stenntugra

Başarılı
Aracımız 2004 model E120 kasa kodlu sedan, sol paket bir Toyota Corolla.

https://atolyesemih.com/urun/mini-h7-projector/

Bu linkteki mini projector ledleri almak istiyoruz kısa farlar için, photon mono var ve çok dağılıyor, neredeyse hiç aydınlatmıyor. Bunu hem çizgisel olması için hem de iyi aydınlatması için düşündüm.

Aynı işi görecek yakın fiyatta farklı önerileriniz var mıdır yoksa direkt olarak bu ürün alınır mı? Araca olur mu? Olumsuz bir performansı olur mu?

WhatsApp Görsel 2025-09-20 saat 05.22.09_1fa3a096.webp

WhatsApp Görsel 2025-09-20 saat 05.22.09_b0239d53.webp

IMG_20241006_130403.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanma kılavuzunda ampulun türü yazar. Hatta ampulun üstünde de yazıyor genellikle. Turu aynıysa uyar.

Muyaneden geçmezse şaşırmayın. Geçmektedir diyenlere inanmayın. Adam satmak için yalan söyleyebilir. Bazısı geçirir bazısı geçirmez. Geçen gün komşum bir seti cope attı öyle. Onunki de mini idi. Hatta muayeneden geçer deyip sattılar dedi.
Agieligi fena değildi. Hurdaları arasına atıp sattım.

Mühendis abimiz oturup test yapıp söyle şeyler yayınlamadıgı icin diyeceklerim bu kadar.

İş yapar fena değil. Yukarıdaki arkadaş doğru söylüyor, muayneden geçmez ama. Muayne öncesi halojen takıp, daha sonra bunları takmanız lazım.

Bana kalsa hiç takmamanız, şayet o farın yansıttığı kısım halojen ve LED farlarda farklı üretiliyor. Far camı aydınlatma türüne göre, farklı mühendisliğe sahip olur arabalarda. Ne kadar ayarlardan aşağı çekerseniz çekin, karşı tarafın gözünü alacaktır. Cezada yakında yazmaya başlayacaklar sonradan takılma LED türlerine.

Osram çok daha iyi bu arada. Alternatif olarak daha uygun yollu niken ve photon markalarına da bakabilirsiniz. H7 ampul yaygın, her türlü çeşit bulunur.

Bu LED'leri kullanan her araca kötü şeyler söylüyorum. Hiç kusura bakmayın LED'ler hem illegal hem de karşıdaki şoförün gözünü kör ediyor. Yayalara dahi rahatsızlık veriyor. Keşke hepsine ceza kesilse! Ben de tepki olarak uzunları yakıyorum, bu illegal LED'leri kullanan şoförlerin gözleri kör olsun diye.

Hepinizin tavsiyesi takmamam yönünde, ama halojen aldığımız zaman da neredeyse hiç aydınlatmıyor,farlar soluktu onları parlattık, ama sarıları kullandığımız zaman önümüz (yani yer,karşısı değil) aydınlanmıyor, ona çözüm bulabilirsem halojen de takarım, amacım sadece led kullanma gibi bi durum değil zaten, yeter ki aydınlatsın geceleri daha güvenli bir sürüş olsun maksat.

Hepinizin tavsiyesi takmamam yönünde, ama halojen aldığımız zaman da neredeyse hiç aydınlatmıyor,farlar soluktu onları parlattık, ama sarıları kullandığımız zaman önümüz (yani yer,karşısı değil) aydınlanmıyor, ona çözüm bulabilirsem halojen de takarım, amacım sadece led kullanma gibi bi durum değil zaten, yeter ki aydınlatsın geceleri daha güvenli bir sürüş olsun maksat.
Hem karşı tarafın gözünü almasın istiyorum, hem de benim önümü aydınlatsın görüşümü rahatlatsın yeter yönündeyim.

Hem karşı tarafın gözünü almasın istiyorum, hem de benim önümü aydınlatsın görüşümü rahatlatsın yeter yönündeyim.
Trafikte karşı tarafı da düşünmek lazım. Bu hassasiyete kimse sahip değil. Artık arabalar bile bu LED'leri taktıran insanlardan daha akıllı. Karşıdan gelenlerin gözleri kör olmasın diye otomatik olarak karşıdaki araca boşluk bırakıyor.

Beyaz ışığı sadece illegal LED'ler vermiyor, legal olan başka LED'ler vardır mutlaka. Halojen ampullerden daha iyi ama karşıdakini de kör etmeyen LED'ler. Bazı sıfır araçlarda Eco LED diye pazarlanıyor onları bir araştırın.

Trafikte karşı tarafı da düşünmek lazım. Bu hassasiyete kimse sahip değil. Artık arabalar bile bu LED'leri taktıran insanlardan daha akıllı. Karşıdan gelenlerin gözleri kör olmasın diye otomatik olarak karşıdaki araca boşluk bırakıyor.

Beyaz ışığı sadece illegal LED'ler vermiyor, legal olan başka LED'ler vardır mutlaka. Halojen ampullerden daha iyi ama karşıdakini de kör etmeyen LED'ler. Bazı sıfır araçlarda Eco LED diye pazarlanıyor onları bir araştırın.
Hocam wolfram markasının nightvision %150 parlak olan ürününü aldım, ayarını yaptırdım ve uzunları da aynı şekilde yönetmeliğe uygun sarı olarak değiştirdim, wolfram markasıyla ilk günüm, ilk izlenimlerim ise yapılan ayar ile birlikte çizgisel dağılmayan bir ışığa sahibim artık, bir de hem önümü çok daha rahat görebiliyorum ve dağılmaması sebebiyle karşıdan gelen hiçbir araçtan selektör almadım, çok memnunum artık kafam da rahat.