Galiba sizin C skorlu bir sonuç paylaştığınızı hatırlıyorum eski modem ile. Tam emin değilim.

Sorun sanki ONT veya fiber kablo kaynaklı olabilir diye düşünmeye başladım. Çünkü unloaded ve download (downlad max hariç) kısımlarınız normal ama upload'da çok sorun yaşıyorsunuz.

Öncelikle fiber kablonun giriş kısmının düz olduğuna bakın. Kırık veya 90 derece olmadığına bakın.

Sonra şunu yapın.
  1. Windows ağ ayarlarında cihaza statik IP verin.
    1. IP: 192.168.1.100
    2. Subnet: 255.255.255.0
    3. Gateway: 192.168.1.1
  2. ONT'den çıkan kabloyu modeme değil, direkt cihazınıza takın.
  3. 192.168.1.1 adresine girin
  4. admin/admin giriş yapın
Bu sayfayı paylaşın.

Eki Görüntüle 204976

Bence siz TurkNet veya altyapı veya ONT/OLT kaynaklı upload sorunu yaşıyorsunuz. Destek Talebi açın derim.
90 dereceyi anlamadım, dediklerinizi yapacağım fakat internet 2 gün önceki gibi uzun süreli gider diye korkuyorum.

@Liguori Dediğiniz ayarları yapınca internet gidiyor.

Ek olarak İPv4 açık kalsın mı yoksa İPv6'mı kullanayım?

Dediğiniz ayarları yapınca internet gidiyor.
Normal. ONT'ye bakıyorsunuz.

Fiber kabloyu çok bükmeyin demeye çalışıyorum. Olabildiğince düz olsun.

1764013934154.webp

Cihaza statik IP verdiniz mi?
  • IP: 192.168.1.10
  • Subnet: 255.255.255.0
  • Gateway: 192.168.1.1
Sonra 192.168.1.1 adresini girip kullanıcı adı admin, şifre admin yapın.

Cihaza statik IP verdiniz mi?
  • IP: 192.168.1.10
  • Subnet: 255.255.255.0
  • Gateway: 192.168.1.1
Sonra 192.168.1.1 adresini girip kullanıcı adı admin, şifre admin yapın.
Yapıyorum, yaptıktan sonra internet gidiyor dediğiniz adrese girmeye çalışıyorum fakat açılmıyor.

Hocam takmadan nasıl olmasını bekliyorsunuz?

ONT'nin RJ45 portundan kendi cihazınızın RJ45 portuna kablolu bağlanmanız lazım.

Laptop varsa onla deneyin.

Hocam takmadan nasıl olmasını bekliyorsunuz?

ONT'nin RJ45 portundan kendi cihazınızın RJ45 portuna kablolu bağlanmanız lazım.

Laptop varsa onla deneyin.
Laptop yok maalesef.

@Liguori Görüntülü konuşma sırasında kopma yaşatmaya başladı, tüketici mahkemesine başvurdum fakat sonuçlanana kadar bu sorunu yaşamak istemiyorum veya sonuçlanınca iade edileceği kesin değil. Siz bu sorunu yaşamıyor musunuz hocam? 100 Mbps kullandığınızdan olabilir mi?

Son düzenleme:
Sanmıyorum hocam. Şu an evet 100 Mbps ile kullanıyorum ama Gigafiber ile kullanırken de bir problem yaşamamıştım. Hele sizin attığınız sonuçların uzaktan yakından alakası yoktu.

Mevcut sonucum bu.

1764088834824.webp

Bir iki adet max 30ms fırlaması dışında (ki bunlar da modem değil TurkNet kaynaklı muhtemelen) mükemmel sonuçlar.

Büyük ihtimal sizin altyapıda sıkıntı var ona eminim artık. DonanımHaber'de zaten şu sıralar sorun yaşayan tanıdıklarım var. Bence TurkNet'in online sitesinden Destek Talebi açın.

Modem'de sorun olsa sadece upload'da sorun olmazdı. Ki zaten donanım olarak iyi bir modem aldınız içiniz rahat olsun. Size bozuk versiyon geldiğini de düşünmüyorum. Eğer Teknosa size kullanılmış ürün şutlamadıysa tabii. Kutunun jelatini var mıydı siz aldığınızda? Modem'de hiç parmak izi veya çizik var mıydı? Modemin kendi jelatini halen var mıydı?

Ayrıca sizin Archer BE230 donanım sürümü ne? Kutunun altında ve arayüzde yazıyor olacak. Benimki "Archer BE230(EU) Ver:1.0"

Foto atar mısınız?