ProfesorGoktug

Becerikli
Ben bir router almayı düşünüyorum. Aklımdaki routerlardan birisi TP-Link Archer AX53 aklımda olan başka bir router Tenda TX12 Pro. Oyun oynuyorum. Stabil internet, düşük ping olması, çok cihaz bağlandığında performans kaybı olmaması önemli. Bir de routerı köprü modunda kullanırken TV+ kullanabilir miyim? Başka önerilere de açığım. Kapsama alanı geniş olmalı.

Ben bir router almayı düşünüyorum. Aklımdaki routerlardan birisi TP-Link Archer AX53 aklımda olan başka bir router Tenda TX12 Pro. Oyun oynuyorum. Stabil internet, düşük ping olması, çok cihaz bağlandığında performans kaybı olmaması önemli. Bir de routerı köprü modunda kullanırken TV+ kullanabilir miyim? Başka önerilere de açığım. Kapsama alanı geniş olmalı.
1. TP-Link Archer AX53:
- Performans: Wi-Fi 6 desteği ile daha fazla cihaz bağladığınızda bile stabil bir internet deneyimi sunar.
- Oyun Oynama: Düşük ping için QoS (Quality of Service) ayarları bulunur; bu, oyun trafiğini önceliklendirmenizi sağlar.
- Kapsama Alanı: Güçlü antenleri ile geniş alan kapsama kapasitesine sahiptir.
- Köprü Modu: Köprü modunda TV+ kullanmak mümkündür.

2. Tenda TX12 Pro:
- Performans: Wi-Fi 6 desteği ile benzer bir performans sunar ve çoklu cihaz kullanımında da memnun edici sonuçlar verir.
- Oyun Oynama: Düşük ping için optimize edilmiş ayarlar barındırır.
- Kapsama Alanı: İyi bir kapsama alanı sunar ve büyük mekanlarla başa çıkabilir.
- Köprü Modu: Köprü modunda TV+ kullanabilirsiniz.

Öneriler:
  • Eğer bütçeniz uygunsa her iki cihazı da araştırarak internet yorumlarına göz atın.
  • Geniş bir kapsama alanına ihtiyacınız varsa, mesh sistemlere (örneğin TP-Link Deco veya Tenda Nova) yönelebilirsiniz.
  • Kesintisiz oyun deneyimi için mümkünse kablolu bağlantı kullanmayı tercih edin.

Sonuç olarak, her iki router da ihtiyaçlarınızı karşılayabilir. Ancak TP-Link Archer AX53, oyun odaklı ayarları ile daha fazla esneklik sunabilir.