Ekran kartı güç limit %100 geliyor, onu %50 kısıp tekrardan RDR bak bir de. Very Low çek ayarları. Bakalım drop tekrar edecek mi, hem PUBG hem RDR için.
Tamamdır deneyeceğim hocam. Techolay'da GPU değişince PUBG'nin düzelmesini ve şu an bende de takılmaların epey azalmasını nasıl yorumlarsınız?

Tamamdır deneyeceğim hocam. Techolay'da GPU değişince PUBG'nin düzelmesini ve şu an bende de takılmaların epey azalmasını nasıl yorumlarsınız?

GPU ya da PSU kaynaklı olabilir belki yine. Ya da bazılarında ne yaparsan yap sorun düzelmiyor, ev tesisatı kaynaklı sorun yaşayan var. İlk denemen gereken BIOS güncelleme sonrası Hynix global zamanları yazmak. iGPU kapatırsın 7800x3D'de, üzerine o ayarları gireceksin. Genelde stabil olur, EXPO voltajlarını 1.35 yerine 1.4 versen daha iyi. Timing'ler voltaj istiyor primary kısmı özellikle bazı kitlerde.

OCCT Power testi falan sokman lazımdı aslında ama bu dediğim işlemden sonra Afterburner ile kartın güç limitini %50'ye kıs, fan devrini %100 çek geçici bir süreliğine. Sonrasında PUBG ve RDR dene tekrar. Sorun tekrar edecek mi, orada daha net anlarsın. @Ateş Hekimoğlu

NVIDIA Overlay falan mı kullanıyorsun bir de, GPU Power Monitoring ve voltaj göstergeleri drop sorunu yapıyordu bazı oyunlarda. Bu sorunu halen daha düzeltmemiş olabilirler.

Hocam zaten sizin ekran kartiniz kusurlu degil miydi?

Öyle dedi Recep bey. Onlar testleri PUBG ile yapmışlardı. Bende de şu an PUBG epey düzeldi ama RDR 2 aynı. Demek ki onun ayrı bir olayı var. Başka oyunları da deneyeceğim yavaş yavaş.

@Ayhan Dönmez iGPU kapalı ve düz EXPO'nun üstüne sadece uclk = memclk çektim. OCCT Power, FurMark vs. yaptım. FurMark'ta kartın kullanımı 100'de sabit kaldı ve derece maz 74 gördü. Diğer sistemde aynı FurMark ayarlarında kullanım sürekli dalgalanıyordu mesela.

Öyle dedi Recep bey. Onlar testleri PUBG ile yapmışlardı. Bende de şu an PUBG epey düzeldi ama RDR 2 aynı. Demek ki onun ayrı bir olayı var. Başka oyunları da deneyeceğim yavaş yavaş.

@Ayhan Dönmez iGPU kapalı ve düz EXPO'nun üstüne sadece uclk = memclk çektim. OCCT Power, FurMark vs. yaptım. FurMark'ta kartın kullanımı 100'de sabit kaldı ve derece maz 74 gördü. Diğer sistemde aynı FurMark ayarlarında kullanım sürekli dalgalanıyordu mesela.

Sen dediğimi yap. BIOS güncelle beta olmayan son sürüme, sonrasında 6000 CL30 için 1.4 Vdd'de değerleri gir. Nitro kısmını da yine yap, eski konuda sana ayarlatmıştım. Sonrasında %50 kısıp güç limiti öyle dene. Mümkünse fan devrini artır, %80 sabitle yazılımından mesela.

@Dark Raiden Hocam sistemde ekran kartı değişince RDR 2 testi de yapmış mıydınız? Benim gözlemlerime göre ilk RDR 2 girdiniz, sonra birkaç saat PUBG ile test yaptınız. Bende bu sistemde PUBG epey düzeldi fakat RDR 2 aynen takılıyor. Diğer sistem size geldiğinde RDR 2 takılıyor muydu ve 4070 ile RDR 2 girmiş miydiniz? Düzelmiş miydi? @Ayhan Dönmez Hocam en iyisi bu soruyu arızayı söyleyen hocamıza sormak.

Sen dediğimi yap. BIOS güncelle beta olmayan son sürüme, sonrasında 6000 CL30 için 1.4 Vdd'de değerleri gir. Nitro kısmını da yine yap, eski konuda sana ayarlatmıştım. Sonrasında %50 kısıp güç limiti öyle dene. Mümkünse fan devrini artır, %80 sabitle yazılımından mesela.
Tamamdır hocam birkaç işim var sonrasında helledeyim.

@Dark Raiden Hocam sistemde ekran kartı değişince RDR 2 testi de yapmış mıydınız? Benim gözlemlerime göre ilk RDR 2 girdiniz, sonra birkaç saat PUBG ile test yaptınız. Bende bu sistemde PUBG epey düzeldi fakat RDR 2 aynen takılıyor. Diğer sistem size geldiğinde RDR 2 takılıyor muydu ve 4070 ile RDR 2 girmiş miydiniz? Düzelmiş miydi? @Ayhan Dönmez Hocam en iyisi bu soruyu arızayı söyleyen hocamıza sormak.

RDR'de oyun ayarlarını da düzgün yapman lazım. Vulkan ve DX12 ayrı ayrı dene, V-Sync kapatıp dene. Bu global ayarları her halukarda girmen lazım 3D için. Aralıklı drop olabiliyor yoksa. Süreci iyileştirir ama asıl sorun kaynağını bulmazsan yine sıkıntı yaşamaya devam edersin. Senin kendin deneyip çözmen lazım, nokta atışı kimse bilemez. Denemen lazım yani.

@Ayhan Dönmez Hocam CS2 denedim, elin sonuna kadar gayet normalken son 3dk'da GPU Watt değeri 270'lerden 140'lara indi; kullanım da yarıya düştü ve %1 FPS de yarılandı.

Dediğim gibi BIOS güncelleyip bir optimize et. Önceki konudan aklındadır zaten. GPU kısmı için oyunları Very Low çek, Power Limit %50'ye çek. Fan devrini yine artır Afterburner'den. Bir de PBO Enabled yap sadece.

Tamamdır hocam birkaç işim var sonrasında helledeyim.
4070 ile RDR takılmıyordu. Sizin kartla belirli yerlerde toplam 3-4 takılma oluyordu. PUBG'de ise çok belirgin takılma vardı.

Diğer oyunlarda sorun yoktu. FH5-4, Cyberpunk vs.