anon

Uzman
Arkadaşlar merhaba, Superonline tarafından verilen TP-Link EB810v BE19000 bu model router'a müdahale etmemiz gerekiyor.

Fakat firmware konusunda sıkıntı yaşamaktayız. Superonline, cihazı kendisine göre konfigüre etmiş. Bu cihazı sıfırlamanın, normal haline getirmenin bir yolu var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
router ile sadece yonlendirici modunda wandan eternet aliyor. orjinal yazilimi olsan portlari ayarlaya biliriz. recep beyin rehberindeki sfp dogrudan baglanti yaparsaniz algiliyor
Yönlendirici modunda Ethernet alıyor ama SFP'yi algılamıyor. Tek sorunum o. Rehbere bağlı kalarak ilerlemek istiyoruz tabi ki ama SFP'yi direkt olarak göremiyoruz router üzerinde. Gidip sakın ha sakın Sansüronline üzerinden bişey almayın. Kafalarına göre limitliyorlar. Ayrıca evet orjinal yazılımı olsa bir şekilde halledeceğim ama yok.

Yönlendirici modunda Ethernet alıyor ama SFP'yi algılamıyor. Tek sorunum o. Rehbere bağlı kalarak ilerlemek istiyoruz tabi ki ama SFP'yi direkt olarak göremiyoruz router üzerinde. Gidip sakın ha sakın Sansüronline üzerinden bişey almayın. Kafalarına göre limitliyorlar. Ayrıca evet orjinal yazılımı olsa bir şekilde halledeceğim ama yok.
Hocam merhaba, en ufak gelişme var mı bugün bu cihazı aldım 2.el olarak ama yazılım atmak imkansız?

Selam. Konudan şimdi haberim oldu. Aynı cihaza bende sahibim. İnternette ne custom firmware mevcut, Ne de orjinal yazılımı. Kırmanın yolu var fakat orjinal yazılımını bir şekilde bulmanız gerekiyor. Ardından Agile Server programı ile cihaz boot olurken bilgisayardan cihazın WAN Ethernet portuna bağlanmanız gerekiyor. Ayrıyetten cihazın Backup dosyasını editleyecek bir program yok. Eğer bunu yapabilecek bir program olursa cihazı kırabiliyorsun aslında. Çünkü cihazın ben bir şekilde İlk yüklenirken TPlink logosunu değiştirmeyi başardım. Onun haricinde yazılımına dokunamadım. SFP portunu vs kullanamıyorum. Led özellikleri adam akıllı çalışmıyor ve Wifi kendi kendine 20 gün sonra falan ip dağıtmamaya başlıyor. Cihaz tamamiyle sorunlu. THH'ye başvurdum ve bunun ile alakalı youtube'a video pasladım. Bakalım ne zaman tınlayacaklar.

Not: Tp-link kesinlikle bu konuya dönüş yapmıyor. Garantisi 2 yıl daha devam ediyor. Git türkcelle ver onlar ilgilensin diyor. Türkcell'den çıktığım için de kendileri hiç ama hiç ilgilenmiyor. Türkcell'in sayfasında müşteri dışı form gibi bir sayfa var. Oradan kayıt açamıyorum çünkü siteleri bozuk. Hata veriyor sürekli. Ekran resimleri ile kanıtlarım var. Bakalım süreç ne olacak.
Hocam selamlar, bu modemin configini ben çözdüm ancak CVE-2025-30239 nedeniyle Hazirandan sonraki FW güncellemesini alanların configleri bu kapsamda yeni şifreleme olduğu için çözülemiyor. 3 gün önce teslim aldığım modemim ne yazık ki henüz kendisini güncellemeden uzak kontrolleri kapattım. Şimdi yeni versiyonda olanlar için bir yöntem arıyorum ancak sizin logo değişimini nasıl yaptığınızı öğrenmek isterim. Çünkü root erişiminde bile ne yazık ki logo değişimi yok. Sadece aç ve kapat olarak kontrol edilebiliyor.