Topcu

Uzman
Merhaba. 2019-2020 Elentra ile 2019 sonrası Corolla Hatchback benzinli olan modelleri kıyaslarsak sizce hangisi daha alınabilir? Corolla Sedan sevmiyorum, Elantra'nın da 2019-2020 makyajlı kasası çok hoşuma gidiyor.

Şu an kullandığım araç 2015 i20 Jump 1.4 CRDI. i20'ye nazaran iyi bir yükseltme olur mu Corolla veya Elantra?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim için seçeneklerin arasında Corolla varsa seçimim her zaman Corolla olur. Eğer kullanıcısı bilinçliyse, sadece bakımları yapıldığında uzun süreler gider.

İkisi de iyi bir yükseltme olabilir. Hangi motor seceneklerini düşünüyorsunuz?
Çok bilgim yok hangi motor iyi olur bilemiyorum. Yalnız hibrit Corolla'lar 1200, 1300'ü bir hayli aşıyor gibiydi. Elentra'da ise dizel yoktu, 1.6 MPI vardı sadece.

Benim için seçeneklerin arasında Corolla varsa seçimim her zaman Corolla olur. Eğer kullanıcısı bilinçliyse, sadece bakımları yapıldığında uzun süreler gider.
Ben de hangi araçla kıyaslasam Corolla alınır bunun yerine diyorum :) Elentra sedan olarak hoşuma gitti bir tek. i20 kullandığım için ve memnun kaldığım için Hyundai'lere sıcak bakıyorum.

Çok bilgim yok hangi motor iyi olur bilemiyorum. Yalnız hibrit Corolla'lar 1200, 1300'ü bir hayli aşıyor gibiydi. Elentra'da ise dizel yoktu, 1.6 mpı vardı sadece.

Ben de hangi araçla kıyaslasam Corolla alınır bunun yerine diyorum :) elentra sedan olarak hoşuma gitti bir tek. İ20 kullandığım için ve memnun kaldığım için Hyundai'lere sıcak bakıyorum.

Elantra sorunsuz olsa da benzinliler güç konusunda eksik.
Yine sorunsuz Corolla HB 1.2t otomstik tercih edilebilir. Güç konusunda eksiği yok.

@Topcu, Elentra'nin 1.6 GDI'si cok saglam bir motor lakin akaryakiti biraz fazla yakiyor atmosferik karakteri sebebiyle, güç fakiri değil aksine beygiri iyi bir motor ama tam gücünü yüksek devirlerde sağlıyor.

Sorunsuz bir motordur anlayacağınız, keske Hyundai su araclari bayiiden LPG kitiyle cikarsaydi da tam uyumlu olsaydi.

Bu arada Kia Cee'd'lere de bir göz atın derim, 2019 ve sonrası modellerine. Piyasasi yavaş ama çok kalite arabadır.

Dosya Ekleri

• 2019 Hyundai Elantra  (3).webp
    2019 Hyundai Elantra (3).webp
    330,4 KB · Görüntüleme: 47
Vallahi ne yalan söyleyeyim Corolla HB kadar rahat bir araba sürmedim orta segmentte. Özellik bakımından iyi ise tercih edilebilir. Elentranin bazi modellerinde şanzıman çok kararsız çalışıyordu (Galiba DCT tam hakim değilim isimlerine). Benim için en büyük eksi yazan kısmı burası olmuştu.