Kullandığınız işletim sistemlerinin hiçbirinde sisteminizde tutmuş olduğunuz, TLauncher benzeri şüphelendiğiniz uygulamaların veya kullandığınız araçların gerçekten "güvenli" olup olmadığı belirlenebilecek bir durum değil. Kullandığınız her uygulama ne olursa olsun sizi yanıltabilir ya da kötü yönlendirebilir (özellikle deneyimsiz kullanıcıları).

Aynı şekilde bu durum TLegacy'nin de "güvenilir" olduğu anlamına gelmiyor. Dediğim gibi, kullandığınız araçların güvenilir olup olmadığı sizin belirleyebileceğiniz bir durum değil. Kullanıcıların yanıltılabileceği tonla durum var ve aynı şekilde aracın FOSS'a uygun olup olmaması da bu durumu değiştirmiyor.

Ne yaptığını bilen bir kullanıcının yapması gereken eylem toplum tarafından en çok tercih edilen araçlara yönelip gerektiği yerde kullandığı aracı araştırması ve diğer kullanıcıların yorumlarına da bakması gerektiği. Bu yüzden "x uygulaması y aracından daha güvenli" gibi diyaloglardan kaçınıp sizin için en uygun ve en iyi çalışan araca yönelin. Ortada "daha iyi" diye bir durum yok çünkü, ihtiyaçlarınıza en uygun application'lar var. Hangi alanda veya ne şekilde olması da değiştirmiyor bu durumu.

Bir tür gazeteci, siyasi muhalif veya bir devlet kurumu üzerinde masa başı çalışan biri değilseniz, Spyware'lar hakkında bu kadar endişelenmenizi gerektiren bir durum olmadığını, benzer şekilde internet üzerinde tamamen anonim kalmanın neredeyse imkansız olduğunu da unutmayın.

Office mesela 3300 TL yıllık. Ben 5 kuruş vermeden sınırsız kullanıyorum. Bırak da girdiğim güzel mi güzel, tatlı mı tatlı film sitelerini de satıversin. Sende gazanacan bende gazanacağım mantığı.

Tam da tahmin ettiğim gibi, virüs olacağını ben de pek zannetmiyorum ama gizlilik konusunda şüphem vardı.

Ama hâlâ geliştiricilerinin cevapları biraz garip geldi; keşke düzgünce cevap verselermiş.

Spyware'lar hakkında bu kadar endişelenmenizi gerektiren bir durum olmadığını, benzer şekilde internet üzerinde tamamen anonim kalmanın neredeyse imkansız olduğunu da unutmayın.
Benim gibi kaynak kodlarını korumak zorunda olan geliştiriciler de var. Bize Minecraft'ı çok görmeyin 😎

Bu TLauncher konusunda da bir konu açmayı düşünüyorum. Çok güzel karalanıyor.

Tam da tahmin ettiğim gibi, virüs olacağını ben de pek zannetmiyorum ama gizlilik konusunda şüphem vardı.

Ama hâlâ geliştiricilerinin cevapları biraz garip geldi; keşke düzgünce cevap verselermiş.

Hocam ücretsiz mal alıyorsun. Adam da birkaç verini(girdiğin siteler, gizli sekme kayıtların, kullandığın uygulamalar) gibi şeyleri bilebilir, satabilir. Normal.

Benim gibi kaynak kodlarını korumak zorunda olan geliştiriciler de var. Bize Minecraft'ı çok görmeyin 😎

Bu TLauncher konusunda da bir konu açmayı düşünüyorum. Çok güzel karalanıyor.
Açmayın hocam yeter kabak tadı verdi yav.

Evet gizlilik konusunda çok iyi değil ama güvenlik konusunda bir sorunu yok.

Hocam ücretsiz mal alıyorsun. Adam da birkaç verini(girdiğin siteler, gizli sekme kayıtların, kullandığın uygulamalar) gibi şeyleri bilebilir, satabilir. Normal.
Doğru, yapabilir; yapsın da, zaten karışamam. Kendi uygulaması, sadece bunu yaptığını şeffaf şekilde belirtsin. Önemli olan o. Ama ben genellikle böyle olmayan uygulamalara yönelirim. Ama sizde onlara yönelin diyemem tabii ki. Teşvik ederim ama siz bilirsiniz; karar size kalmış.

Zamanında virüslü falan diyorlardı da halen çevremde kullanan arkadaşlarım var bence pekte sorunu yok kullanılabilir yani.

Korsan olan hiç bir şey güvenilir değildir. Bir iş vardır işin içinde. Kimse sana öylesine havadan bir şey vermez. Minecraft 500 TL bir oyun. Tavsiyem orijinal Minecraft.
Valla kaynak kodu burda şüpheniz varsa kodlara bakabilirsiniz.