Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

wisaoi

Becerikli
1771338456484.webp

PL1, PL2 55 ve 80 watt sınırı var sadece. Başka işlem yapmadım. Bu sarı etiketler bir sorunu mu gösteriyor?

Çözüm
Selamlar,

Sarı etiketler geçmişte kalan bir limitten bahseder. Kırmızı etiketler ise anlık/sabit olan limitten bahseder.

Clear'a bastığında hepsi sıfırlanır zaten.

The yellow boxes indicate that a limit has occurred at some point in the past since the program was started. The red boxes show that a limit is happening right now.

Ek olarak, EDP Other dediği genellikle akım limiti veya voltaj ile ilgili bir sınırlamaya işaret eder. Laptoplarda güç kaynağının veya anakartın işlemciye verebileceği maksimum akım sınırlandığında çıkıyor.

TVB yani Thermal Velocity Boost ise; işlemcinin sıcaklığı belirli bir eşiği geçtiği için en yüksek turbo hızından bir miktar feragat ettiğini gösterir.

Görünen o ki, şimdilik bir şey yok. Oyunlarda performansı nasıl, bir eksiklik hissediyor musunuz? Ayrıca cihaz nedir? Adaptör kaç watt?
Selamlar,

Sarı etiketler geçmişte kalan bir limitten bahseder. Kırmızı etiketler ise anlık/sabit olan limitten bahseder.

The yellow boxes indicate that a limit has occurred at some point in the past since the program was started. The red boxes show that a limit is happening right now.

Ek olarak, EDP Other dediği genellikle akım limiti veya voltaj ile ilgili bir sınırlamaya işaret eder. Laptoplarda güç kaynağının veya anakartın işlemciye verebileceği maksimum akım sınırlandığında çıkıyor.

TVB yani Thermal Velocity Boost ise; işlemcinin sıcaklığı belirli bir eşiği geçtiği için en yüksek turbo hızından bir miktar feragat ettiğini gösterir.

Görünen o ki, şimdilik bir şey yok. Oyunlarda performansı nasıl, bir eksiklik hissediyor musunuz? Ayrıca cihaz nedir? Adaptör kaç watt?

Çözüm
Selam,

Ek olarak, EDP other dediği genellikle akım limiti veya voltaj ile ilgili bir sınırlamaya işaret eder. Laptoplarda güç kaynağının veya anakartın işlemciye verebileceği maksimum akım sınırlandığında çıkıyor.

Tvb yani thermal velocity Boost ise; işlemcinin sıcaklığı belirli bir eşiği geçtiği için en yüksek Turbo hızından bir miktar feragat ettiğini gösterir.

Hocam cihaz yeni 10 günlük performans iyi ama inceleme testlerinden birkaç FPS düşük. Slayer X7T-5070 32 GB RAM, i7 14. nesil 14650HX.

Son düzenleyen: Moderatör:
Birkaç FPS haritadaki konumlara göre değişebilir. Şimdilik sorun edilecek bir şey yok o halde. Hayırlı olsun.

Teşekkürler hocam. mesela the Beast'te aynı konumda aynı ayarlarda inceleme videosunda 250 FPS iken ben 205 alıyorum. Belki NVIDIA Drive farkı veya oyun sürüm farkından olabilir. Bilemiyorum yorumunuz nedir?

Ayrıca bu ekran görüntülerini bırakıyorum belki bir sorun göze çarpar. PL1 50W PL2 60W sınırlı ekran görüntülerinde.

Burada Extreme mod:

God of War Ragnarök 9.02.2026 20_40_26.webp

Last of Us hocam bu da. Tek farkı oyun modu açık, GPU 100 watt sınırlı, fanlar daha sessiz.
Uzun saatler oynayınca extrem de olsa cihaz modu 82 derece oluyor.

uzun oyun tlsou .webp

Oyundan sonra ThrottleStop reasons ekranına bakınca aynı şeyler mevcut oluyor.

Sizce kontrol merkezinden mi PL değerlerini kısıp, ThrottleStop'u silmeli miyim? Hangisi daha sağlıklı olur.

Sürücü farkı da olabilir elbette. Shader derlemeleri bile etkileyebilir, performanstan kısıp stabiliteye önem veriyor bazen yeni sürücüler. Ek olarak, testte cihazın PL limiti ve sizinkini karşılaştırmak lazım elbette. Şu anlık rahat olun, bir sorun yok. TS'i silmeye de gerek yok, en kötü masaüstünde çıkan ini uzantılı TS dosyasını silersin.

Bir de oyun oynarken GPU 2 yani entegre mimariyi tamamen iptal edebiliyorsan yapman daha iyi olur.

Sürücü farkı da olabilir elbette. Shader derlemeleri bile etkileyebilir, performanstan kısıp stabiliteye önem veriyor bazen yeni sürücüler. Ek olarak, testte cihazın PL limiti ve sizinkini karşılaştırmak lazım elbette. Şu anlık rahat olun, bir sorun yok. TS'i silmeye de gerek yok, en kötü masaüstünde çıkan ini uzantılı TS dosyasını silersin.

Bir de oyun oynarken GPU 2 yani entegre mimariyi tamamen iptal edebiliyorsan yapman daha iyi olur.
Dahili GPU zaten devre dışı hocam. Onun üzerinden watt çektiği için onda da değer çıkıyor galiba. Normalde tamamen kapalı. Biostan kapattım.