"To skip disk checking press any key within" yazısı neden çıkar?

aks_mem0

Çalışkan
Merhaba, laptopumu her açtığımda açılışta "to skip disk checking press any key within 7 second(s)" yazıyor, 7 yazdığım yer 10'dan geriye sayıyor ve C: bilmem ne diye bir şeyler yazıyor. Bu neden oluyor, nasıl çözebilirim?

İlk mesajınız. Techolay'a hoş geldiniz!

Windows, diskinizde "chkdsk" işlemi yapma ihtiyacı hissediyor. Ani elektrik kesintisi, mavi ekran, Linux tarafından diskin içeriğinde müdahale, diskin yapısının bozulması gibi durumlar buna neden oluyor. Bence bırakın bir kere işlemi yapsın. Her başlangıçta yapıyorsa sorun var demektir ve bu sorunu bulmaya odaklanırız.

CHKDSK tarama işlemi tamamlanmadıginda çıkıyor bu yazı. Bilgisayarı kapat. Ardından aç. O yazı çıktığında bir şeye basma. Yüklenme tamamlansın. Eğer işe yaramazsa, Başlat Menüsüne sağ tıklayın ve Komut İstemini açın. Bunu yazın chkdsk C: /f /r
Bu kesin çözer.

Hoşbulduk denedim, daha önce Fedora kurup silmiştim. Sonra her seferinde yapmaya başladı. Bırakıyorum, yapıyor. Windows açılıyor, sonra kapatıyorum, laptopu açıyorum, yok hala aynı düzelmedi.

Denedim dediğinizi hala aynı her açılışta yapıyor formatlasam mı, ne dersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Komut istemini actin mi peki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…