Ben seçilmiş kişiyim, bana bakarak ürün almaya kalkarlarsa geçmiş olsun. :D şaka bir yana 5 aylık kasa tecrübeme istinaden parçaların Amazon'dan alınması gerektiğini düşünüyorum. Powered USB hub aldım bir haftada sorunsuz iade aldılar. Anakart desen 20-25 gün test amaçlı bendeydi, yine de sorunsuz iade oldu. Hepsiburada, Trendyol bu kadar da kolay almıyor iade. Yeni sistem toplayacak arkadaşların bilgisine.

Bilgi icin sağ olun hocam.

Hocam kasa kablo montaji veya genel anlamda montaj cok mu zor?
Ben eski sistemimde sadece anakarti sökebiliyordum tabii oncesinde fotoğrafını cekip kablolari sonradan tekrar takiyordum ama 12. nesil Intel işlemci fanini bir turlu cikaramamistim lanet bir seydi bilgisayarci 1dk da cikarmisti :)

Bilgi icin sağ olun hocam.

Hocam kasa kablo montaji veya genel anlamda montaj cok mu zor?
Ben eski sistemimde sadece anakarti sökebiliyordum tabii oncesinde fotoğrafını cekip kablolari sonradan tekrar takiyordum ama 12. nesil Intel işlemci fanini bir turlu cikaramamistim lanet bir seydi bilgisayarci 1dk da cikarmisti :)
Kasa montajını ben de daha önce yapmadım. Fakat geçen uzay sistem kurdum o kadar da zor değildi, kasada kabloları düzenli tutabilmek biraz zor olabilir. Bence bir bilgisayarcıya taktır. Yaşadın gördün, sorun olunca insanın başı daha çok ağrıyor. Öğrendikten sonra ilerleyen süreçte kendin montajlarsın.

@Zgoen32 Ben şimdilik elime gelen parçaları (Kasa, anakart, işlemci, sıvı soğutma ve SSD'ler) kendim video izkeyerek taktım. Daha önce ben de sistem toplamamıştım ama hiç zor değilmiş. Kalan parçalarımın zaten montajı daha kolay. En kötü gider bilgisayarcıya toplatırsınız.

Kasa montajını ben de daha önce yapmadım. Fakat geçen uzay sistem kurdum o kadar da zor değildi, kasada kabloları düzenli tutabilmek biraz zor olabilir. Bence bir bilgisayarcıya taktır. Yaşadın gördün, sorun olunca insanın başı daha çok ağrıyor. Öğrendikten sonra ilerleyen süreçte kendin montajlarsın.

Gerci bunlari normal kullanici taksin diye satiyorlar gözümde biraz fazla buyutuyorum.

@Zgoen32 ben şimdilik elime gelen parçaları (kasa, anakart, işlemci, sıvı soğutma ve SSD'ler) kendim video izkeyerek taktım. Daha önce ben de sistem toplamamıştım ama hiç zor değilmiş. Kalan parçalarımın zaten montajı daha kolay. En kötü gider bilgisayarcıya toplatırsınız.

Haklisiniz hocam.

@Zgoen32, YouTube videoları baktığında yeter de artar. Takılınca foruma konu açar sorarsın. Hani hiç el yatkınlığın yoksa diye garanti olması açısından bilgisayarcıyı önermiştim.

Teşekkürler daha önce dedigim gibi el yatkinligim biraz var özellikle PSU kablolarini anakarttan çikarirken ve takarken.

30dk boyunca CPU guc kablosunu cikarmayla ugrasmistim :) cunku hem cok dar alandaydi hem de fazla guc uygulayip anakarta zarar veririm diye korkmustum daha sonrasinda artik 5 saniye bile olmadan cikartip montajini yapmistim.

Bakalim hayirlisi toplayacaksam buraya konuyu acarim.

@Ayhan Dönmez @SunseTTime @Zgoen32 @LH44 Arkadaşlar az önce RDR 2 testini yaptım. Yine %1 Low dropları oluyor.
Hatta %1 Low değerleri ve drop olurken düştüğü sayı bile diğer sistemle tıpatıp aynı. Ne önerirsiniz? Bir de PSU yüke girince hayvan gibi coil whine yapıyor.
AM5 sistemler direkt tak çalıştıra uygun değil diye biliyorum, Intel tarafı öyle değil. @Ayhan Dönmez hocam ile RAM tuning yapmış mıydınız? Yine de drop yaşıyorsan bence optimizasyonu iyi bir oyunda test et. Gözün artık kusur arıyordur. RDR 2 de buna müsait bir oyun.

@Ayhan Dönmez @SunseTTime @Zgoen32 @LH44 arkadaşlar az önce RDR 2 testini yaptım. Yine %1 Low dropları oluyor.
Hatta %1 Low değerleri ve drop olurken düştüğü sayı bile diğer sistemle tıpatıp aynı. Ne önerirsiniz? Bir de PSU yüke girince hayvan gibi coil whine yapıyor.

Hocam sunsenin dedigi gibi @Ayhan Dönmez
Hocamla ayar yapin ona göre hareket ederseniz.
En azindan sorunun kaynagini biliriz ve eger sorun varsa iade verirsiniz.

AM5 icin bazilarinda bu sorunlar hiç olmuyor mu?
Yoksa diger kullanicilar normal mi karşiliyor @SunseTTime

PSU ve ekran karti genelde coil while yapiyor ama ses çok fazlaysa iadeye ver.

@SunseTTime @Zgoen32 Arkadaşlar az önce de PUBG denedim; diğer sisteme göre epey azaldı takılma olayı. Sadece araba sürerken sık oluyor onun dışında oynanabilir gibi. Sanırım artık bu meseleyle uğraşmayı bırakmalıyım. Siz ne dersiniz? Şu an her parça için iade imkanım var. Zaten PSU için iade talebi açtım ve yenisini sipariş ettim; coil whine çekilmiyor.