Ürünün veri sayfasında verilen bilgiler yanıltıcı. Bir de kendi yayınladıkları şey bu, çok amatörce olmuş.

Kontrolcüsünü merak ettim, veri sayfasında Silicon Motion kontrolcüye sahip olduğunu yazmışlar ancak açıkça belirtilmemiş o da. SM'nin DRAM'siz Gen3 kontrolcülerine bakıyorum, tam eşleşen bir kontrolcü bulamadım açıkçası. İmkanınız varsa SSD üzerindeki kağıdı kaldırıp bakabilirsiniz. Çok da önemli değil de meraktan.

Ürünün veri sayfasında verilen bilgiler yanıltıcı. Bir de kendi yayınladıkları şey bu, çok amatörce olmuş.

Kontrolcüsünü merak ettim, veri sayfasında Silicon Motion kontrolcüye sahip olduğunu yazmışlar ancak açıkça belirtilmemiş o da. SM'nin DRAM'siz Gen3 kontrolcülerine bakıyorum, tam eşleşen bir kontrolcü bulamadım açıkçası. İmkanınız varsa SSD üzerindeki kağıdı kaldırıp bakabilirsiniz. Çok da önemli değil de meraktan.
SSD'nin sahte olmasından korktum hocam ama TR distribütörüyle konuştum daha TwinMOS'un sahte SSD'leri piyasada denk gelinmedi dedi anlamadım açıkcası.
Attığınız linkte ki diğer flash id'leri deneyerek bulabilir miyim peki bir zararı olur mu bunun?
Normalde kaldırırdım ama kasaya taktım zar zor hocam...

Sahte değildir de kontrolcü konusu garip. Belirtilen hızlara çıkabilen Gen 3 Silicon Motion kontrolcü olarak en başta da dediğim SM2262EN modeli var. Bu da DRAM desteği olan bir kontrolcü. Onun dışında 2263XT diyeceğim ama o kontrolcü de bu hızlara çıkamıyor. O yüzden eledim. 2262 modelinin DRAM'siz versiyonu gibi bir şey olması gerek. Çözemedim açıkçası, değişik...

Firmware sürümünü arattığımda Patriot P300 SSD çıkıyor, o SSD'de de bildiğim kadarıyla Phison E13T kontrolcü yer alıyor. O kontrolcü de 3000 MB/sn üstü hızlara erişebilen bir kontrolcü değil. Garip valla 😄

Sahte değildir de kontrolcü konusu garip. Belirtilen hızlara çıkabilen Gen 3 Silicon Motion kontrolcü olarak en başta da dediğim SM2262EN modeli var. Bu da DRAM desteği olan bir kontrolcü. Onun dışında 2263XT diyeceğim ama o kontrolcü de bu hızlara çıkamıyor. O yüzden eledim. 2262 modelinin DRAM'siz versiyonu gibi bir şey olması gerek. Çözemedim açıkçası, değişik...

Firmware sürümünü arattığımda Patriot P300 SSD çıkıyor, o SSD'de de bildiğim kadarıyla Phison E13T kontrolcü yer alıyor. O kontrolcü de 3000 MB/sn üstü hızlara erişebilen bir kontrolcü değil. Garip valla 😄
Bunlara özel Silicon Motion farklı bir kontrolcü falan çıkartmış olabilir mi hocam malum, şirketin sahibi Araplar gibi duruyor eleman da bana en yeni teknolojiler bizde falan diyordu :D.

Edit: bu arada hocam CrystalDiskMark'da en üstteki sonuçlara bakarak söyledim yani en hızlı çıkan test sonuçlarına yanlışlık olmasın sonra.

@N3F3S, test sonucunu atabilir misiniz hocam? Evet, en üstteki sonuçlara bakmak lazım.

@N3F3S Hocam sanırım çözdüm. Diskte Silicon Motion değil, Maxio MAP1202P modelli kontrolcü bulunuyor. Hatta YouTube'da 512 GB sürümüne ait inceleme de bulabildim.

Son düzenleme:
@N3F3S, test sonucunu atabilir misiniz hocam? Evet, en üstteki sonuçlara bakmak lazım.
Hocam huzurlarınızla cevabı çözdüğümü bildirmek istiyorum :D.
Bu Tayvanlı arkadaşa sordum kardeşim siz ne kullanırsınız Silicon Motion diyorsunuz ama veriler tutmuyor, bana SM yüksek hızları karşılamadığı için şu anda ana kontrolcüler olark Maxiotek ve Innogrit kullandıklarını söyledi aklımda da hafiften Maxiotek'in logosunu hatırlıyor gibiyim SSD üzerinde bu yüzden Maxiotek üzerinde karar kıldım.
Siz de zaten nokta atışı bulmuşsunuz :D.

Edit: Test sonuçlarım da ekte ki gibidir (aşağıda SATA diskimde oyun açıktı belki etki etmiş olabilir).

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-10-21 200438.webp
    Ekran görüntüsü 2024-10-21 200438.webp
    21 KB · Görüntüleme: 52
@N3F3S, Valla çözemesem içimde kalırdı. Yine de bunu veri sayfasında belirtseler iyi olurdu... SM kontrolcü ve DRAM var olarak yazmışlar, yanıltıcı oldu.

Şuradan isterseniz tekrardan ''Maxio NVMe Flash ID'' yazanı indirip çalıştırın, tüm bilgileri görelim.

Siz de zaten nokta atışı bulmuşsunuz :D.
Heey bir kere ben daha önce buldum 😡
:D:D:D

@N3F3S, Valla çözemesem içimde kalırdı. Yine de bunu veri sayfasında belirtseler iyi olurdu... SM kontrolcü ve DRAM var olarak yazmışlar, yanıltıcı oldu.

Şuradan isterseniz tekrardan ''Maxio NVMe Flash ID'' yazanı indirip çalıştırın, tüm bilgileri görelim.

Heey bir kere ben daha önce buldum 😡
:D:D:D
Kod:
v0.36a
Drive   : 2(NVME)
Scsi    : 1
Driver  : W10
Model   : TwinMOS SSD
Fw      : SN14243
HMB     : 16384 - 16384 KB (Enabled, 16 M)
Size    : 976762 MB [1024.2 GB]
LBA Size: 512
AdminCmd: 0x00 0x01 0x02 0x04 0x05 0x06 0x08 0x09 0x0A 0x0C 0x10 0x11 0x14 0x80 0x81 0x82 0x84 0xC1 0xC2
I/O Cmd : 0x00 0x01 0x02 0x04 0x05 0x08 0x09
Firmware id string[0C0]    : MKSSD_101000000018563100,Sep  4 2023,10:00:13,MAP1202,KC1UCA3H
Project id string[080]    : r:/01_FW3.1/branch_QLC_Solution
Controller        : MAP1202
NAND string        : PF29Fxx2AxCQK1
NAND MaxPE cycles    : 257
NAND Freq        : 5251
Channel number        : 0
CE number        : 132
Total bank        : 171
Flash type        : (32)
Blocks/CE        : 58832
Pages/Block        : 257
Page size        : 160
Planes(?)        : 10
Die/CE            : 226
Ch0CE0: 0x89,0xd3,0xac,0x32,0xc6,0x0,0x0 - Intel 144L(N38A) QLC 1024Gb/CE 1024Gb/die
Şunları da yorumlarsanız muradıma ereceğim hocam artıkın :D

Hayda... Size Intel QLC NAND'lı versiyon denk gelmiş. Herifler ne bulduysa onu döşemiş bu SSD'nin içine. Sitede de zaten 3 farklı NAND belirtmişlerdi, dördüncüyü de eklemişler. QLC NAND'lar TLC'lere göre genel olarak daha yavaş ve dayanıksız. O yüzden TLC gelse daha iyi olur muş. Kontrolcü dediğimiz gibi MAP1202 modeli.