@SunseTTime @Zgoen32 arkadaşlar az önce de PUBG denedim; diğer sisteme göre epey azaldı takılma olayı. Sadece araba sürerken sık oluyor onun dışında oynanabilir gibi. Sanırım artık bu meseleyle uğraşmayı bırakmalıyım. Siz ne dersiniz? Şu an her parça için iade imkanım var. Zaten PSU için iade talebi açtım ve yenisini sipariş ettim; coil whine çekilmiyor.

Benim ilk sistemimde RTX 3060 Ti ekran kartimda öyle bir coil while vardi ki kulaklık takmadan yük altinda hiç cekilmiyordu ve ben o zamanlar bunun bir sorun teşkil etmedigi icin iade almayacaklarini dusunuyordum 3 yil öyle kullandim :)

Droplarin azalmasi cok iyi haber birkaç ayar daha yaparsaniz çok daha iyi olacagina eminim.

Ben bu AI krizi ve stutters olaylari yuzunden bir sonraki nesil icin sistem toplamayi bekleyecegim o zamana kadar PS5 alip özel oyunlarla vakit geciririm bu olaylar çok soguttu beni.

Benim ilk sistemimde RTX 3060 Ti ekran kartimda öyle bir coil while vardi ki kulaklık takmadan yük altinda hiç cekilmiyordu ve ben o zamanlar bunun bir sorun teşkil etmedigi icin iade almayacaklarini dusunuyordum 3 yil öyle kullandim :)

Droplarin azalmasi cok iyi haber birkaç ayar daha yaparsaniz çok daha iyi olacagina eminim.

Ben bu AI krizi ve stutters olaylari yuzunden bir sonraki nesil icin sistem toplamayi bekleyecegim o zamana kadar PS5 alip özel oyunlarla vakit geciririm bu olaylar çok soguttu beni.
Ben de olayım sadece oyun olmasa elime tornavidayı alıp sistemi söküp iade edip PS 5 alıcam ama iş de yapıyorum.

Ben de olayım sadece oyun olmasa elime tornavidayı alıp sistemi söküp iade edip PS 5 alacağım ama iş de yapıyorum.

Kesinlikle hocam ben biraz daha hafif işlerle ilgilenecegim icin yanina MacBook Air M.2 çekecegim.

Ama daha ağır isler icin böyle bir sistem çok rahatlatir insani hem oyun hem işinde.

Başka test ettiginiz oyun var mi?

Kesinlikle hocam ben biraz daha hafif işlerle ilgilenecegim icin yanina MacBook Air M.2 çekecegim.

Ama daha ağır isler icin böyle bir sistem çok rahatlatir insani hem oyun hem işinde.

Başka test ettiginiz oyun var mi?
Fortnite denedim, arada ufak takılıyor. Zaten YouTuber'ların videolarında da aynen takılıyoe yani benlik değil. Şu RDR 2 olayını bi' çözemedim gitti. Sistem değiştim hala yediğim %1 Low dropların sıklığı ve %1 değeri aynı. Acaba imkan varken 5070 Ti'dan 9070XT'ye mi geçmeliyim yoksa anakart ve işlemciyi iade edip intel mi dönmeliyim? @Ayhan Dönmez

512 olan 580; 1TB olan 5100.

Fortnite denedim, arada ufak takılıyor. Zaten YouTuber'ların videolarında da aynen takılıyoe yani benlik değil. Şu RDR 2 olayını bi' çözemedim gitti. Sistem değiştim hala yediğim %1 Low dropların sıklığı ve %1 değeri aynı. Acaba imkan varken 5070 Ti'dan 9070XT'ye mi geçmeliyim yoksa anakart ve işlemciyi iade edip intel mi dönmeliyim? @Ayhan Dönmez

RDR2'de ben de drop yiyordum bu arada. Bazı oyunlarda drop yemek kaçınılmaz. Drop olayını ben de tam olarak çözememiştim. Zaten oyun oynamıyorum ben, test bench olarak kullanıyorum sistemi. 5 farklı RAM modül değiştim, A-Die, M-Die 1 yıldır testte benim :D

RDR2'de ben de drop yiyordum bu arada. Bazı oyunlarda drop yemek kaçınılmaz. Drop olayını ben de tam olarak çözememiştim. Zaten oyun oynamıyorum ben, test bench olarak kullanıyorum sistemi. 5 farklı RAM modül değiştim, a-die, m-die 1 yıldır testte benim :D

Ben şu an öğrenci olduğumdan sürekli sistem alma imkanım da yok. Sizce dediklerimden birini yapayım mı yoksa böyle dursun mu sistem? Acaba Techolay ofisinde ekran kartı değişince düzeldiyse bende niye tam geçmedi; sadece azaldı? Zaten bildiğiniz gibi aynı ikiliyle kurdum, 5070 Ti + 7800X3D.

Bunlarda DRAM yok diye biliyorum, Windows kurulu olmayan diskte denedin mi RDR'yi? Ama o oyunda aralıklı drop kaçınılmaz. Güç planı dengelide bıraktın mı? Windows'u da optimize etmen lazım aslında, debloat işlemleri falan var. Onlara hakim misin mesela?

Oyunlar 1TB olanda hocam. Onun dışında Techolay'da GPU değişince düzeldi dediler yani o sistemle bu sistemin ayarları şu an aynı. Donanım mı değişeyim? Güç planı dengelide. Techolay ofisi benim Steam'den takip ettiğime göre PUBG ile test etti donanım değiştirip; bende de şu an PUBG oynanabilir halde.

@Ateş Hekimoğlu ilk etapta BIOS güncelle, sonrasında 6000 CL30 için Timing'leri yaz. Zaten Driver'ler günceldir hepsi, anakart sitesinden kuracaksın. Çipset AMD sitesinde daha güncel oluyor genelde. Bir de o şekilde dene tuning ile beraber. DRAM'siz M.2'leri çok haz etmiyorum, Windows'u 512 olana kur, 1 TB olanı depo olarak kullan bence. Bir de bunlarla dene.

Oyunlar 1TB olanda hocam. Onun dışında Techolay'da GPU değişince düzeldi dediler yani o sistemle bu sistemin ayarları şu an aynı. Donanım mı değişeyim? Güç planı dengelide. Techolay ofisi benim Steam'den takip ettiğime göre PUBG ile test etti donanım değiştirip; bende de şu an PUBG oynanabilir halde.

Ekran kartı güç limit %100 geliyor, onu %50 kısıp tekrardan RDR bak bir de. Very Low çek ayarları. Bakalım drop tekrar edecek mi, hem PUBG hem RDR için.

1766822486360.webp

@cr0xip'in ayarladığı gibi bu şekilde ayarlarsın. 6000 CL30 için değişen bir şey yok, sadece m-die çıkıyor artık bu modüller yüksek oranda.