@N3F3S, verdikleri cevabı aşırı anlamsız buldum. Öncelikle AlphaPro modeli için sitesinde DRAM olduğu belirtiliyor, bu bilgi yanlışsa kendi hataları. ''Gen4 için DRAM'e gerek yok'' cümlesi saçmalık bana kalırsa. O halde niçin koysun üreticiler? Süs olsun diye koyacak halleri yok ya... DRAM, SSD'nin stabilitesi, performansı ve ömrü açısından önemli bir eleman. Gerek yok demek saçmalık. Bence sorduğunuz kişinin bir bilgisi yok, sadece sentetik test hızlarına bakıp ''bunun hızı yüksek, daha iyi'' deyip geçiyor. DRAM SSD'nin hızını artıran bir şey değil ki ''zaten yüksek hızlı, DRAM'e gerek yok'' sözü doğru olsun... Yani 3000 MB/sn olan bir hızı DRAM ile 7000 MB/sn yapmıyoruz burada.
DRAM'li SSD'yi ince dizüstü bilgisayara neden koyamıyorlarmış? Ben gerçekten anlam veremedim bu kişinin söylediklerine ve de katılmıyorum. Kioxia al geç sen.
Kendi oluşturdukları belgede DRAM olduğunu yazmışlar. 2 GB diye de belirtmişler. Bu 2 GB DRAM, 2 TB sürüme ait de DRAM'i sadece 2 TB sürümüne koyup diğer alt kapasitelerde farklı, DRAM'siz bir kontrolcü kullandılarsa bu daha büyük saçmalık açıkçası.
Eki Görüntüle 92568