Batur

Başarılı
Titan Quest 2'yi nasıl buldunuz?

Genel yorumum:
Ben beğendim, ilk oyunu oynamadım ancak 2. oyunu 30. seviyeye gelip bıraktım ve şu an ilk oyunu oynuyorum ve bayağı iyi diyebilirim ancak inanılmaz bir fark olmadığını belirteyim, rakipleri Path of Exile 2 ve Diablo 4'e çok benziyor diyebiliriz ve beni içine çeken tek şey ise yetenekler oldu, yetenekleri geliştirdiğiniz de gerçekten de geliştiğinizi hissedebiliyorsunuz, Path of Exile 2'de mesela birçok şeyi geliştirsen de sıçrama yaşamıyorsun ve tüm olay aslında Path of Exile 2 de itemler ama bu oyunda öyle değil. Bu kısmı gerçekten de zevkliydi ve gelişirkenki farkı hissedebiliyorsunuz.

Oyunun hikaye kısmı pek zevkli değil, hem türünden kaynaklı hem de açık beta olduğu için tam oturaklı değil ama oynarken ekranın yanında köylülerin konuşmaları geliyor ve bazen aralarında komik ve ilginç konuşmalar yaptıklarına şahit oldum.

Hikaye kısmını saymazsak, oyunun mekaniklerine gelirsek oyun mekanikler anlamında farklı bir stili yok. Oynanış bu türdeki çoğu oyuna benziyor ama animasyonlar olsun, karakterin etkileşimi olsun, iyi gözüken ve göze hitap eden bir şekilde yapılmış. Oyunda çok fazla ara sahne yok, hatta hatırladığım 2 ara sahne vardı diyebilirim onlar da Diablo 4'teki animasyonlar kadar iyi değildi ve hepsi oyun içinden alınmış gibiydi. Yani animasyon kısmında pek çabalanmamış gözüküyor, umarım tam sürümünde böyle olmaz. Oyunun grafikleri ise bu türde oynadığım en iyi grafiklere sahip oyun olabilir. Yüksek ayarlarda sadece 10dk oynasam da çok detaylı modellere ve göze çok batmayan güzel gözüken efektlere sahip. Yeteneklerin de rahat anlaşıldığını söyleyebilirim ve bu oyun Unreal Engine 5 ile yapıldığını da belirtmeden geçmeyeceğim. Tabii U5 olmasının da eksileri var, oyunun optimizasyonu tam anlamıyla berbat ve oyunun kendi FSR3 FG'si optimize değil gölgeler resmen hareket ettikçe sönüp geliyordu. Oyunu oynarken pek göze batmıyor ama dikkat ettiğiniz zaman rahatsız edebiliyor. Ben oyunun kendi FG ayarı ve Lossless Scaling ile çok az bir gecikme ile oyunu oynadım ve kağıt üstünde 300 alıyordum ancak 200 gibi hissettirdiğini söyleyebilirim. Herhangi bir yazılım olmadan ve FG açılmadan tam olarak oyunda düşük ayarlarda 70-80 arası bir sonuç veriyor ve pek tatmin edici değil, hele ki bu tür oyunlarda fazla yaratıkların arasına girdiğiniz zaman FPS dalgalanmaları ve droplar ile 20-30 FPS'lere düştüğü oluyordu. Tavsiyem FG açmadan oynamamanız olacaktır.

Yorumumu uzun tuttuğum için kısa bir şekilde puanlama da yaptım :D

Oyunun hikayesi: 3/10
Temel bir hikayeye sahip, bu türde pek hikayeye önem verilmiyor ancak sırf hikayeyi merak ettiğim için Türkçe yama indirdim ve neredeyse tüm metinleri ve tüm konuşmaları geçmeden okudum ve oyun gerçekten hikaye kısmında patlamış. Alırken hikayeye falan bakmayın, ancak yan görevler eğlenceli ve yaparken de yürüme Simulator olduğunu hissetmiyorsunuz, yaparken zevk alıyorsunuz :D oyunda keçi olduğunuz ve tavuk beslediğiniz yan görevler bulunuyor :D

Oyunun mekanikleri: 7/10
Oynanış anlamında bir şeye vurduğunuzda ya da etkileşime geçtiğinizde onu hissediyorsunuz, ayrıca karakter yetenekleri yaparken ki animasyonları tam oturmuş, oynarken vay be dediğim bile oldu kısacası derme çatma animasyonlar yapmamışlar, ancak hikayede bulunan animasyonlar sanki yapay zekaya yapılmış gibi duruyordu, sanki birilerine bu animasyon zorla yaptırılmış gibi :D

Oyunun içeriği: 4/10
İçerik anlamında yetersiz ve rakiplerine kıyasla pek bir şey bulunmuyor, Açık Beta olması bunu etkiliyor. Gelecekte daha çok şey eklenebilir.

Oyunun Build sistemi: 6/10
Açık Beta olduğu için ve yetenekler kısıtlı olduğu için belli bir seviyeden sonra gelen puanlar çöp oluyor. Bu kısmı da Açık Beta'da halletselerdi keşke, umarım yakın zamanda bu eksikliği çözerler.

Oyunun grafikleri ve optimizasyonu: 6/10
Grafik anlamında resmen şaheser diyebilirim, bir manzaraya baktığınız zaman tekrar bakası geliyor insanın, ancak optimizasyonunun o kadar iyi olmadığın belirtmemde fayda var. U5 ile alakası olduğunu düşünüyorum, gelecek zamanda pek değişeceğini de sanmıyorum :(

Fiyatını hak ediyor mu? Eğer bu türün hastası değilseniz şu an almak mantıklı durmuyor, oyunun oynanış süresi çok az ve yetersiz. Ayrıca sistem gereksinimleri de fazlasıyla yüksek.

Oyunu oynadığım sistemim:
  • Ryzen 5 5600.
  • DDR4 16 GB 3200MHz RAM
  • RX 6700 XT (Drive sürümü 25.8.1)
  • 4000-5000 hızlarında M.2 SSD.
  • Aldığım performans ise yüksekte 50-60 FPS arası, düşükte ise 70-80 FPS arası. Oyunda FPS ne kadar 60-70 olsa da birikmiş düşman birliklerine yetenek attığınız zaman oyun yer yer 20-30 FPS arası oluyor.
Oyun hakkındaki yorumlarınızı merak ediyorum sizce nasıl?

Son düzenleme:
@KökBilgi
Eğer bu türü oynamıyorsanız normal olabilir, 2. oyunun tam versiyonu çıktığı zaman bir de o zaman deneyin eminim beğeneceksinizdir.

Son düzenleme:
Bende indirim bitmeden almaya karar verdim. İlk 3 saatte edindiğim izlenim gayet güzeldi oynarken baya keyif alıyorum oyunun başında olmama rağmen. Bazı kısımları hafif Diablo 4'e benzese de oynanış daha keyifli.

Bende indirim bitmeden almaya karar verdim. İlk 3 saatte edindiğim izlenim gayet güzeldi oynarken bayağı keyif alıyorum oyunun başında olmama rağmen. Bazı kısımları hafif Diablo 4'e benzese de oynanış daha keyifli.

İyi oyunlar, hocam bu tür oyunlar da başlangıç eğlenceli oluyor asıl olayda Build yapmak istediğinizde oluyor.