25457

Uzman
Makaleler
2
Yer
İstanbul
İki model arasında kaldım, SUV olanın içerisi daha donanımlı gibi geldi. Hangisi alınır? Aklımda kesin bir ilan yok, genel fiyatları arasında çok fark olmadığı için alınabilir geldi. 2023 model alacağım.

@Eagles

Sedanın altı çok alçak. Cross modeli biraz daha kaliteli hissettiriyor ayrıca iç kısımda. Ancak özellikle Cross modeli fiyatını hak etmiyor bence. Bütçe belirtirseniz farklı araçlar da önerebiliriz kriterlerinize göre.

Sedanın altı çok alçak. Cross modeli biraz daha kaliteli hissettiriyor ayrıca iç kısımda. Ancak özellikle Cross modeli fiyatını hak etmiyor bence. Bütçe belirtirseniz farklı araçlar da önerebiliriz kriterlerinize göre.
1.500.000 - 1.800.000 civarı. Aile aracı olacak ve oldukça donanımlı olmasını istiyorum bu fiyata. Ve çok sorun çıkarmasın Toyota Corolla gibi.

İkinci el fiyatları tam bilemiyorum ama sıfır fiyatlarını baz alırsak sedan Corolla bir süredir aynı paraya karşılık diğer Toyota modellerinden daha düşük donanım seviyesinde kalıyordu. Japonya’dan ithal edilenlerde vergi artınca bu durum değişmiş ama bence Cross daha iyi olacaktır. Aile kullanımı olmasaydı CHR da olabilir derdim aslında. Cross’un en boşu bile sedanın orta paketine denk geliyor zaten. Flame X-Pack ve üstü mutlu eder muhtemelen. Belki Passion’lardaki gibi farların olmaması biraz canınızı sıkar.

1.500.000 - 1.800.000 civarı. Aile aracı olacak ve oldukça donanımlı olmasını istiyorum bu fiyata. Ve çok sorun çıkarmasın Toyota Corolla gibi.

Kia Xceed öneririm açıkçası ben bu fiyatlarda. Temiz, düşük kilometre bulunur. Prestige pakette aşırı donanım var ve kaliteli araçtır. 1.5 T-GDI motora bakacaksın.

SUV veya sedan ikisi arasinda kararini verip konu acarsan belki daha farkli oneriler gelebilir butcene gore.
Çirkin gözükmediği sürece sorun olmaz, ikisinden biri olabilir. Sedan olacaksa çok yere yakın durmasın yeterli.

Kia Xceed öneririm açıkçası ben bu fiyatlarda. Temiz, düşük kilometre bulunur. Prestige pakette aşırı donanım var ve kaliteli araçtır. 1.5 T-GDI motora bakacaksın.
Peki 1-1.5 milyon ile aralarında çok fark oluyor mu? Daha düşük fiyata bir araç alsam üzer mi? İlk araba için tercih edilebilir mi?

Çirkin gözükmediği sürece sorun olmaz, ikisinden biri olabilir. Sedan olacaksa çok yere yakın durmasın yeterli.

Peki 1-1.5 milyon ile aralarında çok fark oluyor mu? Daha düşük fiyata bir araç alsam üzer mi? İlk araba için tercih edilebilir mi?

1-1.5 arasına inince ya eskiye gidip C segmentine ineceksin ki donanım olarak çok düşersin ya da yeni istiyorsan B segmentinde kalacaksın. İlk araba mevzusuna ben çok takılmıyorum arabalar artık teknolojik olarak aşırı geliştiği için kullanmarı da kolaylaştı. Odak kaybolmasın yeter. Park etmek vs. aşırı kolaylaştı zaten.