Sanmıyorum hocam. Şu an evet 100 Mbps ile kullanıyorum ama Gigafiber ile kullanırken de bir problem yaşamamıştım. Hele sizin attığınız sonuçların uzaktan yakından alakası yoktu.

Mevcut sonucum bu.

Eki Görüntüle 205259

Bir iki adet 30ms spike dışında (ki bunlar da modem değil TurkNet kaynaklı muhtemelen) mükemmel sonuçlar.

Büyük ihtimal sizin altyapıda sıkıntı var ona eminim artık. DonanımHaber'de zaten şu sıralar sorun yaşayan tanıdıklarım var. Bence TurkNet'in online sitesinden Destek Talebi açın.

Modem'de sorun olsa sadece upload'da sorun olmazdı. Ki zaten donanım olarak iyi bir modem aldınız içiniz rahat olsun. Size bozuk versiyon geldiğini de düşünmüyorum. Eğer Teknosa size kullanılmış ürün şutlamadıysa tabii. Kutunun jelatini var mıydı siz aldığınızda? Modem'de hiç parmak izi veya çizik var mıydı? Modemin kendi jelatini halen var mıydı?

Ayrıca sizin Archer BE230 donanım sürümü ne? Kutunun altında ve arayüzde yazıyor olacak. Benimki "Archer BE230(EU) Ver:1.0"

Foto atar mısınız?
Açık olanlar vardı, en arkadan kapalı kutuyu aldım. Archer BE230 v1.0 yazıyor. Jelatin falan duruyordu hatta zor sökülüyor, router dışında hasar yok parmak izi yok. Router antenlerinde bile jelatin vardı.

Açık olanlar vardı, en arkadan kapalı kutuyu aldım. Archer BE230 v1.0 yazıyor. Jelatin falan duruyordu hatta zor sökülüyor, router dışında hasar yok parmak izi yok.
Sizinki de V1.0 ise o zaman donanım kaynaklı olduğunu sanmıyorum.

V2 var ama sizinki o değil. TP-Link versiyonu donanım değişince arttırıyor. Sizinki V2 olsaydı belki çipleri farklı derdim o yüzden daha kötü performans veriyor derdim ama öyle bir şey yok sizde.

Sizin altyapı sıkıntılı muhtemelen. Ya gelen sinyal kötü, ya kabloda kırık var, ya da TurkNet kaynaklı. Üçü de TurkNet tarafından çözülür anca. Destek talebi açmak da fayda var.

Sizinki de V1.0 ise o zaman donanım kaynaklı olduğunu sanmıyorum.

V2 var ama sizinki o değil. TP-Link versiyonu donanım değişince arttırıyor. Sizinki V2 olsaydı belki çipleri farklı derdim o yüzden daha kötü performans veriyor derdim ama öyle bir şey yok sizde.

Sizin altyapı sıkıntılı muhtemelen. Ya gelen sinyal kötü, ya kabloda kırık var, ya da TurkNet kaynaklı.
Kablo şu an dolap değil masa üzerinde duruyor, özellikle daireme gelen kablo başta olmak üzere tüm kablolar sıkışık veya dolanık değil, dün dediğiniz gibi giriş kısımları çok eğik durmuyor. Bu kopma sorununu Vantiva router ile yaşamıştım, tekrar yazarım TurkNet'e.

@Liguori 3 tane cihazda High Priority açsam ne olur?

@Liguori Hocam günaydın, TurkNet'e yazdım fakat modem değiştiğim için pek umursamadılar sorunumu ve sorunum hala devam ediyor. Vantiva router ile mesh sistem yapabilir miyim? Ayrıca biraz çizerek anlatayım, router antenleri şu şekilde duruyor en çok kopma yaşadığım yerlere doğru büktüm kafalarını. Arkadaki 2 tanesi düzgün dik duruyor.

1764147359958.webp

Biraz kötü oldu fakat anlarsınız.

Sizin kablolu bağladığınız cihazın Ethernet portu Intel mi yoksa Realtek mi? Onu biliyor musunuz? Belki buradan bir çözüme ulaşılabilir.
Realtek diye biliyorum.

Son düzenleme: