Ya en azından 9070XT oynadığım oyunları daha stabil oynatsa yeter benim için. Ben de komple sistem değiştim ve ikisinde de 5070 Ti takılıyken oyunlarda drop oluyor. Bilgisayar lazım olmasa her parçayı söküp iade eder geçerdim zaten ama yapamam. Bakalım 9070XT daha stabilse onla devam edeceğim. Umarım yılbaşı diye hemen zam yemez. 5070 Ti İadem anca haftaya gelir çünkü.

Benim de işte takılmalar geçen azalır gibi olmuştu, tam sistemi öyle kabul edecektim ki oyunlardaki ağaçlar, direkler kamerayı döndürdükçe parçalanmaya başladı; sadece oyunlarda dandik VA paneller gibi ghosting başladı (belirttiğim gibi monitörle ilgili değil, monitör çok iyi) ve diğer sistemde takılmayan CS2 takılmaya başladı. Hatta CS'de garip bir takılma var; karakter takılmıyor ama çevre takılıyor, bazen de karakter de takılıyor. Bugün kargocuya vereceğim 5070 Ti'ı. Haftaya da 9070XT ile testleri yaptığımda bakarım duruma. @SunseTTime

Çözebilirsen iletirsin yine. Ben uğraşmayı bırakalı çok oldu. Toptan İntel'e geçeceğiz bu sorunlar devam ederse sonraki seride :D AMD'den artık ben de yoruldum. Belki AMD + AMD ekran kartı olduğunda senaryo değişir.

Çözebilirsen iletirsin yine. Ben uğraşmayı bırakalı çok oldu. Toptan İntel'e geçeceğiz bu sorunlar devam ederse sonraki seride :D AMD'den artık ben de yoruldum. Belki AMD + AMD ekran kartı olduğunda senaryo değişir.
Ben de öyle düşünüyorum. Intel'e geçmek için 3 haftam falan var çünkü anakart ve işlemci Amazon'dan alınma. Yine de 9070XT takınca kendine gelir diye umuyorum çünkü sisteme Techolay'da 4070 taktıklarında düzelmiş mesela. Aklımda ikinci el 4080 alma fikri de var aslında; yıllardır NVIDIA kullandım ve yayın, video işleri falan da düşünüyorum. 4080 alma olayını da alacağım kişi test etmeme izin verirse düşünürüm. Bir yandan da direkt Amazon ya da HB satıcılı 9070XT alıp geçebilirim. Bu arada sevmediğiniz bir kişi 9070XT ile 24 saat her türlü oyunda yayın yapmış ve sonuçları dinledim, gayet stabil diyor. Sık sık 9070XT ile oyun yayını da açıyor. Neyse, siz olsanız 9070X mi alırdınız yoksa ikinci el 4080 mi?

Ben de öyle düşünüyorum. Intel'e geçmek için 3 haftam falan var çünkü anakart ve işlemci Amazon'dan alınma. Yine de 9070XT takınca kendine gelir diye umuyorum çünkü sisteme Techolay'da 4070 taktıklarında düzelmiş mesela. Aklımda ikinci el 4080 alma fikri de var aslında; yıllardır NVIDIA kullandım ve yayın, video işleri falan da düşünüyorum. 4080 alma olayını da alacağım kişi test etmeme izin verirse düşünürüm. Bir yandan da direkt Amazon ya da HB satıcılı 9070XT alıp geçebilirim. Bu arada sevmediğiniz bir kişi 9070XT ile 24 saat her türlü oyunda yayın yapmış ve sonuçları dinledim, gayet stabil diyor. Sık sık 9070XT ile oyun yayını da açıyor. Neyse, siz olsanız 9070X mi alırdınız yoksa ikinci el 4080 mi?

Recep Bey ile kendisi bu konuda fikir ayrılıklarına düşüyor. Recep Bey AMD kartlar ile alakalı video yapmıştı. O da bir kullanıcı ve test etti, kendi açısından yorumladı. Yerli Buildzoid'e gelince, o tam aksini söylüyor. Farkındaysan bizim bu yaşadığımız sorunları da belki 10 kişiden 3-4 tanesi ancak yaşıyor. Belli ki bir yerden sonra şans faktörü devrede. Yoksa ben @SunseTTime ve senin ekstra bir hata, yanlış yaptığını düşünmüyorum.

Recep Bey ile kendisi bu konuda fikir ayrılıklarına düşüyor. Recep Bey AMD kartlar ile alakalı video yapmıştı. O da bir kullanıcı ve test etti, kendi açısından yorumladı. Yerli Buildzoid'e gelince, o tam aksini söylüyor. Farkındaysan bizim bu yaşadığımız sorunları da belki 10 kişiden 3-4 tanesi ancak yaşıyor. Belli ki bir yerden sonra şans faktörü devrede. Yoksa ben @SunseTTime ve senin ekstra bir hata, yanlış yaptığını düşünmüyorum.
Zaten ne yanlışı yapacağız ki? Düzgünce Windows'umuzu kurup güncel driverlar ile hiçbir ayarı kafamıza göre ellemeden oyun oynuyoruz; herkesin yaptığı gibi. Yine de olmuyor işte. En azından parça değiştirme hakkım var da bir şeyler deniyorum. Yılbaşı zamları sizce hemen gelir mi? Şu an Nitro+ 9070XT 40 bin lira. Haftaya da aynı paraya alabilir miyim?

Zaten ne yanlışı yapacağız ki? Düzgünce Windows'umuzu kurup güncel driverlar ile hiçbir ayarı kafamıza göre ellemeden oyun oynuyoruz; herkesin yaptığı gibi. Yine de olmuyor işte. En azından parça değiştirme hakkım var da bir şeyler deniyorum. Yılbaşı zamları sizce hemen gelir mi? Şu an Nitro+ 9070XT 40 bin lira. Haftaya da aynı paraya alabilir miyim?

Kesin konuşmak çok zor, 40'tan 50 olacak hali yok ama bir miktar zam yiyebilir. HBurada 6-9 taksit imkanı vardı, aradaki açık o şekilde kapanır her türlü zaten. Ama 40K üzerine de o karta vermek saçma olur.

Kesin konuşmak çok zor, 40'tan 50 olacak hali yok ama bir miktar zam yiyebilir. HBurada 6-9 taksit imkanı vardı, aradaki açık o şekilde kapanır her türlü zaten. Ama 40K üzerine de o karta vermek saçma olur.
O zaman da işte ikinci el 4080 seçeneği geliyor ama onu daha iade falan edemem. Fiyatı sıçramazsa Nitro+ 9070XT alacağım; taksit yapmayacağım. PSU'ya göre zaten ya Nitro+ almam lazım ya da 2x8 girişi olan XFX, Sapphire Pulse almam lazım. 5 daha verip tepe model almak mantıklı bence oyunlarda düzgün çalışacaksa. Uzun süre kullanırım seversem.

Yukarıda belirttiğim arkadaş Intel dahil her şeyi denedi, %1 low çakılması hala geçmedi. Harici olarak evine gittiğim arkadaşta Intel CPU + RTX 3070 Ti vardı ve mouse hareketi ile bozulma onda da oluyordu. Sadece öyle alışmış olsa gerek, rahatsız olmuyordu. Yani Intel direkt olarak bu tarz sorunlarda çözüm getirmez diye düşünüyorum. Şansa fayda sağlarsa bilemem.

AMD + AMD senaryosu da fayda sağlamayabilir, aksine daha da kötüleşebilir. Zira AMD ekran kartı kullandığım dönemde stutter, FPS drop da yaşamıştım. NVDIA tarafı en azından bu sorunu çözmüştü.

Bunlar işte hep kişisel deneyim, bir başkası gider giriş seviye AMD sistemle hepimizden daha stabil bir oyun deneyimi yaşar. O adama da gidip yalan söylüyorsun diyemeyiz, tamamen şans. Biz de bu senaryoda şanssız kategorideyiz. ^^ @Ateş Hekimoğlu

Son düzenleme:
Yani FPS drop, stutter bence çözülmeyecek dertler değil. Ekran kartı, RAM değişimi genelde direkt fayda sağlıyor. Benim senaryoda öyle olmuştu. O yüzden senden hala umudum var.

@Ateş Hekimoğlu @SunseTTime Bu arada bahsetmeyi unuttum, normalde çok tavsiye edilmez ama karta farklı VBIOS deneyebilirsiniz. Gainward'a ASUS Dual yazdığımda bir problem olmamıştı. 3 fanlı 5070 Ti Gainward modele mesela Palit Gamerock Cross Flash sorunsuz yapabilirsin muhtemelen. Ama kartı iadeye gönderdiğinde eski VBIOS geri flashlaman gerekir. ASUS Dual 4070 Super ile Gainward 4070 Super uyumluydu mesela. Sadece arka DP portlarından 1 tanesi çalışmıyordu, Dual'daki diziliş ile Gainward'daki çünkü farklıydı. Bir de doğal olarak RGB çalışmıyordu kartın.

1767093155630.webp

@SunseTTime @Ateş Hekimoğlu Uygun VBIOS bulduktan sonra bu kodlar ile yazabilirsiniz. NVFlash klasörünü C diskine atacaksınız. CD: C:\nvflash dediğinde ilgili klasöre seni atacak. Sonrasında bu kodları kullanacaksın. EVGA yerine indirdiğin rom uzantılı dosyayı kullanman lazım tabii. Yine rehber izlersiniz YouTube üzerinden. NVIDIA driver aygıt yöneticisinden devre dışı bırakmak tavsiye edilir.

irm "https://christitus.com/win" | iex

Bir de winutil script aracılığı ile debloat işlemi yapın Windows'a.

1767097338580.webp

1767097379224.webp

@SunseTTime @Ateş Hekimoğlu Şu ayarları Disabled deneyin bir de.

1767097697763.webp

@ggbye Az gevşek bırak bu şekilde. Case Airflow kötü sende. DR olduğundan da gereksiz ısınıp hata verdiriyor. IO Die'da sıcak çalışır sende. Ön paneldeki fanları iptal etmişsin. 1-2-0 Nitro problem olabilir, 1-2-1 kullan. 1.22 SoC, 1.1 VDDP kalsın. 2200 FCLK istiyorsan Predictive aç, istemiyorsan 2100 FCLK bırak. Sana yeter bu kadarı.

Son düzenleme: