Uyarı veren antivirüslere bak ya:).
Tamam en iyisi sizsiniz siz kullanmayın.
Doğru, fakat her konuda antivirüse güvenmemek lazım. İkinci bir sebep olarak mantıklı cevaplar beklerdik yapımcılardan. Mesela, o virüs uyarıları neye veriliyor ve o kodlar ne işe yarıyor, zararlı bir şey mi, değil mi gibi. Ama bunun yerine yapımcılar, '70 farklı antivirüs testinden geçmiş' blog yazarları, antivirüs yazılımlarından çok mu iyi biliyor falan diyor. Bu kafa yapısı iyi değil. Hatta örnek olarak, Linux'taki bir açığı normal bir kullanıcının bulup bu durumu Linux'a bildirdiği bir olay var bir sene falan oluyor. Demek ki normal bir kullanıcı, Linux geliştiricilerinden daha iyi bildiği şeyler var mış. Yani kısaca, TLauncher geliştiricilerinde biraz egoizm var.

Bu videodaki arkadaş konuyu yeterince iyi şekilde derlemiş. Toplamış. Eğer videoda herhangi bir kısımda yanlış bir bilgi ya da karşı bir teziniz varsa belirtin. Aksi takdirde, '1 yıl kadar kullandım, bir şey olmadı' gibi sözler doğru değil.

Adam dxdiag’ın virüs olduğunu iddia ediyordu Discord sunucusunda. TLauncher spyware içeriyor mu bilmem ama bunun bildiği bir şey yok.

Doğru, fakat her konuda antivirüse güvenmemek lazım. İkinci bir sebep olarak mantıklı cevaplar beklerdik yapımcılardan. Mesela, o virüs uyarıları neye veriliyor ve o kodlar ne işe yarıyor, zararlı bir şey mi, değil mi gibi. Ama bunun yerine yapımcılar, '70 farklı antivirüs testinden geçmiş' blog yazarları, antivirüs yazılımlarından çok mu iyi biliyor falan diyor. Bu kafa yapısı iyi değil. Hatta örnek olarak, Linux'taki bir açığı normal bir kullanıcının bulup kapattığı bir olay var bir sene falan oluyor. Demek ki normal bir kullanıcı, Linux geliştiricilerinden daha iyi bildiği şeyler var mış. Yani kısaca, TLauncher geliştiricilerinde biraz egoizm var.

Evet, bak sonuna kadar haklısın. Ama 2 tane av gösterip de bak bu virüs diyen adamı pek ciddiye alamıyorum. Hele ki 35 tane antivirüsün uyarı verdiği bir CS 1.6 crack dosyası kullanırken:D. Aslında 35 av uyarı veriyor, virüs olmalı değil mi? Ama bir bakıyorsun avlerin çoğu crack/hacktool diyor. Yani kırılmış hile aracı. Yani istenmeyen bir yazılım ama işini görecekse kullan diyorlar. Yani adamın verdiği kaynaklar da aşırı zayıf, geliştiricilerin verdiği tepki de aşırı zayıf.
Bende değiştirmeyi düşünmüyor değilim evet yavaş ama zararlı bir faaliyetini görmedik şimdiye kadar. Oyunların yarısı crack, Windows lisansı crack, Office lisansı crack. Ama BitDefender uyarı vermiyor çünkü crack kaynağımız temiz. Tek TLauncher de gözüme batmıyor desem yalan olmaz. Bu kadar crack cenneti içinde Google hesabım da sapasağlam. 1 tane uyarı yok, have ı been pwned da temiz. Relaks olacaksın hayatta:D.

Evet, bak sonuna kadar haklısın. Ama 2 tane av gösterip de bak bu virüs diyen adamı pek ciddiye alamıyorum. Hele ki 35 tane antivirüsün uyarı verdiği bir CS 1.6 crack dosyası kullanırken:D. Aslında 35 av uyarı veriyor, virüs olmalı değil mi? Ama bir bakıyorsun avlerin çoğu crack/hacktool diyor. Yani kırılmış hile aracı. Yani istenmeyen bir yazılım ama işini görecekse kullan diyorlar. Yani adamın verdiği kaynaklar da aşırı zayıf, geliştiricilerin verdiği tepki de aşırı zayıf.
Esasında bu videodaki kişi bunları ortaya çıkarmıyor; bunları yabancı bir kanal ortaya çıkarıyor ve bu arkadaş sadece Türk kullanıcılarına Türkçe olarak aktarıyor. Videoda da bunu belirtiyor.

Hocam MuktiMC ve diğer bahsettiğiniz Launcher crack değil. Microsoft hesabı ile oynanıyor.
MultiMC crack çatalı (forku) var, aynı şekilde PollyMC adında çatal var. Hesap istemeden sınırsız şekilde oynayabiliyorsun.
PollyMC drm free ve MultiMC crack, UltimMC yazarak bulabilirsin.
Birincisi bir senedir kullanıyorum, forumda benden de eski insanlar var onlar daha da uzun süredir kullanıyor. Hani, hesabım çalındı da benim haberim mi yok? Ya da verilerim sızdırıldı mı? Hayır. Hız açısından evet yan sanayi bir Launcher ancak zararlı herhangi bir etkinliğini görmedim. Kaspersky, Avast, BitDefender, ESET, Avira, Windows Defender, Malwarebytes, Norton Power Eraser, Hitman Pro, Emsisoft emergency kit. Hiçbiri zararlı demedi? (Uygulama olarak).
Bir senedir kullanman demek güvenilir olduğu anlamına gelmiyor, güvenilir farklı, bariz virüslü farklı. Spyware bilgilerini satarak para kazanır. Mesela girdiğin siteleri reklam şirketlerine satıyor olabilirler veya Minecraft oynarken mining yapıp fpsni azaltıyor olabilirler yapmadıklarına dair güvence var mı? Yok. Kapalı kaynak program yapan belli bile belli değil.

Hız açısından, FPS açısından ve kullanışlılık olarak çok daha iyi alternatifler varken neden kullanmamız gerekiyor bir tane geçerli sebep söyleyebilir misin? Savunulacak bir tarafı yok.

Son düzenleme:
MultiMC crack çatalı (forku) var, aynı şekilde PollyMC'nin de çatalı var. Hesap istemeden sınırsız şekilde oynayabiliyorsun.
PollyMC DRM Free ve MultiMC crack, UltimMC yazarak bulabilirsin.

Bir senedir kullanman demek güvenilir olduğu anlamına gelmiyor, güvenilir farklı, virüslü farklı. Spyware bilgilerini satarak para kazanır. Mesela girdiğin siteleri reklam şirketlerine satıyor olabilirler veya Minecraft oynarken mining yapıp FPS'ni azaltıyor olabilirler yapmadıklarına dair güvence var mı? Yok. Kapalı kaynak program yapan belli bile belli değil.

Hız açısından, FPS açısından ve kullanışlılık olarak çok daha iyi alternatifler varken neden kullanmamız gerekiyor bir tane geçerli sebep söyleyebilir misin? Savunulacak bir tarafı yok.

Satsın Cumhurbaşkanı mıyım? Avast da satıyordu(1 sene kullandım), Microsoft da satıyor, Office'im de crack 2016 o da satıyor. Satsınlar rahatım ben. Ben zaten kullan demiyorum ben de pek memnun değilim yavaş, virüs değil diyorum.

TLauncher'a McAfee'den daha çok güveniyorum desem linç yer miyim?

Yok yemezsin. Kötü zaten. Ben çocukken ilk tanıdığım av olduğu için seviyorum yoksa eh bir av.