ThrottleStop TPL sekmesi nasıl olmalı?

NightWist

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
10
ASUS X571 i7-9750H kullanıyorum. Oyunlarda mavi ekran veriyor bazen. Yüksek ihtimalle ThrottleStop sebep oluyor. Kapat derseniz yapamam. Normalde 95e çıkan işlemciyi 80'e düşürüyorum program sayesinde. Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleme:
Belki mavi ekranın sebebi ThrottleStop değildir, minidump dosyalarınızı paylaşabilir misiniz?

Undervolt mu uyguladınız? 9. nesil işlemciler kronik ısınma sorunlu, eğer undervolt yaptıysanız stabil bir değer bulamadığımızdan mavi ekran alıyor olabilirsiniz. FIVR ve Limits kısmını paylaşır mısınız?

O işlemci için soğutma sistemini çok dikkatli kurmak ve bakmak gerek macun özelliğini kaybetmesi veya temas yetersizliği gibi durumlarda olabilir.

Evet undervolt yaptım.

"CPU Core" ve ''CPU Cache'' birimlerine -140 mV değerini vermişsiniz, H serisi işlemciler -100 mV değerinden başlaması önerilir. -140 mV stabil bir değer değilki mavi ekran alıyorsunuz, bu değeri -135 mV, -130 mV yapmayı deneyin ve mavi ekran alıp almadığınıza bakın. Fazla değer vermişsiniz gibi duruyor değeri düşüre düşüre stabil bir değer bulun. Sonra TS Bench'ten test yapın ve "xyz" gibi üç basamaklı bir error kodu alıyorsanız bu değerin stabil olmadığını gösterir. Ve dikkatimi çekti iGPU biriminide fazla undervolt etmişsiniz. -80 mV fazla bir değer. -40 mV ile başlamanız lazım İGPU birimini undervolt etmek için. -80 mV değerinide -70 mV -65 mV değerlerine düşürün.

Deneyerek bu değerlere ulaştım zaten. TS benchte hata almıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…