Benkogambit

Başarılı
Merhabalar, laptopum biraz fazla ısınıyor oynarken de. Çözüm olarak PL1 ve PL2 değerlerini 50'ye sabitledim, ayrıca undervolt yapacağım cüzi miktarda. BIOS ayarlarından -49.8 mV yaptım ama olmuş mu? CPU P Cache ve CPU E Cache'i de yapmam gerek mi yoksa sadece CPU Core undervolt mu yapmalıyım?
Not: İşlemci i7 14650HX.

1785083237272.webp

CPU P Cache'e de aynı oranda voltaj ver. System Agent'ta max -10mV ver. E Cache'e yapmana çok gerek yok. Sonrasında benchmark yap. -1mV gidebilirsin eüer stabilse -50mV ve sıcaklıklar iyiyse sorun yok.

Tüm birimler için Range'i, 250 mV ve IccMax'i full değere ayarlayın. İlk olarak P Cache ve Core ile başlayın. 14650HX için -60 mV'dan başlayabilirsiniz. İki birimi de aynı anda, aynı değere ayarlayın ve -60 mV'dan yükseltirken aynı anda yükseltin. Prime95, Small FFT's testiyle stabiliteyi kontrol edin. Akabinde, E Cache birimine geçebilirsiniz. E Cache, diğer birimlerden biraz daha hassas bu sebeple, -40 mV'dan başlamanızı öneririm.
İntel GPU, iGPU Unslince ve System Agent UV edilebilir ancak çok da gerekli olduğunu düşünmüyorum. Yapmak isterseniz de -20 mV'dan başlayabilirsiniz. System Agent dışında diğer birimler için -80 mV değerinin üzerine çıkmayın. System Agent için -20 mV değerinin üzerine çıkmayın.
Stabiliteyi mutlaka Prime95, Small FFT's ile test edin. Cinebench R23'de hiçbir problem olmadığında dahil Prime95 testinde Crash yaşadığım oluyordu.

Bu işlemleri yaparken "Do Not Save Voltages" seçeneği seçili olsun. Değerleri kaydederseniz, crash sonrası cihaz yeniden başladığında ve ThrottleStop'u açtığınızda direkt olarak bir daha Crash yersiniz.

Son düzenleme: