyor. Keşke başvuruyu 100 TL falan yapsalar, haklı çıkarsan 100 TL'yi de iade etseler. Belki o zaman başvuru azalır ve süreç hızlanır. En iyi ihtimalde 3 ay bekliyorsun. Yazık günah koskoca 90 gün ne demek... İnsan haklı çıksa bile değmez o süreye.

Edit: Konunu okudum. Keşke direkt aynı gün paranı iade alıp başka bir siteden başka bir ürün alsaydın. Uğraşmamış olurdun bu kadar sıkıntıyla.

Aldığım ürün 1 sene kullandım 8000TL aldım arttık fiyatlar uçtuğu için yenisini almam ayrıca iade süreçlerini de oyalıyorlar o kısmı da çok fazla kişi şikayet etmiş.

İncehesap normalde böyle bir şey yapmaz. Mevcut ürünün daha da iyisini önerir. İnanamadım gerçekten. Üzüldüm şanssızlığına. Bundan sonra İncehesap'ı da 1. seçenek olmaktan çıkarıyoruz böyle konuları görünce. Beklemek gerçekten can sıkıcı. Bu THH süreci daha da moral bozuyor. Keşke başvuruyu 100 TL falan yapsalar, haklı çıkarsan 100 TL'yi de iade etseler. Belki o zaman başvuru azalır ve süreç hızlanır. En iyi ihtimalde 3 ay bekliyorsun. Yazık günah koskoca 90 gün ne demek... İnsan haklı çıksa bile değmez o süreye.

Daha önce de anakartım tuğla olmuştu yani BIOS güncellerken elimde kaldı yenisini gönderiyoruz deyip iade anakartı gönderdiler o zaman PC daha yeni toplamıştım ve acelem olduğu için umursamadım sorunsuz kullanıyorum nereden anladın diyorsan başkasına ait fatura vardı fatura da numara yazıyordu aradım sordum bana ait faturada vardı için de.