Evet, kronik CW sorunu olan bir model de değil. Belki de birkaç gün kullansam tamamen bozulacak bilemiyorum. Eskiden değişik sesler çıkarmaya başlayan PSU'um birkaç haftaya sistemi kapatmaya başlamıştı. Şu an testleri mecbur bu PSU ile yapıyorum.
@Ayhan Dönmez 35 dakikalık ETS 2 testi az önce bitti. 4K ultra grafiklerde ve %200 ölçekleme ile test ettim. Şansıma ekran kartına en çok yüklenen şartlarla başladım (gece, yağmur, yoğun ışıklar, trafik). Sadece oyuna ilk başladığım 1-2 kez çok ufak drop yer gibi oldu, sonrasında hiçbir takılma hissetmeden oynadım. FPS değerim de diğer sistemden daha fazlaydı.
PUBG : 4K ultra grafiklerde ara sıra olan normal takılmalar haricinde gayet akıcı.
RDR 2 : Bencmark modundaki aynı yerlerde bariz takılmalar haricinde oyun içinde rahatsız eden bir drop olmadı.
Fortnite : 4K orta grafiklerde, DLSS kapalı ve 3D çözünürlük %100, görüş mesafesi uzak ayarlıyken 200 küsür FPS'lerde arada bir olan normal takılmalar harici akıcı.
CS 2 : 4K ultra MSAA 4X ayarında en stabil çalışan oyun oldu: En ufak bir akıcılık kaybı olmadı.
Oyunlar nasıl stabil oldu? : Önce Clear CMOS yaptım. Sonra EXPO, MCR açıp iGPU kapattım. PCIe 1 switch ayarını (ekran katının takılı olduğu port) Auto'dan Gen 4'e çektim. Buradaki kritik ayar Gen 4 ayarı oldu.
Kısaca bu sistemi bu haliyle kabul edip kullanacağım. Ayhan hocamın önerdiği UV gibi diğer ayarları da vakit bulduğumda yapacağım. İade olan sistemin ekran kartı muhtemelen bozuktu çünkü Ayhan hocam Gen 4 ayarını o zaman da vermişti ve işe yaramamıştı ayrıca bu sistemde Gen 4 ayarından önce de PUBG öbür sisteme göre iyi çalışıyordu; ayardan sonra pürüzsüz oldu zaten.
Stutter maceram burada sona eriyor sanırım. Artık bu illete kafa yormayacağım. 1 aydır uğraştırdı zaten. Driver ve BIOS güncellemelerimi düzenli yapıp keyfime bakacağım. İlk defa oynadığım bir oyunda stutter yersem de ayarlarını optimize etmeye falan çalışırım sanırım. Son görevim de Pazartesi PSU değişimi yapıp CW'den kurtulmak.
Bu arada
@Zgoen32 hocama da tekrardan PS5 için hayırlı olsun demek istiyorum, artık oyununu açar arkasına yaslanır. Bizim gibi drop, frametime, glitch, optimizasyon falan uğraşıp durmayacak. Yine de masaüstü setupun keyfini ve rahatlığını tercih ederim şahsen.
@SunseTTime Hocama da bol şans diliyorum. Umarım sorunlarından kurtulur. Neredeyse motor parası verip günde birkaç saat kafa dinlemek için aldığımız bu cihazların günlerimizi zehir etmesi üzüyor insanı. Ben mesela bu mesele için 35 bin zarar ettim. O paraya PS5 ve güzelinden bir 4K TV alırdım, iPad alırdım, her oyunu oynatan bir laptop alırdım, 2K OLED monitör de alabilirdim; yine de olan oldu.
@Ayhan Dönmez Hocam RDR 2 tekrardan drop yemeye başladı. r5 7600 + 4080 kullanan arkadaşımla Online'da test ettik. Onda da %1 Low droplar benle aynı sıklıkta ve aynı şekilde oldu. Bende bazı droplarda GPU kullanımı da düşüp geri yükseliyordu, onda da gözlemledik bir kere. Demek ki oyun harbiden sıkıntılı. RTX 2050 laptopumda donma olayı hiç yoktu mesela.
@Ayhan Dönmez Hocam PSU bugün değiştim. CW kulağımı dayarsam anca duyuluyor yani yok. Onun dışında takılmalar yine arttı, bugün ekstradan oyunlarda kamera dönüşlerinde aşırı ghosting başladı ve dikey cisimler kamerayı döndürünce 5 parçaya bölünmeye başladı; her oyunda olmaya başladı bu arada. Monitörüm sağlam, ROG XG27UCS. UFO testinde zaten ghosting sıfır. Karta iade talebi açıp söktüm sistemden, haftaya 9070 XT'ye geçmiş olurum; deneyimimi paylaşırım yine. İyi ki bu PSU'yu almışım çünkü 12VHPWR'dan 450W sağlıyor ve Nitro + 9070XT'de 12VHPWR girişi var.
@SunseTTime sendeki gibi olmasa da benim de başıma sonunda görüntü bozulması sorunu geldi hocam. Artık 9070XT yolu göründü bana. Umarım o kart düzgün çalışır oyunlarda.